Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr12 Νοε 2020

Κυριακή 15 Νοέμβρη: Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων


Η εκ νέου επιβολή περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση τoυ COVID-19 καθιστά δυστυχώς αδύνατη την πραγματοποίηση εκδηλώσεων Μνήμης για τα θύματα των τροχαίων συγκρούσεων αυτή τη χρονιά, γεγονός πού συνέβαινε αδιάλειπτα σε μια σειρά πόλεις και στη χώρα μας πάνω από δέκα χρόνια τώρα (Αθήνα, Ρόδος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Καλαμάτα κα) με συμμετοχή οικογενειών των θυμάτων αλλά και φορέων των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου (πεζοί, ποδηλάτες κα).

Το γεγονός πως οι νεκροί από COVID έφτασαν στη χώρα μας τους 700 αποτέλεσε την αποφασιστική αιτία για την κήρυξη του δεύτερου lockdown μέσα στη χρονιά με αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες αυτή τη φορά. Σ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι εκφράζουμε τη λύπη μας για το χαμό τόσων συνανθρώπων μας και υποστηρίζουμε την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν σαν στόχο τον περιορισμό της διασποράς και την καλύτερη δυνατή περίθαλψη για τους πάσχοντες, αλλά και τις πολιτικές ουσιαστικής πρόληψης βασισμένες σε ισχυρά Δημόσια συστήματα, Συγκοινωνιών, Εκπαίδευσης και Περίθαλψης.

Αλλά αν 700 νεκροί από COVID είναι επαρκής λόγος για την πολιτεία, με τη σύμφωνη γνώμη της επιστημονικής κοινότητας, για την υιοθέτηση για δεύτερη φορά μιας δέσμης περιοριστικών μέτρων που ανατρέπουν όλα τα δεδομένα στην κοινωνική και οικονομική ζωή, αναρωτιέται κανείς ποιες δέσμες μέτρων υιοθετήθηκαν από τις κυβερνήσεις και τι εισηγήθηκε η επιστημονική κοινότητα τα τελευταία πέντε χρόνια για το θέμα πρόληψης των τροχαίων συγκρούσεων που επίσης προκάλεσαν (επίσημα –δηλαδή υποκαταγεγραμμένα) 700 με 800 νεκρούς κάθε χρόνο.

Άκρα του τάφου σιωπή… Δηλαδή εξοικείωση πολιτείας και κοινωνίας με την «κανονικότητα» του θανάτου στο δρόμο, «παράπλευρης απώλειας» της «ανάπτυξης». Αφού για τα τροχαία …δεν υπάρχει εμβόλιο, θα ζούμε και θα πεθαίνουμε μ αυτά.

Μια χρονιά ολόκληρη με ελεύθερο το πεδίο για του δράστες.

Μία Ημέρα Μνήμης κάθε χρόνο για τα Θύματα…

Πρόσωπα, όχι Αριθμοί.

Στη Μνήμη αυτών πού χάθηκαν δημοσιοποιούμε ένα βίντεο με 123 Πρόσωπα, θύματα τροχαίων συγκρούσεων, μια ελάχιστη υπόμνηση για τις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που χάθηκαν στη χώρα μας, τα εκατομμύρια που έχουν χαθεί  στους δρόμους του κόσμου, που αγνοήθηκαν από την κοινωνία και ποδοπατήθηκαν από τη δικαιοσύνη.

Θυμήσου – Υποστήριξε –Δράσε

Αόρατοι ναι, Ανύπαρκτοι Όχι!

11/11/2020

Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

ΥΓ. Όλες οι φωτογραφίες έχουν δημοσιοποιηθεί με την σύμφωνη γνώμη των οικογενειών

VIDEO:  https://www.youtube.com/watch?v=WaKQtf-Ue9Y&feature=emb_logo 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: