Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr















5 Οκτ 2021

Μεγάλες ταχύτητες, Μεγάλα πρόστιμα… (στην Ελβετία)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του autoblog.gr, στην Ελβετία οδηγός που παραβίασε το όριο ταχύτητας των 50km/h τρέχοντας με 93km/h τιμωρήθηκε με πρόστιμο 175.000 ευρώ.

Στη χώρα μας πέραν του γεγονότος πως ένα τέτοιο πρόστιμο θεωρείται εξωφρενικό (η ποινή στην Ελλάδα για την ίδια παράβαση από ένα οδηγό ανεξαρτήτως του εισοδήματος του είναι  πρόστιμο 350 ευρώ & αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες), το σημαντικότερο είναι πως μια τέτοια υπέρβαση του ορίου ταχύτητος δεν θεωρείται κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό από τους Έλληνες οδηγούς.

Οι αναλύσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού αλλά και από την Πολιτεία δεν θεωρούνται τίποτα περισσότερο από παράγωγα συνωμοσίας ενάντια στην Οδηγική Αρετή των Ελλήνων. Συμπτωματικό φυσικά θεωρείται το γεγονός πως η Ελβετία είναι μια από τις Ευρωπαϊκές χώρες που σταθερά ανήκει στην ομάδα με τους λιγότερους νεκρούς και τραυματίες από τροχαίες συγκρούσεις στην Ευρώπη ενώ η Ελλάδα σταθερά ανήκει στη ομάδα με τους περισσότερους… 

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ρεκόρ στοιχημάτων πραγματοποιήθηκε στην χώρα για το αν η οδηγός είναι Ελληνίδα ή Αλβανίδα. Οδηγοί από τις δυο αυτές χώρες κατέχουν τα σκήπτρα στις παραβάσεις του ΚΟΚ στην Ελβετία χρηματοδοτώντας αδιάκοπα και ανυστερόβουλα την Ελβετική οικονομία. Χωρίς να γνωρίζουμε, αλλά για προφανείς εθνικούς λόγους και μεις υποστηρίζουμε την Ελληνική υποψηφιότητα.


 

Ας δούμε το ρεπορτάζ:

Οδηγός στην Ελβετία έτρεχε με 93 km/h και πήρε κλήση 175.000 ευρώ

Γράφει:  Γιώργος Αγαπητός   3 Σεπτεμβρίου 2021 https://www.autoblog.gr/

Αν υπάρχει μια χώρα της Ευρώπης που δεν πρέπει για κανένα λόγο να υπερβείς τα όρια ταχύτητας, είναι η Ελβετία. Εκεί, τα όρια είναι πολύ αυστηρά, και τα πρόστιμα είναι αρκετά ακριβά, με την βαριά τιμωρία των παραβατών να είναι ένας τρόπος πρόληψης.

Οι κλήσεις για οποιαδήποτε τροχαία παράβαση σχετίζεται με το εισόδημα του παραβάτη, και σε ορισμένες περιπτώσεις, εξετάζονται και οι καταθέσεις που υπάρχουν στο όνομα του δράστη. Αυτό εξηγεί το αρκετά υψηλό πρόστιμο που επιβλήθηκε σε μια γυναίκα, η οποία κινούταν με το Range Rover της με 93 χλμ/ώρα, μέσα σε κατοικημένη περιοχή ενός χωριού, όπου το όριο ήταν 50 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η περιουσία της συγκεκριμένης γυναίκας ανέρχεται σε τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ. Το περιστατικό συνέβη τον Νοέμβριο του 2018, και αρχικά το πρόστιμο ήταν 401.400 φράγκα (370.000 ευρώ), αλλά μετά από έφεση της γυναίκας αυτό μειώθηκε στα 189.550 φράγκα (175.000 ευρώ).

Η γυναίκα από τη Ζυρίχη είχε ήδη δύο πρόστιμα με αναστολή για προηγούμενες παραβάσεις και εξαιτίας της τελευταίας της παράβασης στο χωριό Wollerau, τώρα πρέπει να πληρώσει και τα προηγούμενα, το ύψος των οποίων φτάνει τα 209.000 φράγκα, ή 192.825 ευρώ

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: