Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr17 Ιουν 2010

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΡΟΧΑΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ............

Στις 18 Μαϊου 2010 η ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου υιοθέτησε ψήφισμα σε σχέση με τις σοβαρές παραβάσεις στις μεταφορές όπου ανάμεσα στα άλλα:
-«διαπιστώνει ότι κυρώσεις που επιβάλλονται με βάση τη νομοθεσία των κρατών μελών για σοβαρές παραβάσεις των κοινωνικών κανόνων στον τομέα των οδικών μεταφορών διαφέρουν όχι μόνο ως προς τα επίπεδα των προστίμων, αλλά και όσον αφορά τους τύπους των κυρώσεων και την κατάταξη των παραβάσεων·»
Στην σύντομη συζήτηση που προηγήθηκε η Ελλάδα είχε την τιμητική της σαν αρνητικό παράδειγμα. Από τον αρμόδιο επίτροπο Antonio Tajani αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι: σε ένα οδηγό φορτηγού που υπερβαίνει το μέγιστο ημερήσιο χρόνο οδήγησης, το πρόστιμο που μπορεί να του επιβληθεί στην Ελλάδα είναι δέκα φορές μικρότερο απ ότι στην Ισπανία.
Τωρα επειδη αρκετοι οδηγοι δεν πληρωνουν τις κλησεις η κυβερνηση σκεφτεται να μειωση τα προστιμα για τις τροχαιες παραβασεις μηπως ετσι μπορεσει και εισπραξει.
Δειτε:
www.enet.gr/?i=news.el.article&id=172724
και ο πολυς κος Βουγιας εμφανιζεται στα καναλια χυνωντας δακρυα για τον ντελιβερα που δεν εχει να πληρωσει.
αλλλου βεβαια συμβαινουν αλλα:
Δειτε:
www.nooz.gr/world/italia-austiro-prostimo-gia-osous-odigoin-kai-milane-sto-kinito
τον καιρο της εισπρακτικης κρισης η οδικη ασφάλεια παει περιπατο.
Τωρα βεβαια ο κος Βουγιας θα μας βγει απο αριστερα πως ειμαστε υπερ των προστιμων και των ποινων ενω αυτοί ως γνησιοι σοσιαλισταί υπερασπιζονται την ελευθερια του οδηγου, το δικαιωμα να σκοτωνει και να αφηνεται ελευθερος, την μειωση των προστιμων (πιθανον και σε ατοκες δοσεις).
Θα μπορουσε κανεις να μιλησει για ανερματιστες αποφάσεις αν ο λόγος τους δεν ηταν τοσο σαφής:
Δειτε τις δηλωσεις της ΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. Μπατζελη μια βδομαδα μετα τη συγκροτηση διυπουργικης επιτροπης γαι την οδικη ασφαλεια.
Πεντε μηνες μετα παραμενει παντα στη θεση της. Και φυσικα κανεις δημοσιογραφος δεν διαννοηθηκε να σχολιασει αυτες τις δηλώσεις.
Μην γελασετε μονο. Απλως να ευχεστε να μη βρεθειτε στο δρομο της:
www.youtube.com/watch?v=3owNBRSVAqw
16/6/2010
You Are What U Do- Κώστας Κουβίδης
μη κερδοσκοπικη εταιρία

Δεν υπάρχουν σχόλια: