Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr3 Ιουν 2018

Αλεξανδρούπολη: «Μετά το τροχαίο τί;»

«Μετά το τροχαίο, τί;». Ημερίδα και Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα τις Αιτίες- Επιπτώσεις- Ανταποκρίσεις σε συνάρτηση με το Τροχαίο Δυστύχημα.
Με αφορμή τον εορτασμό των Ελευθερίων αλλά και της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη,  πραγματοποιήθηκε Ημερίδα και Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα τις Αιτίες- Επιπτώσεις- Ανταποκρίσεις σε συνάρτηση με το Τροχαίο Δυστύχημα, την Τετάρτη στις  23 Μαΐου 2018, ώρα 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η κοινωνική ευαισθητοποίηση  στον σεβασμό και τη δικαιοσύνη στα Θύματα Τροχαίων αλλά και η εγρήγορση στα θέματα Οδικής Ασφάλειας.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν  ο Αναπληρωτής Διοικητή Τροχαίας, Αστυνόμος Α΄ κ. Κωνσταντίνος Στεφανίδης, ο οποίος θα πλαισιώνεταν από τους παρακάτω ομιλητές:  την Υποδιοικήτρια Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης Επιπυραγό κα Ελένη Δερμανοπούλου, τον Προϊστάμενο ΕΚΑΒ κ. Αθανάσιο Κεσσάτη, τον Ιατροδικαστή ΓΠΝΑ κ. Παύλο Παυλίδη, την Ψυχίατρο Τμ. Ιατρικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κα Αικατερίνη Αρβανίτη, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννη Ζαμπούκη, τον Διευθυντή Κέντρου Αιμοδοσίας ΓΠΝΑ κ. Γιώργο Μαρτίνη και τον Χειρουργό Ορθοπεδικό ΓΠΝΑ κ.Τιλκερίδη Κωνσταντίνο.
Θέματα ομιλιών:
«Ανάλυση του φαινομένου του τροχαίου ατυχήματος. Αιτίες, συνέπειες, προοπτικές», Κωνσταντίνος Στεφανίδης  Διοικητής Τροχαίας, Αστυνόμος Α΄,
«Πυροσβέστες: Επαγγελματίες και Άνθρωποι», Ελένη Δερμανοπούλου,  Υποδιοικήτρια Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, Επιπυραγός,
«Προσέγγιση και αντιμετώπιση τραυματία στον τόπο του ατυχήματος»,Αθανάσιος Κεσσάτης,  Προϊστάμενος ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης
«Ηθικά διλήμματα στην αντιμετώπιση του θανόντος σε τροχαίο δυστύχημα», Παύλος Παυλίδης, Ιατροδικαστής ΓΠΝΑ
«Διαταραχή μετατραυματικού στρες μετά από ψυχοτραυματική εμπειρία-τροχαίο», Αικατερίνη Αρβανίτη,  Ψυχίατρος Τμ. Ιατρικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,
«Τροχαίο δυστύχημα και πρακτική νομική αντιμετώπιση», Ιωάννης Ζαμπούκης.   Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης,
«Κάθε ημέρα κινδυνεύουμε, γίνε αιμοδότης για να σώσουμε όσους μπορούμε» Γιώργος Μαρτίνης Διευθυντής Κέντρου Αιμοδοσίας ΓΠΝΑ,
«Αντιμετώπιση του τροχαίου δυστυχήματος στην Ελλάδα: Παρόν και Μέλλον», Τιλκερίδης Κωνσταντίνος Χειρουργός Ορθοπαιδικός ΓΠΝΑ,  
Παρουσίαση-Συντονισμός: Καίτη Μακρή Τμηματάρχης Παιδείας Δήμου Αλεξανδρούπολης – Μέλος ΔΣ Πανελλαδικού Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» & της International Road Victims Partnership.
Οργάνωση: Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης, Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.
Με την συμπαράσταση του «SOS Τροχαία Εγκλήματα» Πανελλαδικού Συλλόγου για την υποστήριξη Θυμάτων Τροχαίων και των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: