Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr















26 Δεκ 2024

ΕΡΤ μηδενικός σεβασμός στα θύματα των τροχαίων.

 

Στις 21 Νοεμβρίου έξι μέλη του SOS Τροχαία Εγκλήματα έστειλαν την επιστολή που ακολουθεί στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (σε όλα του τα μέλη ηλεκτρονικά) για τον εμπαιγμό που υπέστησαν απο την Δημόσια τηλεόραση, συνεργείο της οποίας στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης τους ζήτησε να μιλήσουν για την απώλεια τους και τελικά το κανάλι δεν μετέδωσε τίποτα.

Η Νατάσα Μαρινάκου, ο Μιχάλης Σταθάκης και ο Γιώργος Κουβίδης μιλάνε «στο αρχείο» της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ για λόγους που μονον αυτή ξέρει τα τελευταία χρόνια έχει βάλει φραγή στο σύλλογο μας (με εξαίρεση καποιυς δημοσιογράφους απο την περιφέρεια). Πραγματικά μας εξέπληξε η παρουσία της στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνημης αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το τελικό αποτέλεσμα που είχε αυτή η παρουσία.

Τι να πεί κανείς για τους ανθρώπους που ακόμα και δικές τους παραγωγές (της ΕΡΤ) για την οδική ασφάλεια όπως είναι οι Πεταλούδες στην Ασφαλτο (2016 – Μαριλένα Κατσίμη) ή το Μια Ζωή μια Στιγμή – δύο συνέχειες στη σειρά Roads (2020 -Πάνος Χαρίτος) στις οποίες συμμετέχουν μέλη του συλλόγου μας προτιμούν να τις έχουν στο ψυγείο μη τυχόν και τις δεί κανείς.

Αλλά μάλλον ολα αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο της ελληνικής δημοσιογραφικής δεοντολογίας καθώς μέχρι σήμερα ουδεμία ανταπόκριση υπηρξε απο την ΕΣΗΕΑ στην επιστολή μας

♦♦♦♦

Προς ΕΣΗΕΑ                                                             Αθήνα 20/11/2024

Θέμα: ΕΡΤ μηδενικός σεβασμός στα θύματα των τροχαίων

Αξιότιμες κυρίες/κύριοι

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου συμμετείχαμε σε εκδήλωση, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων, στην Αθήνα στην πλατεία Κοτζιά με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον SOS Τροχαία Εγκλήματα, του οποίου είμαστε μέλη, και δεν έτυχε της παραμικρής προβολής από τα ΜΜΕ. Μόνο θλίψη γι αυτό, αλλά μακάρι το θέμα να ήταν μόνο αυτό.

Παραδόξως στο χώρο της εκδήλωσης εμφανίστηκε συνεργείο της ΕΡΤ (δημοσιογράφος Χρυσίτα Νικητάκη και εικονολήπτης) που  παρέμεινε επί δίωρο περίπου ζητώντας επίμονα από συμμετέχοντες, στην πλειοψηφία τους μέλη του συλλόγου, ανθρώπους με απώλεια ή σοβαρό τραυματισμό αγαπημένου τους προσώπου να μιλήσουν στην κάμερα.

Φανταζόμαστε πως είναι κατανοητό πως για ανθρώπους που βρέθηκαν στην κατάσταση μιας τόσο αιφνίδιας βίαιης ανατροπής της ζωής τους δεν είναι και το πιο εύκολο, ούτε και το πιο ευχάριστο η επανάληψη συμβάντων, σκέψεων, συναισθημάτων και η δημόσια εκφορά τους και μάλιστα μπροστά σε κάμερα. Εν πάσει περιπτώσει λίγο λόγω της Ημέρας, λίγο λόγω της αξιοπιστίας του Μέσου (Δημόσια Τηλεόραση) λίγο λόγω του καλού τρόπου και των υποσχέσεων των απεσταλμένων τελικά μιλήσαμε επι αρκετά λεπτά ο καθένας κυρίως για το προσωπικό του συμβάν αλλά και για το συνολικότερο πρόβλημα των τροχαίων εγκλημάτων.

Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν στο Δελτίο των 18.00 να μη μεταδοθεί τίποτα.

Μετά από επικοινωνία μας διαβεβαίωσαν ότι «το θέμα θα έπαιζε στο Δελτίο των 21.00».

Και πράγματι «έπαιξε». Παρουσιάστηκε μια μικρή αναφορά στο θέμα των  εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και στο Ηράκλειο Κρήτης, χωρίς αναφορά στον διοργανωτή – σύλλογο μας και με πλήρη αποσιώπηση όλων όσων είχαμε όλοι δηλώσει στην κάμερα, με εξαίρεση μισή πρόταση από όσα είπε η Νατάσα Μαρινάκου (χωρίς αναφορά του ονόματος της) και μια μικρή παρέμβαση  παρευρισκόμενου στη συγκέντρωση τραυματισθέντος σε τροχαίο.

Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για να καταγγείλουμε μια συμπεριφορά εμπαιγμού που φτάνει στα όρια του σαδισμού απέναντι σε ανθρώπους που με όλο το βάρος που κουβαλάνε τους ζητήθηκε (δεν το ζήτησαν οι ίδιοι) να εκθέσουν τον εαυτό τους δημόσια.

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε για πιο λόγο οι υπεύθυνοι του Δελτίου και η Διοίκηση της ΕΡΤ στέλνουν εκπροσώπους τους στις εκδηλώσεις μας αφού δεν πρόκειται να τις προβάλουν.

Η φραγή που έχει τοποθετηθεί από την ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια στο λόγο του συλλόγου μας, σε μια χώρα που οι τροχαίες συγκρούσεις, οι θάνατοι και οι τραυματισμοί από αυτές έχουν χαρακτηριστικά πανδημίας, είναι κάτι που, αν και δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε το έχουμε συνηθίσει. Ωστόσο πλέον δεν μιλάμε γι αυτό.

Μιλάμε για την ποιοτική αναβάθμιση της «δημοσιογραφίας» σε απομύζηση των βιωμάτων μας, ιδιοποίηση τους και χρησιμοποίηση ή αχρήστευσης τους κατά την κρίση του νέου «ιδιοκτήτη».

Πιο απάνθρωπα και πιο μισάνθρωπα ελπίζουμε να μην έχει.

Ζητάμε την παρέμβαση σας, εκτός και θεωρείτε όλα τα παραπάνω δημοσιογραφικά και κοινωνικά δεοντολογικά, μήπως και η ΕΡΤ αντιληφθεί πως υπάρχουν κάποια όρια στην αυθαιρεσία της.

Με εκτίμηση

Νατάσα Μαρινάκου, μητέρα του Ιάσονα ετών 23-

φόνος 2021  μπροστά στη Βουλή, μέλος SOS Τροχαία Εγκλήματα.

Αφροδίτη Λιάπη, μητέρα του Θάνου Χρόνη ετών 26

-φόνος 2021, μέλος SOS Τροχαία Εγκλήματα.

Πάνος Ιωάννου, αδερφός του Νίκου ετών 25, με αναπηρία 90%

μετα από τροχαίο έγκλημα  το 2019, μέλος ΔΣ SOS Τροχαία Εγκλήματα.

Μιχάλης Σταθάκης, πατέρας του Γιάννη ετών 29

– φόνος 2009, μέλος SOS Τροχαία Εγκλήματα.

Ισμήνη Κουβίδη, μητέρα του Κώστα ετών 30 – φόνος 2007,

μέλος SOS Τροχαία Εγκλήματα.

Γιώργος Κουβίδης, πατέρας του Κώστα ετών 30 – φόνος 2007

πρόεδρος SOS Τροχαία Εγκλήματα.

Αναδημοσίευση: www.soste.gr 

16 Δεκ 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Στολίζουμε και φέτος το "Δέντρο της Αγάπης" το "Δέντρο της ΕΥΘΥΤΑ"

 

 

 

Εκατοντάδες   μπάλες, δώρα με αγάπη θα στολίσουν  για 15 η χρονιά το «Δέντρο της ΑΓΑΠΗΣ», το «Δέντρο της ΕΥΘΥΤΑ», στην πλατεία Κύπρου 17, 18, 19 Δεκεμβρίου 2024  από τις 10:00 έως τις 17:00.

 

Για ένα σκοπό… για ένα καλό… το «Δέντρο της Αγάπης». Θεσμός για τη Ρόδο. Μια πανελλαδική δράση που ξεκίνησε  το 2009, στολίζοντας το πρώτο «Δέντρο της Αγάπης» στην πλατεία Δημαρχείου για να στηρίξουμε το 2009  θύμα τροχαίου ηλικίας 17 χρόνων. Από τότε  συνεχίσαμε και στηρίξαμε θύματα τροχαίων, μέλη οικογενειών θυμάτων που σίγουρα όλοι θα θυμάστε.

 

 Το Δέντρο της Αγάπης  2024 – θα στολιστεί για να στηρίξει τον Στέργιο Ασημίνα θύμα τροχαίου.

Ας μη χάσουμε την εμπειρία να φωτίσουμε τον άνθρωπο μέσα μας.. αυτές τις ημέρες χαράς, για να αναδείξουμε αξίες,  φως στη ζωή, φως στην ελπίδα, φως στην αλληλεγγύη, φως στην  αισιοδοξία για τον Στέργιο Ασημίνα!

Ας γίνει το σύνθημά μας αυτά τα Χριστούγεννα: « Στολίδια στο Δέντρο της Αγάπης», στολίδια στο «Δέντρο της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ» και «BAZΑAR» με τις μοναδικές  φανταστικές κατασκευές προσφορές μελών και φίλων μας.


 Συμμετέχουμε όλοι: Ας γίνουμε και μεις ο «Άγιος Βασίλης»  νοιώθοντας τη χαρά της στήριξης.

 

Σας περιμένουμε στην πλατεία Κύπρου 17,18,19 & 20 Δεκεμβρίου 2022  από τις 10:00 έως τις 17:00.

 




 

14 Δεκ 2024

ΝEA Global Alliance NGOs for Road Safety

 

Η ΕΥΘΥΤΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ, είναι ενεργό μέλος της!

Global commitment and local action 


​The Alliance’s vision is for a world where every person has access to safe, affordable, accessible, and sustainable mobility, and where no one dies or is seriously injured as a result of a road crash. Our strategy, From Global Commitments to Local Delivery, reflects the role of road safety NGOs in achieving that vision.

The Alliance Chapters are an example of our global and local approach. The First Latin America Regional Meeting of the Global Alliance of NGOs for Road Safety (Regional Meeting) held this month, has been a landmark for the Chapter that we launched in the region two years ago. It has enabled Latin American members of the Alliance to go deeper in their collaboration together, exploring the common challenges and responses that are specific to the region. We are proud to be a convener of an NGO network that is credible, collaborative, and committed to people-centered, evidence-based solutions. 

We now look ahead to the next key road safety milestone, the 4th Global Ministerial Conference on Road Safety (Ministerial Conference), where global momentum must lead to local, evidence-based action in every community, city, and country. In the lead up, NGOs are pushing, alongside UNRSC partners, for meaningful government commitments. When the conference is over, they will continue advocating to ensure that the momentum is maintained and commitments are fulfilled.

Alliance members at a workshop on public transport at the Regional Meeting in Mexico.

Regional Meeting: a milestone for the Latin America Chapter


“The Regional Meeting was an excellent opportunity to connect with other organizations in the region and be trained and updated on new trends and best practices in safe mobility in Latin America.” — Martín Galanternik, MiNU.

The Regional Meeting held this month in Mexico City, Mexico, represented the culmination of two years of collaboration and network-building since the Alliance’s Latin America Chapter was launched in 2022. 

The Regional Meeting was attended by 163 people from 20 countries, including 39 member NGOs from 15 countries, plus government officials both from Mexico and from other countries in the region, UN agencies, international experts, and corporate sector funders. 

Highlights

  • A regional symposium featuring international experts from government, multilaterals, private sector, and NGOs; 
  • Presentation of the regional Call to Action, defined by members in 2022 and updated in the lead up to the Regional Meeting;
  • The No More Road Deaths Movilitour commemorating World Day of Remembrance for Road Traffic Victims;
  • Member-led workshops to share experiences and solutions;
  • A Chapter Meeting to strategize for the upcoming Ministerial Conference and the evolution of the Chapter;
  • A working artist interpreting the key themes of the meeting into a painting.

Read more about the highlights below.

We are grateful to the Regional Meeting host, Fundación Aleatica, for their extensive assistance and collaboration, and to Uber, for their support, as well as to Michelin, who have enabled the Latin America Chapter to be established and grow over the past two years. Read more HERE.


Panelists from government, private sector, and civil society organizations, discussing the role of NGOs.

Symposium: contextualizing road safety in Latin America


“We need to educate our politicians. We need to hold them accountable. Nothing undermines safety more than a law that is not enforced.” — Mary Bottagisio, Fundación Liga contra la Violencia Vial, during a panel on reducing the death toll in Latin America at the Regional Meeting Symposium.

Regional experts considered the distinctive issues facing road users in Latin America, including motorcycle helmet laws and speed limits. Panelists explored where Latin American countries are doing well, where efforts are lagging, and how to accelerate action in those areas. Read more HERE.

The Symposium culminated in presentation of the recently updated Latin America regional Call to Action, written in consultation with Alliance members in the region. Read the Call to Action HERE.


A stop on the Movilitour for World Day of Remembrance. © FICVI

World Day of Remembrance: Movilitour lights up Mexico City


Sunday 17 November marked World Day of Remembrance for Road Traffic Victims, a key date for road safety NGOs around the world. View our gallery of members’ events around the world HERE.

During the Regional Meeting, the Federación Iberoamericana de Asociaciones de Víctimas Contra la Violencia Vial (FICVI) and the Coalición de Movilidad Segura led the No More Road Victims Movilitour in commemoration of the World Day of Remembrance.

Participants used different modes of sustainable transportation to tour emblematic places in the historic center of Mexico City, including El Zócalo, the Angel of Independence, and the Palace of Fine Arts, which were illuminated in yellow to commemorate road victims.

“To show that it is possible to move safely in different ways, many of them healthier and more sustainable, we decided to organize the MoviliTour #NoMásMuertesViales showing the advances and challenges of Mexico City's transportation system,” explained Areli Carreón, Bicitekas A.C. “Across Latin America we remember the victims and work to ensure that never again will other people suffer these unjust deaths that we know how to prevent.”
Read more and see photographs HERE.

Alliance member at the Chapter Meeting

NGO-led sessions sharing evidence-driven advocacy 

“We were able to see that the organizations were aligned in prioritizing solutions based on the concepts of Vision Zero and a Safe System.” — Eduardo Bohn, Fundação Thiago de Moraes Gonzaga. 

The last two days of the Regional Meeting enabled NGOs to take inspiration from the Symposium and share practical, concrete experiences from their work. Member-led workshops covered advocacy for speed management, motorcycle helmets, safe infrastructure, post-crash response, public transport and gender, and strategic communication. Read summaries HERE.

At the Chapter Meeting on the final day, Alliance members strategized on how to maximize the potential impact of the upcoming Ministerial Conference. Read outcomes from the Chapter Meeting HERE


Safety is our right: Yesterman's painting for the Regional Meeting

Artwork represents NGO advocacy


“We need different channels to get our message across.” — Lotte Brondum, the Alliance’s Executive Director.

The Regional Meeting featured a working artist, Yesterman, who translated key NGO advocacy messages into a giant painting. Yesterman’s painting featured the Decade of Action for Road Safety 2021–2030 colors, Alliance Priority Interventions that protect pedestrians and cyclists, doodles representing road users, and slogans in English and Spanish related to key campaign messages, including #RethinkMobility, #MakeitSafe, and #SafetyisOurRight.

Read more HERE.


City employees implementing improvements to a Mobility Snapshot intersection in Neuquén, Argentina. © Bien Argentino

Mobility Snapshot: changes implemented in Neuquén, Argentina


Mobility Snapshot advocacy in Argentina has led to the installation of a new pedestrian walkway, crossing, speed bumps, and updated road signage at an intersection in Neuquén.

Alliance member Bien Argentino selected its Mobility Snapshot intersection because of the mix of road users using it. Motor vehicles, bicycles, and pedestrians all pass through the intersection, as well as 70 buses an hour, plus a train line with a level crossing. Having analyzed the intersection, Bien Argentino launched an advocacy campaign, holding meetings with the Secretary of Mobility and the Area Coordinator of the province. It then met with technicians, architects, and engineers from the municipality’s Road Observatory and analyzed the Star Rating Mobility Snapshot recommendations with them. The interventions have now been implemented.

“The Mobility Snapshot gave us the evidence to advocate for real change with decision-makers, focusing on the need to protect our children and all citizens who use this road daily,” said Sandra Torres, Bien Argentino. “Our goal is that everyone returns home safe, so no one else has to endure the loss that victims' families have faced.”

Read more HERE.

Attendees at the Regional Meeting.

Alliance welcomes new members

The Alliance is delighted to welcome five new members that joined recently. 

Full members
  • Asociación de Autoescuelas Profesionales de Formación Vial de México A.C., Mexico
  • UCB – União de Ciclistas do Brasil, Brazil
  • Youth for Public Transport (Y4PT), Belgium
Associate members
  • Lanka Fundamental Rights Organization, Sri Lanka 
  • MobilityVision Inc., US
Read more about our new members HERE and read more about joining the Alliance HERE.

Upcoming events and deadlines

Civil Society Symposium: 17 February 2025,