Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr















6 Οκτ 2024

ΝΕΑ από τον ΣΕΣ

 
 
 
 
Συνάντηση του ΔΣ του ΣΕΣ με τον Υφυπουργό Μεταφορών, κ. Βασίλη Οικονόμου

Το ΔΣ του ΣΕΣ συναντήθηκε την Τρίτη 24/09/2024 με τον αρμόδιο Υφυπουργό για θέματα Μεταφορών κ. Βασίλη Οικονόμου, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης γνωριμίας,  όπου ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τον ρόλο και τις δράσεις του ΣΕΣ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε κλίμα εξαιρετικά εποικοδομητικό, συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΣ και του Υπουργείου. Το ΔΣ έδωσε έμφαση στην αξιοποίηση των επιστημονικών επιτροπών του ΣΕΣ και αποφασίστηκε η συνεργασία του Συλλόγου με το Υπουργείο, να συνεχιστεί σε πιο στενό πλαίσιο σε θέματα Οδικών Υποδομών, Αστικής Κινητικότητας, Αερομεταφορών και Σιδηροδρομικών Μεταφορών.

Τέλος, το ΔΣ του ΣΕΣ παρέδωσε το Τεύχος των Θέσεων του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, που εκδόθηκε το 2022, ενημερώνοντας τον Υφυπουργό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επικαιροποίησής του.

Περισσότερα

Σχόλια του ΣΕΣ στη Διαβούλευση του Νέου Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό

Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) χαιρετίζει το Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του Τουρισμού, εκτιμώντας ότι αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την βιώσιμη προώθηση και ανάπτυξη του τουρισμού.

Το Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του Τουρισμού δίνει ειδικές κατευθύνσεις στον υποκείμενο σχεδιασμό, στα Περιφερειακά Χωροταξικά Πλαίσια και στα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι χρήσεις γης και μεταφορές λειτουργούν αλληλένδετα για αυτό τον λόγο απαιτείται να υπάρχει ενιαίος πολεοδομικός και συγκοινωνιακός σχεδιασμός. Τα πολεοδομικά χαρακτηριστικά ενός τόπου επιδρούν καθοριστικά στις μετακινήσεις, ενώ το δίκτυο μετακινήσεων διαμορφώνει συνθήκες χωροθέτησης χρήσεων γης. Η συνολική ανάπτυξη του Τουρισμού επηρεάζει και επηρεάζεται από το δίκτυο μεταφορών.

Ωστόσο, αξιολογώντας τις κατευθύνσεις του υπό διαβούλευση Νέου Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό υπό το πρίσμα των βιώσιμων μετακινήσεων και εν γένει των βιώσιμων μεταφορών σημειώνουμε συνοπτικά τις κατωτέρω διαπιστώσεις: ...

Περισσότερα

Έξυπνες συγκοινωνίες/ Έξυπνες πόλεις, συνέντευξη του προέδρου του ΣΕΣ Θανάση Τσιάνου στο πλαίσιο του Interamerican Innovation Hub, του προγράμματος καινοτομίας της Interamerican.

Σε μια εποχή που η τεχνολογία διαμορφώνει εκ νέου τις συγκοινωνίες μας, η Αθήνα, μια μεσογειακή μεγαλούπολη με πλούσιο ανάγλυφο, αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις και ευκαιρίες. Τι κάνει «έξυπνη» μια πόλη και πώς μπορούμε να μετακινούμαστε σε μια μεγαλούπολη με ασφάλεια αλλά και σεβασμό προς το περιβάλλον; Συζητήσαμε με τον Θανάση Τσιάνο, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, για ζητήματα όπως η βιώσιμη κινητικότητα, οι αναγκαιότητες μιας πόλης σαν την Αθήνα, καθώς και οι στρατηγικές και οι τεχνολογίες που προτείνονται για τη βελτίωση της οικονομίας διαμοιρασμού στις αστικές μεταφορές.

Περισσότερα

ITC2024- Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών

Η αντιμετώπιση των προβλήματων στις μετακινήσεις αποτέλεσε το θέμα του πρώτου web – panel του ITC 2024 – 7ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Στο πάνελ μετείχαν ο Θανάσης Τσιάνος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) και ο Σάμουελ Σαλέμ, Διευθυντής του Συγκοινωνιακού Έργου του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το απόσπασμα στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=dIITpxUcL1w

Περισσότερα

Πρόγραμμα INNO-MOB_Revolutionizing Mobility: Unlocking Innovation Potential, 6 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

Η εκδήλωση Revolutionizing Mobility: Unlocking Innovation Potential, που διοργανώνεται από το έργο INNO-MOB, θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου 2024 στο OK!Thess, στη Θεσσαλονίκη.

Το INNO-MOB είναι ένα διετές έργο HORIZON που υλοποιείται την περίοδο 2023-2024 και επικεντρώνεται στην ενίσχυση καινοτόμων και δυναμικών επιχειρήσεων μέσω ευρωπαϊκών δικτύων και πρωτοβουλιών, παρέχοντας ένα πλαίσιο επιχειρηματικής υποστήριξης για το οικοσύστημα βιώσιμης κινητικότητας.

Το OK!Thess έχει την τιμή να είναι ο επικεφαλής εταίρος του προγράμματος, συνεργαζόμενο για τις ανάγκες αυτού με άλλους έξι αντίστοιχους φορείς από ευρωπαϊκές χώρες.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να συγκεντρώσει καινοτόμες εταιρείες από τον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας, μαζί με επενδυτές και άλλους βασικούς φορείς. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε επενδυτές και να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας με πανεπιστήμια και εταιρείες. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους στον εκθεσιακό χώρο ή να διανείμουν ενημερωτικό υλικό.

Περισσότερα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: