Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr29 Ιουν 2018

Νέα Υόρκη: 24 ώρες δράσης για κάμερες καταγραφής ταχύτητας γυρω απ τα σχολεία

24ωρη διαμαρτυρία για την υποστήριξη της ανανέωσης και της επέκτασης του προγράμματος καμερών καταγραφής ταχύτητας γύρω απο τα σχολεία της Νέας Υόρκης μετα την σύλληψη εννέα ατόμων σε παρόμοιες εκδηλώσεις την προηγούμενη εβδομάδα.
Η Amy Cohen, ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης Families for Safe Streets γράφει:
Γεια σας φίλοι,
Ανεξάρτητα από το ποια ώρα είστε ελεύθεροι τις επόμενες 24 ώρες – είτε είναι 7 π.μ. την Παρασκευή ή τις 10 μ.μ. την Πέμπτη – χρειάζεστε. Ο αγώνας για την προστασία των παιδιών της Νέας Υόρκης από τους οδηγούς που τρέχουν δεν σταματά.
Την περασμένη εβδομάδα, εννέα κάτοικοι της Νέας Υόρκης συνελήφθησαν γιατι μπλοκάρισαν την κυκλοφορία  για να απαιτήσουν την ανανεωση και την επέκταση του προγράμματος εγκατάστασης καμερών καταγραφής της ταχύτητας.
Όπως και εγώ, πολλοί από τους συλληφθέντες έχουν χάσει τα παιδιά τους  από οδηγούς που έτρεχαν υπερβολικά ή οδηγούσαν ριψοκίνδυνα.
Ξεκινώντας τώρα, πραγματοποιούμε μια 24ωρη  διαμαρτυρία στο Bay Ridge έξω από το γραφείο του γερουσιαστή Marty Golden*, ενός χρόνιου παραβάτη των ορίων ταχύτητας και  ταυτόχρονα αξιωματούχου – κλειδί που έχει την δύναμη να επιτρέψει ή να αποτρέψει την ψήφιση του S6046 C – ενός νομοσχεδίου που αφορά στην ανανέωση και την επέκταση του αποδεδειγμένης αξίας προγράμματος ύπαρξης καμερών καταγραφής της ταχύτητας γύρω από τα σχολεία της Νέας Υόρκης. Μετά από 23 ώρες, στις 8 το πρωί της Παρασκευής, θα ολοκληρώσουμε την επαγρύπνηση με μια τολμηρή ενέργεια που θα χρειαστεί τις φωνές σας, τα χειροκροτήματα σας και κάθε είδους υποστήριξη.
Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε; Καλέστε το γραφείο του γερουσιαστή Golden στο (718) 238 6044. Στείλτε μια πίτσα μεσάνυχτα στους διαδηλωτές στην 5η Λεωφόρο, στο 7408.  Σταματήστε στην 24ωρη διαμαρτυρία φέρνοντας καφέ οποιαδήποτε στιγμή από τώρα μέχρι την Παρασκευή το πρωί.  Ενώστε τη φωνή σας για να απολαύσετε τη δράση την Παρασκευή στις 8 το πρωί.
Σταθείτε με αυτές τις οικογένειες που έχουν χάσει τόσα πολλά ενώ αγωνίζονται για τις κάμερες που μπορούν να προλάβουν ώστε αυτό που συνέβη σε αυτούς να μη ξανασυμβεί.
Να είστε εκεί.
Υποστηρίξτε τους.
Εμφανιστείτε για να γνωρίζουν πως δεν είναι μόνοι.
Χρειάζεστε.
Μπορούμε ακόμα να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα.
Σας παρακαλώ, βγείτε έξω μαζί μας.
Amy Cohen
Ιδρυτικό μέλος, Families for Safe Streets
*ο Marty Golden γερουσιαστής των ρεπουμπλικάνων στο Brooklyn έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο πάνω από δέκα φορές για παραβίαση του ορίου ταχύτητος γύρω απο τα σχολεία, παραβάσεις καταγεγραμμένες απο τις κάμερες. Περισσότερα: ΕΔΩ
Advertisements

Δεν υπάρχουν σχόλια: