Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr22 Φεβ 2015

Η ΕΛ.ΑΣ. θρηνεί 1 μοτοσικλετιστή την εβδομάδα

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ


Έναν νεκρό μοτοσικλετιστή-αστυνομικό την… εβδομάδα θρηνεί το αστυνομικό σώμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο διοργανώνει ημερίδες και ανακηρύσσει το 2015 ως έτος πρόληψης και μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων.
Το συνδικαλιστικό σωματείο διαπιστώνει όπως όλοι πως η συχνότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα οδηγεί σε έναν τραγικό απολογισμό και σε μια εκατόμβη νεκρών, νέων κυρίως ανθρώπων, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πριν ή μετά την υπηρεσία και εκτός δουλειάς. « Έχουμε φτάσει στο οδυνηρό σημείο σχεδόν κάθε εβδομάδα να έχουμε και ένα νεκρό, θύμα της ασφάλτου, χωρίς φυσικά να συνυπολογίζουμε τις εκατοντάδες των τραυματιών», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους.
Για το λόγο αυτό ανακηρύσσει το 2015, έτος πρόληψης και μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων υλοποιώντας σειρά ενεργειών όπως:
Διοργάνωση Ημερίδας για το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, με συμμετοχή καταξιωμένων ανθρώπων από το χώρο του αυτοκινήτων και της μηχανής.
Δημιουργία ενημερωτικών φυλλαδίων και εντύπων , σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα και ενημέρωση των συναδέλφων αλλά και των πολιτών.
Προβολή στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ , βίντεο με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων.
Παρεμβάσεις στην πολιτεία, για μέτρα προστασίας και αποφυγής των τροχαίων ατυχημάτων.
Παράλληλα, οι συνδικαλιστές ζητούν τη συμμετοχή και στήριξη όλων των φορέων της πολιτείας αλλά κυρίως της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδιαιτέρως δε του αρμόδιου υπουργείου και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η ανακοίνωσή τους καταλήγει ως εξής: «Δεν αρκεί να πενθούμε και να ξορκίζουμε το κακό κάθε φορά που συμβαίνει πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα τις αιτίες ακόμα και αν μας πικραίνουν και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, διότι για κάθε τροχαίο ατύχημα συνήθως ευθυνόμαστε όλοι».

Πηγή:  thetoc,gr


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: