Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr5 Φεβ 2015

Το Ημερολόγιο της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ για το 2015, με έργα των μαθητών, με θέμα 'Κυκλοφορώ με ασφάλεια"


 «Η οδική ασφάλεια είναι θέμα παιδείας και  πολιτισμού, είναι ευθύνη όλων μας»

Έργα Μαθητών με  θέμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια»

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, για 5 συνεχή  χρονιά υλοποίησε με επιτυχία το πρόγραμμα της κυκλοφοριακής αγωγής  σε σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στη Ρόδο, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Για την σχολική χρονιά 2013-2014, το βιωματικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 40 σχολεία της Ρόδου, σύνολο μαθητών  2.598. Θεωρούμε, ότι είναι  ένα από τα μεγαλύτερα έργα μας δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις μικρές ηλικίες και  προσπαθούμε με βιωματικό τρόπο να μάθουμε στα παιδιά την αξία της οδικής ασφάλειας και της υπεύθυνης συμπεριφοράς.  Αν τα παιδιά μαθαίνουν από μικρά τις βασικές αρχές της κυκλοφοριακής αγωγής, σίγουρα αύριο θα είναι συνειδητοποιημένοι οδηγοί και πεζοί.
Οι μαθητές μας υποδεικνύουν με τα έργα τους. πως θα πρέπει να οδηγούμε. Ας τους ακούσουμε και ας εφαρμόσουμε τις συμβουλές τους.

Η ΖΩΗ, είναι θέμα προτεραιότητας.

Από την καρδιά μας ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

 
Ευχαριστούμε το χορηγό μας

 
 

Αγαπητή φίλη και Αγαπητέ φίλε ΟΔΗΓΕ

ü  Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα

ü  Η οδική ασφάλεια είναι θέμα παιδείας και  πολιτισμού.

ü  Ας μην ξεχνάμε ότι το επίπεδο της οδικής ασφάλειας απορρέει  από την παιδεία και τον πολιτισμό που έχει να επιδείξει μια χώρα.

ü  Η ασφάλεια στο δρόμο δεν αφορά μόνο τους οδηγούς οχημάτων. Αφορά όλους τους χρήστες του δρόμου: πεζούς, παιδιά, εφήβους, ενήλικες και ηλικιωμένους.

ü  Η δική μας προσπάθεια είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους οδηγούς, τους φορείς και οφείλεται στην άγνοια των κινδύνων που υπάρχουν όταν οδηγούν το όχημά τους.

ü  Είναι δική μας ευθύνη να προστατέψουμε τις δικές μας ζωές και τις ζωές των παιδιών μας

ü  Η ΖΩΗ αλλάζει σε δευτερόλεπτα. Μην αποσπάτε τα μάτια σας από το δρόμο.

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και μη ξεχνάτε να  οδηγείτε υπεύθυνα….

Δεν υπάρχουν σχόλια: