Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr13 Σεπ 2013

Για την Φιλίζ…Το αυτοκίνητο το όπλο τους, η αλληλεγγύη το όπλο μας.


Χθες αντιμέτωπη με την αυτοκινητική βία   σήμερα αντιμέτωπη με την διάλυση του κοινωνικού κράτουςFiliz
Μήνυμα Αλληλεγγύης
Ονομάζομαι Φιλίζ και ζητάω οικονομική βοήθεια, πριν 9 χρόνια είχα ένα τροχαίο με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαι μέχρι σήμερα. Χρειάζεται να κάνω το κατά σειρά τρίτο χειρουργείο στη μέση ( αποσυμπίεση και σπονδυλοδεσία ) στη θωρακική μοίρα.
Πρέπει να γίνει το συντομότερο διότι υπάρχει κίνδυνος μόνιμης αναπηρίας. Χρειάζεται να μαζευτεί το ποσό των 7 χιλιάδων ευρώ, παρακαλώ λοιπόν όποιος έχει και μπορεί ας βοηθήσει βάζοντας έστω και 5 ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό Εθνικής τραπέζης : 273/750153-62 Καντουχάρ Φιλίζ.                                             ΚΑΙ ΙΒΑΝ:GR9401102730000027375015362
ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΜΕΙΝΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ 5 ΕΥΡΩ
Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 16/9 ΔΕΥΤΕΡΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!
……………………………………………………………………………………………………………..
Πριν απο χρόνια (9) στην Θεσσαλονίκη, ενα βράδυ 2 παιδιά μαζί με αλλά 2 θέλησαν να βγούν για να διασκεδάσουν. Ηταν σε 2 μηχανάκια. Σε μια διασταύρωση και ενώ είχε ανάψει το πράσινο γι αυτά, προσπαθώντας να περάσουν, ένας μεθυσμένος οδηγός, παρακάμπτοντας μάλιστα τους άλλους που περίμεναν, παραβιάζει το κόκκινο και χτυπάει το ένα μηχανάκι. Το ένα παιδί “έζησε’ 4 μέρες στην εντατική του νοσοκομείου, ψάχνοντας όλοι να βρούμε έστω μια μικρή ακτίνα ελπίδας , αλλά μάταια.
Το άλλο, η Φιλίζ, τα κατάφερε, αλλά πέρασε πολλές μέρες στα νοσοκομεία, με απανωτές εγχειρήσεις και ελπίδες για κινητικότητα που έρχονταν και έφευγαν. Και ενώ όλα έδειχναν ότι κάπως σταθεροποιείται η κατάσταση της (προσαρμοσμένη πλέον στα κινητικά της προβλήματα) ήλθε και το τελευταίο χτύπημα. Πρέπει να ξαναμπεί στο χειρουργείο επειγόντως, διαφορετικά κινδυνεύει σοβαρά από πλήρη αναπηρία.
………………………………………………………………………………………………………
Όπως σημειώνει η  Φιλίζ η επεμβαση «θα γίνει σε ιδιωτική γιατί ο γιατρός μου έφυγε απο το Παπαγεωργίου» (συμμετοχή ΕΟΠΥΥ).
Ολες οι πληροφοριες από την σελίδα του facebook    https://www.facebook.com/events/354999291299757/?ref=22
Σχετική έκκληση απηύθυναν και  οι φίλαθλοι της Ξάνθης. http://olaxanthi.gr/?p=16391
Ηδη προσφέρθηκε το αίμα που χρειάζεται αλλά οικονομικά δεν έχει συμπληρωθεί το απαιτούμενο ποσόν. Ας βοηθήσουμε όσοι/ες μπορούμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: