Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr22 Ιουν 2022

ΝΕΑ από το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ


Απολογισμός 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Οδικής Ασφάλειας & Προσομοίωσης 2022 (RSS2022)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 8ο Διεθνές Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας & Προσομοίωσης 2022 (RSS2022) στις 08 -10 Ιουνίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, το οποίο διοργάνωσαν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Δήμου Αθηναίων.

Συνολικά, 350 επιστήμονες οδικής ασφάλειας από 31 χώρες συμμετείχαν στην παγκόσμια πρώτη μετά την πανδημία δια ζώσης μεγάλη εκδήλωση οδικής ασφάλειας και συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν για τις τρέχουσες και τις μελλοντικές προκλήσεις της Οδικής Ασφάλειας στην Ψηφιακή Εποχή. Συνολικά, 402 συγγραφείς συνεισέφεραν στο συνέδριο με τις καινοτόμες ερευνητικές εργασίες τους και 120 κριτές βοήθησαν στη διαδικασία αξιολόγησης προκειμένου να διατηρηθούν τα υψηλά επιστημονικά πρότυπα του Συνεδρίου.

Το 8ο Διεθνές Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας & Προσομοίωσης 2022 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των

  • Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
  • Δήμος Αθηναίων

Χρυσός Χορηγός: Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ),
Αργυροί Χορηγοί: Ανάπλαση Αθήνας, Hellastron, Aimsun, Lever, Αρμός,
Χορηγοί: Νέα Οδός, Ολυμπία Οδός, NAMA, Denco, Systema, Citizen, OSeven, Unisteel, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Traffic Safety Research Journal.

Περισσότερα

Εκπροσώπηση του ΣΕΣ στην παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ 2021-27

Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο «Τι ΝΕΟ φέρνει το ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2021-27», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το διήμερο 16-17 Ιουνίου 2022, συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΣΕΣ, Παναγιώτης Παπαντωνίου στη θεματική ενότητα «Αναβαθμίζοντας τις Δημόσιες Υποδομές»

Στο εν λόγω Συνέδριο έγινε παρουσίαση των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2021-27από την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Γενικών Γραμματέων και εκπροσώπων Υπουργείων, όπως και παρεμβάσεις μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ παράλληλα έλαβε χώρα και η εναρκτήρια συνεδρίαση του Συμβουλίου Παρακολούθησης & Συντονισμού Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων, το οποίο αποτελεί τη μετεξέλιξη και ουσιαστική αναβάθμιση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

Περισσότερα
Διαδικτυακό Συνέδριο για το έργο “RESilient transport InfraSTructure to Extreme Events (RESIST)”

 


Η ομάδα ISenseGroup του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ), η οποία συντονίζει τις εργασίες του Ευρωπαϊκού έργου RESIST, έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στο τελικό συνέδριο του έργου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ., ώρα Ελλάδας, διαδικτυακά.

 
Περισσότερα

Πανευρωπαϊκή Έρευνα για τα drones

To γραφείο μελετών HFC διεξάγει μια πανευρωπαϊκή έρευνα διαθέσιμη σε 14 γλώσσες σχετικά με την αποδοχή των drone σε εμπορικά και βιομηχανικά πλαίσια.
Οι ερωτήσεις της έρευνας, ως μέρος του έργου ADACORSA της ΕΕ, στοχεύουν στη διερεύνηση της κοινωνικής αποδοχής για τη χρήση drones εντός της ΕΕ. Η συμπλήρωση της έρευνας είναι ανώνυμη και διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Όλες οι απαντήσεις θα παραμείνουν εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για ερευνητικούς σκοπούς.

 

Περισσότερα

Copyright © 2022
Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων
Πανόρμου 61, 11524 ΑΘΗΝΑ, τηλ.+30.210.3640604, fax: +30.210.3640604
email: info@ses.gr, web: www.ses.gr

Hellenic Institute of Transportation Engineers
61, Panormou Str. GR-11524, Athens - Greece, tel: +30 210 3640604, fax: +30 210 3640604
email: info@ses.gr, web: www.ses.gr


Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Copyright © 2022 SES, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@ses.gr

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: