Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr22 Δεκ 2010

TO ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Χίλιες
μπάλες με αγάπη θα στολίσουν για 2η χρονιά το « Δέντρο της ΑΓΑΠΗΣ »
Όλοι εσείς, μας δείξατε το δρόμο της αγάπης με τη συμμετοχή σας όταν πέρσι για πρώτη φορά η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ στόλισε το Δέντρο της Αγάπης και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν για να στηρίξουμε ένα έφηβο από τροχαίο ατύχημα. Μαζί θα συνεχίσουμε και φέτος.
Ελάτε να στολίσουμε το δέντρο της αγάπης, θα στολίσουμε με στολίδια μαγικά και λαμπερά το δέντρο της αγάπης, χίλιες μπάλες με αγάπη θα το στολίσουν και θα χαρούμε όλοι μας γιατί έτσι θα βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και που είναι θύματα τροχαίων δυστυχημάτων
Χάρη σε εσάς, συνάνθρωποί μας θα βρουν το χαμόγελο, θα μπορούν να ονειρεύονται και να σκέπτονται ότι, και για αυτούς υπάρχει ελπίδα.
Θα έχουμε μπάλες από 2€, 5€, 10€, 20€, 50€, γιατί όπως γνωρίζετε το δέντρο μας είναι μεγάλο και θέλει πολλά στολίδια για να λάμψει και να στολιστεί, έτσι θα τις αγοράζετε θα τις στολίζετε στα κλαδιά κάνοντας μια ευχή που εσείς επιθυμείτε.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι και φέτος θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας, θα μας ενδυναμώσετε για να συνεχίσουμε και μαζί θα προχωρήσουμε βοηθώντας όσους είχαν την δυστυχία να εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα.
Ξεκινήσαμε να στολίζουμε το Δέντρο της Αγάπης στην πλατεία Δημαρχείου, την Παρασκευή 19/12/2010, είμαστε εκεί από τις 11.00 πμ έως τις 14.00 μμ ,το απόγευμα από τις 17.30 έως τις 21.30 και θα τελειώσουμε το στόλισμα στις 31/12/2010.
Θα στολίσουμε όμως και το σπίτι του Αη Βασίλη
Το δέντρο της Αγάπης θα φιλοξενήσει φέτος το σπίτι του Αη Βασίλη.
Σκεφτήκαμε να στολίσουμε το σπίτι του με δώρα. Στο σπίτι μας, έχουμε παλιά κουκλάκια και ζωάκια, που τα παιδιά μας δεν παίζουν πια. Δεν θα είναι ωραίο να διακοσμήσουμε το σπίτι του Αη Βασίλη με αυτά? Εμείς θα τα δωρίσουμε σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη για να παίξουν.
Θα έχουμε το Δέντρο των ευχών στην πρόσοψη του σπιτιού του Αη Βασίλη, θα πάρουμε τα γράμματα σας να τα στείλουμε στον Αη Βασίλη, θα σας παρακαλέσουμε να δημιουργήσετε, να ζωγραφίσετε, να χρωματίσετε το Δέντρο της Αγάπης.
Οι 10 καλλίτερες ζωγραφιές θα βραβευτούν με επαίνους και το 1ο έργο που θα αξιολογηθεί από την επιτροπή θα γίνει το λογότυπο του Δέντρου της αγάπης για την επόμενη χρονιά
Ελάτε να πείτε τα κάλαντα σε όλες τις γλώσσες στο Δέντρο της Αγάπης, προετοιμαστείτε να τραγουδήσετε, να χορογραφήσετε, να αυτοσχεδιάσετε.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες του Δέντρου της Αγάπης.
Έφτασε η ώρα που όλοι περιμέναμε. Εάν θέλετε να βοηθήσετε στη κοινωνική πρωτοβουλία του Δέντρου της Αγάπης, δηλώστε τη συμμετοχή σας για να είστε εθελοντής του Δέντρου της Αγάπης στο facebook της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ.
Παρακαλούμε δηλώστε το ενδιαφέρον σας, προκειμένου να σας εντάξουμε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από τις 19-31/12-2010.
Όλοι στολίζουμε το Δέντρο της Αγάπης, όλοι θα είμαστε εκεί για να δώσουμε χαρά.
ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ
Σας ευχαριστούμε
ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥΔεν υπάρχουν σχόλια: