Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr4 Ιουν 2012

Parking Day: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΙΑ 2012

Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ «Parki(ing) day» στο πλαίσιο των «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΙΑ 2012», το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να καθιερώσει την δράση κάθε χρόνο.
 

undefinedΤην Κυριακή 20 Μάιου 2012, Καταφέραμε να μετατρέψουμε την μεγαλύτερη πλατεία της Ρόδου σε ένα απέραντο, χαρούμενο πάρκο γεμάτο ζωή, με την βοήθεια των χορηγών μας των εταιρειών στολισμού φυτών, τους Βασιλογιώργη Εμαν και ΣΙΑ ΟΕ, Μαυροματάκο Νίκο, Νάρκισσος, Πανταζόπουλο Γαβριήλ, Φυτώριο Δήμου Ρόδου, Φυτώριο Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Χατζιμανέτα Παναγιώτη, με την βοήθεια της εταιρείας KATERING από την περιοχή Αφάντου «Φίλιππος» με την τοποθέτηση υπέροχων τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών, με την ασταμάτητη και χαρούμενη μουσική από τους φίλους της ΕΥΘΥΤΑ Βάλλια Ζόππα, Γιάννη Παπαθεοδώρου, Βαγγέλη Κατσογριδάκη, Καίτη Κούκουρου και Δημήτρη Ιωσήφ, με τις χορευτικές φιγούρες της σχολής χορού «Μαρί Γκίκα», με τα γευστικότατα, υπέροχα παγωτά που κέρασε το Ζαχαροπλαστείο «Μίλτος».

Σημαντική η εικαστική παρέμβαση του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου που ζωγράφισε τις θέσεις παρκινγκ και των εθελοντών που έδωσαν πολύχρωμές πινελιές. Τα «Λυκόπουλα» και τα παιδιά, ζωγράφισαν 130 ζωγραφιές με σχέδια και μηνύματα για την οδική ασφάλεια και όλοι οι επισκέπτες, έλληνες και τουρίστες, κόλλησαν πολύχρωμα χαρτάκια στο αυτοκίνητο της ΕΥΘΥΤΑ μεταφέροντας το δικό τους μήνυμα για την ασφάλεια στους δρόμους μας. Κρατήσαμε τα μηνύματα σας και θα τα συγκεντρώσουμε σ’ένα άλμπουμ.

Ευχαριστούμε τους ερασιτέχνες φωτογράφους για την συμμετοχή τους στην έκθεση φωτογραφίας καθώς και τον Διοικητή της Τροχαίας Ρόδου για την ανάδειξη της πιο επικίνδυνης συμπεριφοράς κατά την οδήγηση και πάνω σε οχήματα. Ευχαριστούμε και τον Λευτέρη Καβαλιέρο από το βιβλιοπωλείο «Το Δέντρο» για την προσφορά ενός άλμπουμ Ολυμπιακών Αγώνων στον νικητή του φωτογραφικού διαγωνισμού Δημήτρη Τουβρά.

Κλειδώσαμε και το λευκό ποδήλατο απέναντι από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού τιμώντας την μνήμη των άτυχων ποδηλατιστών...

Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς των χρωμάτων για να ζωγραφιστούν οι θέσεις αυτοκινήτων μπροστά από το δημαρχιακό Μέγαρο. Την εταιρεία ΝEOTEX Ρόδος ΑΕ του κ Μιχάλη Κάρρα, τον κ Χρήστο Ευστρατίου.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους χορηγούς επικοινωνίας ΜΜΕ, PORTAL, την ΒΑΚΑΡ Α.Ε την Metaxotipiki « Β. Βαγιαννάκης» και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου.

Επίσης, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ Μαχαιρίδη για την ζωγραφική του πάνω στις μπλούζες της ΕΥΘΥΤΑ. Όταν τα πινέλα και οι μαρκαδόροι μιλούν, η Πολιτική απλώς υποκλίνεται στην ΤΕΧΝΗ.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές η ψυχή της ΕΥΘΥΤΑ, τους φίλους, παλιούς και νέους της ΕΥΘΥΤΑ που έδωσαν ζωή στην γιορτή μας. Αποδείξαμε με την εικόνα της πόλης μας, πως οι δράσεις δεν χρειάζονται χρήματα, αλλά όραμα, φαντασία και θέληση. Για μια όμορφη πόλη και μια ποιοτικότερη ζωή.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, δεν είναι πολιτικός, αλλά κάνει την δική της Πολιτική για την Οδική Ασφάλεια. Υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε για το καλό όλων μας με το ίδιο πάθος.. Για να σας ξαναδούμε να χαμογελάτε, να τραγουδάτε, να χαίρεστε, όπως σας αξίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: