Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr2 Ιαν 2015

SOS Τροχαία Εγκλήματα: Ημερολόγιο 2015

Κυκλοφορεί το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2015 του συλλόγου μας SOS Τροχαία Εγκλήματα. Σε επιμέλεια και με 12 εξαιρετικές αφίσες του Δημήτρη Αρβανίτη, μέρος της δουλειάς που έχει κάνει για τον περιορισμό των τροχαίων εγκλημάτων και την υποστήριξη της δράσης του συλλόγου μας. Είναι ημερολόγιο τοίχου με 12 σελίδες σε διαστάσεις 24Χ48 cm.
1 2
Υποστηρίξτε την προσπάθεια του συλλόγου μας να παραμείνει μια ανεξάρτητη φωνή. Βοηθήστε να διαδοθεί και να δυναμώσει ο λόγος του.Χωρίς μια τέτοια δράση καμιά αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει στο θέμα των τροχαίων εγκλημάτων απέναντι στα οποία η εξουσία αρνείται συστηματικά να λάβει μέτρα για να τα περιορίσει λειτουργώντας ουσιαστικά σαν ηθικός αυτουργός ενώ η κοινωνία φαίνεται εθισμένη.
3 4
 
Στην χώρα που κατέχει σταθερά την πρωτοκαθεδρία σε αριθμό θανάτων και τραυματισμών από τροχαία στην Ευρώπη κανείς δεν μπορεί να σωπαίνει και να συμβάλει στην απόκρυψη του προβλήματος. Και πρώτα απ όλα πρέπει να μιλήσουν τα ίδια τα θύματα και οι οικογένειες τους.  
5 6
Ενισχύστε τον SOS Τροχαία Εγκλήματα, βοηθήστε την προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά πανελλαδικό σύλλογο που θα δουλεύει για την Οδική Ασφάλεια και την Υπεράσπιση των Θυμάτων των Τροχαίων Εγκλημάτων. Κανένας σωτήρας και κανένα θαύμα δεν θα σταματήσει τα τροχαία. Μπορούμε και οφείλουμε να το επιβάλουμε εμείς. Εκτός κι αν 45.000 άνθρωποι νεκροί κι άλλοι τόσοι με βαριές αναπηρίες απο συγκρούσεις στους ελληνικούς δρόμους από το 1990 μέχρι σήμερα δεν είναι αρκετοί…
11 12
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Αρβανίτη για την ανεκτίμητη, ανιδιοτελή προσφορά του. 
 SOS Τροχαία Εγκλήματα
Το ημερολόγιο (τιμή 10 ευρώ) μπορείτε να προμηθευτείτε από:

Αθήνα

Μαρούσι: Σταυρουλάκη Φιλιώ – 6946 792856
Πατήσια: Κρητικού Χρυσούλα – 6974 890688
Χαιδάρι: Παπαχριστοπούλου Ερση – 6937 022604
Κέντρο: Γραφεία SOS T.E. – 210 3620595

Θεσσαλονίκη: Κυργιαφίνη Λίνα – 6974 733668

Ηράκλειο Κρήτης: Σταυρουλάκης Μανώλης– 6977 229631

Πάτρα: Τζαβάρας Κώστας – 6944 262942

Αλεξανδρούπολη: Μακρή Καίτη – 6948 484668

Ιωάννινα: Ζήση Ολγα – 6972 775523

Για άλλες πόλεις επικοινωνήστε μαζί μας, στέλνοντας  μήνυμά στην  διεύθυνση soste.gr@gmail.com ή στον αριθμό 6971 542433
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: