Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr















26 Απρ 2023

Οι Ακαταδίωκτοι (1). Για τον Αλέξη, ετών 14.

Όταν πριν λίγο καιρό η κυβέρνηση θέσπισε το ακαταδίωκτο για τα μέλη που η ίδια όρισε να διερευνήσουν το έγκλημα των Τεμπών, οι πάντες εντυπωσιάστηκαν με την θρασύτητα του να δημιουργηθεί ένας προστατευτικός κλωβός που θα προστάτευε τους «ερευνητές» και την «αλήθεια» από τις οικογένειες των θυμάτων. Το ακαταδίωκτο αποτελεί μια σαφή επιλογή στο δίλημμα με τους θύτες ή με τα θύματα.

Οι νεκροί έχουν δύναμη και η κοινωνία οργή. Το ακαταδίωκτο είναι στρατηγική επιλογή προστασίας της εξουσίας, συνέχεια τον πολλαπλών ακαταδίωκτων που η εξουσία έχει θεσπίσει για την αυτοπροστασία της από τα θύματα των ίδιων της των εγκλημάτων. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών αποτελεί την κορυφή αυτής της πυραμίδας που χτίστηκε πάνω στις πιο αντιδραστικές παραδόσεις του ελληνικού κράτους, της πολιτικής και της δικαστικής εξουσίας. Οι παλιότεροι θα θυμούνται πως ακόμα και το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967 που οδήγησε σε τόσες τραγωδίες κρίθηκε από τα δικαστήρια της Δημοκρατίας ως «στιγμιαίο αδίκημα» (και όχι διαρκές που κράτησε πάνω επτά χρόνια) με τις ανάλογες για τους δράστες συνέπειες. Σήμερα ο «αντικειμενικά υπεύθυνος» υπουργός για το Έγκλημά των Τεμπών είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής και αν εκλεγεί, ακόμα κι αν κριθεί μελλοντικά ότι έχει ποινικές ευθύνες, η επερχόμενη διαδικασία πολλαπλών εκλογών αν θυμόμαστε καλά προεξοφλεί την παραγραφή των όποιων πιθανών εγκλημάτων του.

Τα μαζικά εγκλήματα στο χώρο των μετακινήσεων – μεταφορών στην Ελλάδα παρέμεναν πάντα ατιμώρητα. Και η πολιτική εξουσία μόνον αμέτοχη δεν ήταν σ αυτό. Αυτή το μεθόδευε.

Ποιο πρόσφατο παράδειγμα: η ναυτική τραγωδία  του Normand Atlantic (28 Δεκεμβρίου 2014) με περισσότερους από 30 νεκρούς. Το πλοίο ήταν ναυλωμένο από την ελληνική εταιρεία ΑΝΕΚ. Τον Μάιο του 2019 ο πρόεδρος και ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, μαζί με άλλους παραπέμφθηκαν στην Ιταλία για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ. Και ενώ αν έχει ασκηθεί δίωξη σε μια ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη για το ίδιο θέμα και για τα ίδια πρόσωπα και σε άλλη χώρα, με πρωτοφανείς κυβερνητικές και δικαστικές μεθοδεύσεις,  στις 18 Νοεμβρίου 2019 ξεκίνησε δίκη και στην Ελλάδα, αλλά εδώ αποδόθηκαν κατηγορίες όχι για κακούργημα αλλά σε βαθμό πλημμελήματος για «ανθρωποκτονίες από αμέλεια»… Η απόφαση στο πρωτόδικο: πενταετής φυλάκιση που μετατράπηκε σε χρηματική (εξαγοράσιμη) και η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Για πάνω από 30 νεκρούς….

Αν πάμε λίγο πιο πίσω: πτώση του αεροπλάνου Helios (14 Αυγούστου 2005). Φεβρουάριο του 2013 το  Εφετείο επέβαλε σε τρεις κατηγορουμένους στελέχη της εταιρείας, δεκαετείς ποινές φυλάκισης, εξαγοράσιμες έναντι 80.000 ευρώ, για ανθρωποκτονία από αμέλεια… Για 121 νεκρούς.

Όποιος έχει όρεξη μπορεί να συνεχίσει μελετώντας τι έγινε με την υπόθεση του ναυαγίου του Εξπρές Σαμίνα (26 Σεπτεμβρίου 2000) με 81 νεκρούς… Υπάρχουν όλα τα στοιχεία στο διαδίκτυο κάτω από τη διαβεβαίωση του αρμόδιου τότε Υπουργού Χ. Παπουτσή πως «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο». Σε τίνος το κόκκαλο δεν είχε βέβαια διευκρινίσει.

Η πολιτική και η δικαστική αντιμετώπιση αυτών των εγκλημάτων προδιαγράφει δυστυχώς το μέλλον του Εγκλήματος των Τεμπών. Αν και σήμερα υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά, πως αυτό το Έγκλημα κινητοποίησε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που έθεσε το ζήτημα της ασφάλειας και της Δικαιοσύνης στην πρώτη γραμμή. Αν πραγματικά συνεχίσει να υφίσταται αυτή η δυναμική στην κοινωνία υπάρχουν ελπίδες για μια διαφορετική έκβαση.

Αλλά όταν μιλάμε για μαζικά εγκλήματα στις μετακινήσεις/μεταφορές δεν πρέπει ένα πολύνεκρο συμβάν να κλείνει την εικόνα μας και να μη βλέπουμε το μεγαλύτερο διαρκές έγκλημα που συντελείται σ αυτόν το τομέα εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας. Δεκάδες χιλιάδες νεκροί και πολλαπλάσιοι σοβαρά τραυματίες, πολλοί από τους οποίους με βαριές αναπηρίες είναι τα θύματα των τροχαίων εγκλημάτων στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Βασικός παράγοντας της αναπαραγωγής αυτών των εγκλημάτων αποτελεί το ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ των δραστών που πάντα επιτυγχάνεται με το ένα ή τον άλλο τρόπο χάρις στην αμέριστη φροντίδα της πολιτείας και της Δικαιοσύνης για τους Δράστες. Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος (αμέλεια πάντα), ουσιαστική αρνησιδικία μέσω διαρκών αναβολών ακόμα και παραγραφές εγκλημάτων με νομοθετικές ρυθμίσεις είναι μερικά από τα όπλα προστασίας των δραστών.

Η περίπτωση του θανάσιμου τραυματισμού του 14χρονου πεζού Αλέξη Τσεκρέζι στις 8 Ιουνίου 2018: στην Λ. Ποσειδώνος στον Άλιμο  που περπατούσε  σε διάβαση πεζών είναι ενδεικτική της «κανονικότητας» που επικρατεί στη χώρα μετά από ένα θανατηφόρο τροχαίο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 χρόνια 10 μήνες και 16 ημέρες μετά το συμβάν τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 θα γίνει μια ακόμη απόπειρα, η 6η (!) να εκδικαστεί το πρωτόδικο!

Η κατηγορία που αποδόθηκε στο δράστη: Ανθρωποκτονία από αμέλεια. Φυσικά δεν κρατήθηκε ούτε λεπτό ούτε του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης. Ενώ ακολούθησε μια αλυσίδα αναβολών καμία από τις οποίες δεν προκλήθηκε από την οικογένεια του θύματος.

15 Νοεμβρίου 2019: ορίστηκε το πρωτόδικο αλλά αναβλήθηκε γιατί η κλήση στον κατηγορούμενο στάλθηκε σε «λάθος» διεύθυνση…

12 Μαίου 2020: νέα δικάσιμος -αναβολή σύμφωνα με τα μέτρα περιορισμού λειτουργίας των δικαστηρίων (λόγω COVID)…

4 Απριλίου 2021: νέα δικάσιμος – αναβολή λόγω COVID.

29 Οκτωβρίου 2021: νέα δικάσιμος – αναβολή λόγω παρελεύσεως του ωραρίου…

16 Σεπτεμβρίου 2022: νέα δικάσιμος – αναβολή λόγω παρελεύσεως του ωραρίου…

24 Απριλίου 2023: νέα δικάσιμος ή μάλλον νέα απόπειρα μήπως και εκδικαστεί το πρωτόδικο.

Η αντιμετώπιση του εγκλήματος με θύμα ένα παιδί, τον 14χρονο Αλέξη δείχνει έναν από τους τρόπους πραγμάτωσης του ακαταδίωκτου για τους δράστες, είναι αυτός που αποτελεί ταυτόχρονα το μαρτύριο της σταγόνας για τα θύματα. Και εδώ πολιτεία και Δικαιοσύνη είναι αποφασισμένες: να φτάσει η σταγόνα στο κόκκαλο.

Γιώργος Κουβίδης

…………………………………………………………………………………………………

Η δίκη έχει οριστεί: Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 κτίριο 12 αίθουσα 1 στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών (πρώην σχολή Ευελπίδων) – 5η στο πινάκιο.

Περισσότερα για τον Αλέξη: ΕΔΩ

 Αναδημοσίευση: https://sostegr.wordpress.com/

 

20 Απρ 2023

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Βελγίου αποδέχτηκε το αίτημα για τη σύσταση της FEVR ως Ένωσης σύμφωνα με το Βελγικό Δίκαιο και όρισε τη νομική της υπόσταση!



 Η ΕΥΘΥΤΑ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΉΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ, εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο Ελένη Καρύδη. Ήταν   Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 ήταν μια ιστορική μέρα για τη #FEVR: οι εκπρόσωποι των ενώσεων-μελών υπέγραψαν τη συστατική πράξη μαζί με το νέο καταστατικό της Ομοσπονδίας στο συμβολαιογραφείο στις Βρυξέλλες, Nivelles!

Αυτό είναι ένα θεμελιωδώς σημαντικό βήμα στη μακρά ιστορία της  FEVR, που ξεκίνησε πριν από περισσότερα από τριάντα χρόνια και τώρα γράφτηκε ένα νέο κεφάλαιο ενίσχυσης και εδραίωσης, το οποίο θα επιτρέψει, τις επόμενες εβδομάδες, τη διαδικασία αναγνώρισης ως «Διεθνής Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού» από το Βελγικό Υπουργείο και να εγγραφούν επίσημα στο μητρώο τέτοιων οργανισμών, σύμφωνα με το Βελγικό Δίκαιο και όρισε τη νομική της υπόσταση.

 Μπορείτε να δείτε  το Βασιλικό Διάταγμα που έλαβε ο πρόεδρος της FEVR mr Fillipo Rundi πριν λίγες μέρες από τον Συμβολαιογράφο,  υπογεγραμμένο από τον  Εξοχότατο Βασιλιά Φίλιππο! 

 Σας το ανακοινώνουμε  με μεγάλη ικανοποίηση και λίγη περηφάνια για να συνεχίσουμε δυναμικά για τον Οργανισμό μας.

 
Η FEVR είναι τελικά και προς όλες τις προθέσεις και σκοπούς μια διεθνής μη κερδοσκοπική ένωση αναγνωρισμένη από το κράτος του Βελγίου.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2022-2023 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθει μέχρι της 7ης Απριλίου 2023, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής σε εβδομήντα έξη  (76) σχολεία όλων των βαθμίδων  της  Ρόδου, στο Γυμνάσιο Τήλου και στο 1ο ΕΠΑΛ Κω (πίνακας 1).







Μετά τις διακοπές του Πάσχα προγραμματίζονται επισκέψεις  σύμφωνα με τις αιτήσεις των σχολείων σε 11 σχολεία  στη Ρόδο και 20 σχολεία όλων των βαθμίδων στα νησιά Χάλκη, Κάρπαθος, Λέρος, Κως, Κάλυμνος  και Ικαρία. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  δίνει την ευκαιρία στους μαθητές που συμμετέχουν να κατανοήσουν τους βασικούς κανόνες για να κυκλοφορούν με ασφάλεια στο δρόμο και να εκπαιδευτούν στην πρόληψη των τροχαίων τραυματισμών.  

Η χώρα μας κατέχει μία από τις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς με τα τροχαία να πλήττουν κατ΄ εξοχήν τους νέους, αποτελώντας σύμφωνα με την Έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας 1η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-29 ετών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω η αναγκαιότητα εκπαίδευσης των μαθητών και αυριανών οδηγών είναι εμφανής με ζητούμενο την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων, την υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών και την καλλιέργεια παιδείας οδικής συμπεριφοράς.   Οι μαθητές δέχονται θερμά το πρόγραμμα της ΕΥΘΥΤΑ, συμμετέχουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ενημέρωση και εφοδιάζονται με επιπλέον γνώσεις για τους κινδύνους του δρόμου.    

Η ΕΥΘΥΤΑ, από την ίδρυσή της  19 χρόνια τώρα, έχει επενδύσει στους  μαθητές  τους πιο ευάλωτους χρήστες της οδού με ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, βασισμένα σε επιστημονική τεκμηρίωση, που προωθούν τη βιωματική μάθηση και την ευαισθητοποίηση σε κρίσιμα ζητήματα της κυκλοφοριακής αγωγής και της Οδικής Ασφάλειας.

«Η εκπαίδευση αποτελεί βασικό πυλώνα της πρόληψης  για όλους εμάς»

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της και στους εθελοντές φοιτητές  του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την μεγάλη προσφορά τους στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος!

Σχολεία υλοποίησης του Εκπαιδευτικού προγράμματος  «Ασφαλώς Κυκλοφορώ» Ασφαλώς Ποδηλατώ»  στη Ρόδο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2022-2023 μέχρι 7 Απριλίου 2023

                 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

1.       21ο  Νηπιαγωγείο Ρόδου

2.       Νηπιαγωγείο Μαριτσών

3.       19ο  Νηπιαγωγείο Ρόδου

4.       2ο Νηπιαγωγείο Κρεμαστής

5.       Νηπιαγωγείο Λάρδου

6.       2ο Νηπιαγωγείο Κοσκινού

7.       20ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

8.       14ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

9.       15ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

10.   1ο Νηπιαγωγείο Αρχαγγέλου

11.   1ο Νηπιαγωγείο Κρεμαστής

12.   18ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

13.   2ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

14.   1ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

15.   7ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

16.   2ο Νηπιαγωγείο Ιαλυσού

17.   22ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

18.   Νηπιαγωγείο Σγουρού

19.   1ο Νηπιαγωγείο Ιαλυσού

20.   16ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

21.   3Ο Νηπιαγωγείο Ιαλυσού

22.   3ο Νηπιαγωγείο Καλυθιών

23.   19ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

24.   16ΟΝηπιαγωγείο Ρόδου

25.   ΚΔΑΠ ΕΥΧΟΥΠΟΛΗ-Ρόδου

26.   12ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

27.   Παιδικός Σταθμός ΠΑΛΑΤΑΚΙ

 

          ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

1.       12ο Δημοτικό Ρόδου

2.       17ο Δημοτικό Ρόδου

3.       2ο Δημοτικό Ρόδου

4.       Δημοτικό Παραδεισίου

5.       Δημοτικό Ψίνθου

6.       Δημοτικό Παστίδας

7.       2ο Πειραματικό Ρόδου

8.       3ο Δημοτικό Ρόδου

9.       1ο Δημοτικό Κρεμαστής

10.   11ο Δημοτικό Ρόδου

11.   2Ο Δημοτικό Ιαλυσού

12.   Δημοτικό  Φανών

13.   Δημοτικό Πυλώνας

14.   Δημοτικό Γενναδίου

15.   18ο Δημοτικό Ρόδου

16.   1ο Δημοτικό Αρχαγγέλου

17.   1ο Δημοτικό Ιαλυσού

18.   3ο Δημοτικό Ιαλυσού

19.   2ο Δημοτικό Αρχαγγέλου

20.   1ο Δημοτικό Ρόδου

21.   11ο Δημοτικό Ρόδου

22.   1ο Δημοτικό Σγουρού

23.   Δημοτικό Μαλώνας

24.   Δημοτικό Λάρδου

25.   5ο Δημοτικό Ρόδου

26.   2ο Πειραματικό Ρόδου

27.   3ο Δημοτικό Ρόδου

28.   Δημοτικό Κοσκινού

29.   15ο Δημοτικό Ρόδου

30.   8ο Δημοτικό Ρόδου

31.   16ο Δημοτικό Ρόδου

 

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

1.       Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Τήλου

2.       Γυμνάσιο Σορωνής

3.       Γυμνάσιο Γενναδίου

4.       Γυμνάσιο Μασσάρων

5.       1ο Γυμνάσιο Ρόδου

6.       5ο Γυμνάσιο Ρόδου

7.       7ο Γυμνάσιο Ρόδου

8.       Γυμνάσιο Καλυθιών

9.       3ο Γυμνάσιο Ρόδου

10.   Γυμνάσιο Αφάντου

 

ΛΥΚΕΙΑ

1.       Γενικό Λύκειο Ιαλυσού

2.       Γενικό Λύκειο Σορωνής

3.       Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας «ΣΔΕ Ρόδου»

 

ΕΠΑΛ

1.       2Ο ΕΠΑΛ Ρόδου

2.       1ο ΕΠΑΛ Κω

 

 

1.       ΕΕΕΕΚ Ρόδου

2.       1ο Ειδικό Σχολείο