Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr22 Νοε 2018

Κυριακή 18 Νοεμβρίου: Εκδηλώσεις Μνήμης σε Αθήνα – Αλεξανδρούπολη – Ηράκλειο – Θεσσαλονίκη – Ρόδο

Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων
Εκδηλώσεις σε Αθήνα – Αλεξανδρούπολη – Ηράκλειο – Θεσσαλονίκη – Ρόδο
Να είμαστε εκεί! 
Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018
Αθήνα:
13.00: Θα συναντηθούμε φέτος μπροστά στον Άρειο Πάγο (Λ. Αλεξάνδρας & Κυρίλλου Λουκάρεως) για να τιμήσουμε αυτούς πού χάσαμε και να θυμίσουμε πως: Χωρίς Δικαιοσύνη δεν θα υπάρξει Ειρήνη στους Δρόμους.
  • Άμεση Κατάργηση του άρθρου 43 του ΚΟΚ που αφήνει ατιμώρητους τους εγκληματίες οδηγούς που εγκαταλείπουν τα θύματα τους.
  • Ριζική αναμόρφωση της νομοθεσίας που αφορά στα τροχαία εγκλήματα. Ο φόνος στην άσφαλτο δεν είναι πλημμέλημα!
Διοργάνωση: SOS Τροχαία Εγκλήματα:Αλεξανδρούπολη:
10.00 Επιμνημόσυνη δέηση Ι.Ν. Αγιου Νικολάου,
11.00 Δημαρχείο: ενημέρωση πολιτών,
12κ 30 Δημοτική Βιβλιοθήκη: ομιλία «Τροχαίο & Εγκατάλειψη: το χρονικό ενος προαναγγελθέντος εγκλήματος». Κ .Γκοτσίδης – προεδρος Δικηγορικου Συλλόγου, Π. Γκουλίαμας Διοικητης Τροχαίας.Συντονισμός: Καίτη Μακρή, μέλος ΔΣ SOS Τροχαία Εγκλήματα και της διοικούσας επιτροπής του International Road Victims Partnership Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από το σύνολο μουσικής δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης
Διοργάνωση: Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης, SOS Τροχαία Εγκληματα, Τροχαία Αλεξανδρούπολης
Από 1 εως 19 Νοεμβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης καθημερινά εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα σχολεία όλων των βαθμίδων.
Ηράκλειο Κρήτης:
11.00 συναυλία Μνήμης με την Φιλαρμονικη Δήμου Ηρακλειου μπροστά στη Λότζια.
Διοργάνωση: SOS Τροχαία Εγκλήματα ,Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ, ΕΚΑΒ, Τροχαία Ηρακλείου, Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης Ν. Ηρακλείου, ΕΛΜΕ Ηρακλείου,  Δήμος Χερσονήσου, Ομάδα Εθελοντών Παιδείας Δ. Ηρακλείου, Φωτογραφική ομάδα Φωτο-σύνθεσις, Ραδιοφωνικός σταθμός Family.
Θεσσαλονίκη:
19.00 προβολή ντοκιμαντέρ “Πεταλούδες στην Άσφαλτο” και στη συνέχεια συζήτηση με θέμα “Μετα το τροχαίο τι;” Στην αίθουσα εκδηλώσεων του καφε “Το Ωραίο Ντεπώ” – Βαφοπούλου 18, Ντεπώ.
Διοργάνωση: SOS Τροχαία Εγκλήματα
Ρόδος:
Επιμνημόσυνη Δέηση στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ρόδος μετα τη Θεία Λειτουργία. Ταυτόχρονα θα ψαλλεί Δέηση σε όλους τους ναούς της Ρόδου.
19:30: Προμαχώνας Αγίου Γεωργίου– Μεσαιωνική Πόλη, Συναυλία Τραγουδάμε για τη Ζωή.
Συμμετέχουν PHAROS ENSEMBLE κορυφαίοι μουσικοί της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και η Πειραματική Χορωδία του Δήμου Ρόδου.
Διοργανωση ΕΥΘΥΤΑ -Συνδιοργάνωση: Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ
Δείτε το τετρασέλιδο με θέμα Τροχαίο & ΕγκατάλειψηΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: