Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr28 Φεβ 2013

Κορυδαλλός: συνεχείς παραβιάσεις του Κ.Ο.Κ. από τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

πωλινα
Πωλίνα Κελεμπεσιώτη 20 ετών.
 Παρασύρθηκε από περιπολικό στη λεωφόρο Γ.Λαμπράκη στον Κορυδαλλό την Παρασκευή 1/2/2013.
Είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας που χάθηκε σε τροχαίο…
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού κατά την 4η Συνεδρίασή του στις 11Φεβρουαρίου 2013 αποφάσισε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ το παρακάτω:
 ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού, με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό της Πωλίνας Κελεμπεσιώτη, πρώην μαθήτριας του ΕΠΑ.Λ, μέλους της θεατρικής ομάδας του Δήμου, από περιπολικό όχημα της Διεύθυνσης Μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και διαμαρτυρίες φορέων και πολιτών, συζήτησε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα των κινδύνων που δημιουργούνται σε βάρος της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των κατοίκων από τις συνεχείς παραβιάσεις του Κ.Ο.Κ. από τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.
Το γεγονός ότι στο κέντρο του Δήμου βρίσκεται το μεγαλύτερο συγκρότημα φυλακών της χώρας που δημιουργεί υψηλή συχνότητα κίνησης αστυνομικών οχημάτων κάθε είδους (μεταφοράς κρατουμένων ή ΜΑΤ, περιπολικά, δίκυκλα κ.α.) με συχνούς αποκλεισμούς κεντρικών δρόμων, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, παραβίαση σηματοδοτών χωρίς χρήση φάρου και σειρήνας, υπερβολική ταχύτητα κ.λ.π.
Το Δημοτικό Συμβούλιο απευθύνεται στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Παπαγιαννόπουλο και απαιτεί:
  1. Την απόλυτη συμμόρφωση όλων των οδηγών των αστυνομικών οχημάτων στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας & τους κανονισμούς της ΕΛ.ΑΣ.
  2. Να ενημερωθεί για τα άμεσα και μόνιμα μέτρα που θα ληφθούν από την ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια κατά τη κίνηση πεζών και οχημάτων  στη πόλη.
- Το Δημοτικό Συμβούλιο τονίζει ότι ο Κορυδαλλός δεν είναι πόλη υπό αστυνομική κατοχή.
-Τα δικαιώματα των κατοίκων του στην ασφάλεια δεν μπορούν να παραβιάζονται.
- Η αυθαιρεσία και η παραβίαση των Νόμων από κρατικά όργανα δεν γίνεται αποδεκτή.
                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                        ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗΣ 

Οι οδηγοί στην Ελλάδα είναι συνολικά επικίνδυνοι, ασυνείδητοι και ατιμώρητοι. Οταν όμως οι εκπρόσωποι της τάξης, οι ένστολοι, αντί να αποτελούν την αυτονόητη εξαίρεση λόγω «έργου», επιβεβαιώνουν τον κανόνα, τι θα πείτε στους γονείς, κύριε υπουργέ; Οτι θα γίνει ΕΔΕ;”           Διαβάστε τό άρθρο της Αντας Ψαρρά  ” Η Πωλίνα κηδεύεται στα είκοσι” που δημοσιεύτηκε στη Εφημερίδα των Συντακτών: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: