Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr4 Ιουν 2012

Παγκόσμια Ημέρα εορτασμού της Μητέρας

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εορτασμού της Μητέρας
την Κυριακή 13 Μαΐου 2012, η ΑΝΑΔΟΧΗ ΑΓΚΑΛΙΑ,οργάνωσε μια ουσιαστική εκδήλωση στο ΑΚΤΑΙΟΝ και ώρα 11.00 π.μ για να τιμήσει το πρόσωπο την τρυφερότητα τη στοργή και την αγάπη στο πρόσωπο της Μάνας .
Τιμήθηκε η Πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, Ελένη Καρύδη. Την Τιμητική πλακέτα παρέλαβε το μέλος της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, Καρύδη Ιωάννα.
Άρθρο της ΓΝΩΜΗΣ


Ανεξάντλητο το χρέος κίνησε την καρδιά και τη σκέψη μας για την οργάνωση της σημερινής εκδήλωσης, δήλωσε κατά την προσφώνηση της η Πρόεδρος της ΑΝΑΔΟΧΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ, κ. Κατερίνα Βορεινάκη.

Φωτογραφία


Σας ευχαριστούμε που σήμερα είστε μαζί μας για να αποδώσουμε ένα ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στο ιερό πρόσωπο ,στο εκκολαπτήριο της ζωής, στη MΗΤΕΡΑ .


Η ΜΗΤΕΡΑ είναι η πρώτη δασκάλα ,το πρώτο σχολείο της ζωής μας

Η ΜΗΤΕΡΑ είναι η παρηγοριά , η αστείρευτη πηγή τρυφερότητας , η προσωποποίηση της αγάπης .

Η ΜΗΤΕΡΑ θα στερηθεί τα πάντα αν χρειαστεί για να μη λείψει τίποτε από το παιδί της.

Είναι η οδηγήτρια , η εμπνεύστρια του καλού του αγαθού , γιατί αυτή επηρεάζει τη ζωή μας .

Σε αυτήν υποκλίνεται με σεβασμό η ανθρωπότητα .


Στη ΜΗΤΕΡΑ είναι λοιπόν αφιερωμένη η σημερινή εκδήλωση ,στη φυσική μάνα ,στη χήρα μητέρα , στη μάνα της καρδιάς , στην πολύτεκνη, στην αφιερωμένη μοναχή, στην ανύπανδρη μάνα στη μάνα της ψυχής μας, στη μάνα που μέσα από την προσωπική της θυσία αγωνίζεται να μην συμβεί στα δικά μας παιδιά αυτό που συνέβηκε στο δικό της παιδί.

Κι επειδή ο χρόνος είναι λίγος ο λόγος στον κ Μαρίνο Ανδρέα για να προλογίσει τους ομιλητές και να συντονίσει την εκδήλωση .


Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Οι εποχές είναι δύσκολες , οι αρχές και ανθρώπινες αξίες περνάνε κρίση. Χρειαζόμαστε ανθρώπους με όραμα , με στόχους με σεβασμό στην ανθρώπινη προσωπικότητα για να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση.

Για να βάλουμε βάσεις και θεμέλια γερά σε μία κοινωνία ανθρώπινη δημιουργική αληθινή .

Σήμερα θα τιμήσουμε στα πρόσωπα των ΜΗΤΕΡΩΝ που είναι εδώ την πολύτεκνη μάνα, την μάνα της καρδιάς , την αφιερωμένη μοναχή η οποία όλα τα χρόνια διακόνησε με αυταπάρνηση , την μονογονεική οικογένεια ,την μάνα που έχει κάνει αγώνα και καθημερινότητα την αγωνία και τον πόνο από το χαμό του δικού της παιδιού για να σωθούν τα δικά μας παιδιά .

Μάνα δεν είναι μόνο αυτή που φέρνει ένα παιδί στον κόσμο.

Μάνα είναι και αυτή που αναθρέφει ένα παιδί

Δεν θα αποδώσουμε τιμητικές πλακέτες με ασημένια και χρυσά γράμματα. Όχι μόνο γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά γιατί η αφοσίωση, η προσωπική θυσία για την ανατροφή του παιδιού η πορεία και το έργο τους είναι εμφανή.

Θα περιοριστούμε στα λόγια από το βιβλίο

Η Διαχείριση της Αγάπης του π. .Φιλόθεου Φάρου που μιλάνε για την αγάπη ως στάση ζωής.

Τιμήθηκαν:

1. Στο πρόσωπο και τη μνήμη της μακαριστής Αδ.Εμέλειας τιμήθηκαν όλες οι Μοναχές οι οποίες διακόνησαν τα ορφανά παιδιά τον καιρό του πολέμου αλλά και οι αδερφές οι οποίες συνεχίζουν να διακονούν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο παιδικής μέριμνας θηλέων Ρόδου . Η Αδελφή Ξένη πήρε τον ελάχιστο αυτό φόρο τιμής

2. Πρεσβειτέρα Ελένη Λεφάκη –Στάθη: μητέρα οκτώ παιδιών (πολύτεκνη μάνα)

3. Καρύδη Ελένη: Πρόεδρος ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ. Γνωρίζουμε όλοι ότι η Ελένη έχει κάνει την αγωνία ,τον πόνο και την πίκρα, αγώνα και προσπάθεια να μην συμβεί στα δικά μας τα παιδιά αυτό που συνέβηκε στο δικό της Είναι η μάνα που παλεύει για την πρόληψη και εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων .

4. Μπούκλα Κατερίνα: Πρόεδρος του συλλόγου «ΡΟΔΑΥΓΗ» Δωδ/κος Σύλλογος Γονέων και Φίλων παιδιών που χρήζουν μεταμόσχευση μυελού των οστών.

5. Καρύτσα Άννα: Η Άννα έχασε το παιδί της Δημήτρη . Έψαχνε μόσχευμα καρδιάς, αλλά ….΄Εκτοτε δίνει αγώνα για όλα τα παιδιά και ειδικά για τα παιδιά του Αγ.Ανδρέα .

6. Πάττα Ευδοκία:Στο πρόσωπο της Ευδοκίας Πάττα τιμάμε την μονογονεική οικογένεια. Την ΜΑΝΑ που με αξιοπρέπεια , ήθος και αφοσίωση αφιερώθηκε στην ανατροφή των παιδιών της.

7. Γκούντρουν Σταυρίδη:Την ανάδοχη μάνα η οποία στην κυριολεξία ανέστησε το Βασίλη ο οποίος ήρθε στον Άγιο Ανδρέα ως βαριά καθυστερημένος ο οποίος πλέον μιλά αγγλικά ολλανδικά γερμανικά και πηγαίνει Τρίτη Δημοτικού.

8. Καστρούνη Ελευθερία: Την ανάδοχη και πολύτεκνη μάνα η οποία δεν σκέφθηκε κόπο έξοδα και έγινε ΜΗΤΕΡΑ δύο παιδιών επιπλέον από τα τέσσερα παιδιά που έχει πάρει .

9. Μαμμή Ευσταθία :ανάδοχη μαμά

10. Γιακουμάρου Ουρανία: ανάδοχη μαμά

11.Κούκουρα Έλλη: ανάδοχη μαμά παιδιού με Νοητική .στέρηση η οποία προχώρησε στην υιοθεσία.

12. Ζαράκης Σταύρος & Νικολέτα: ανέθρεψαν και αναθρέφουν παιδιά Σαββατοκύριακο στο σπίτι τους.

Ακολούθησαν εισηγήσεις με ομιλητές,1. Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παναγιώτου

Θέμα « Η Παναγία Μητέρα μας»

2 .Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ.Μπούτσικος Κωσταντίνος

Θέμα «Η Μητέρα μέσα στην κοινωνικοοικονομική κρίση»

3.Χουρδάς Γιάννης Ψυχολόγος

Θέμα «Ανάδοχη Αγκαλιά και η σημασία της»

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού με το δάσκαλο τους Ηλία Διακαντώνη.Δεν υπάρχουν σχόλια: