Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr















19 Ιαν 2017

SOS Τροχαία Εγκλήματα: Άμεση έκδοση της Εφης Ηροδότου στην Κύπρο.

Αιμίλιος Ιωάννου, ετων 17 για πάντα..
Αιμίλιος Ιωάννου, ετων 17 για πάντα..
Ανακοίνωση SOS Τροχαία Εγκλήματα
Άμεση έκδοση της Έφης Ηροδότου του Ηρόδοτου Ηροδότου και της Νίτσας Ηροδότου στην Κύπρο.
Πλήρης δημοσιοποίηση και καταλογισμό ευθυνών γι αυτούς που τους περιέθαλπταν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ΜΜΕ συνελήφθη σήμερα 8 Ιανουαρίου 2017 η Εφη Ηροδότου, υπ αριθμόν ένα καταζητούμενη με Διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Europol. Μαζί της συνελήφθησαν οι επίσης καταζητούμενοι γονείς της Ηρόδοτος Ηροδότου (στρατιωτικός) και Νίτσα Ηροδότου.
Η Εφη Ηροδότου, 20χρονη τότε, στις 27 Δεκέμβρη του 2007 στη Λεμεσό  οδηγώντας μεθυσμένη, παραβίασε το κόκκινο, σκότωσε και εγκατέλειψε τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου.
Σε μια δίκη με ψευδομάρτυρες, πλαστά έγγραφα και διάφορα άλλα, περίεργα ή συνήθη, καταδικάστηκε μόνο για την εγκατάλειψη και αθωώθηκε για την ανθρωποκτονία και τις άλλες κατηγορίες. Μετά από έφεση  του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου και τον ορισμό επανάληψης της δίκης η οικογένεια Ηροδότου διέφυγε στο εξωτερικό και από το 2012 καταζητείτο από την Κυπριακή Αστυνομία και την Interpol.
Στη μνήμη του Αιμίλιου Ιωάννου και των αμέτρητων συνανθρώπων μας που σκοτώνονται και εγκαταλείπονται στους δρόμους ο  SOS Τροχαία Εγκλήματα ζητάει την άμεση έκδοση της οικογένειας Ηροδότου στην Κύπρο. Ζητάμε επίσης την πλήρη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων  για το που και σε ποιους είχε βρει καταφύγιο η ομάδα των καταζητούμενων νων και την ποινική δίωξη όσων τους προστάτευαν.
Εάν όπως αναφέρουν τα Κυπριακά ΜΜΕ η σύλληψη έγινε σε εκκλησιαστικό χώρο προφανώς δημιουργείται ένα ακόμα θέμα που πρέπει να φωτιστεί πλήρως.΄
Επειδή όλες τις παραπάνω πράξεις (να εμπλέκεσαι σε φόνο, να διαφεύγεις οικογενειακώς εν όψει της δίκης, να καταζητείσαι και να μη σε εντοπίζουν επι πενταετία)   δεν μπορεί να τις κάνει ο οποιοσδήποτε  χωρίς υποστήριξη, εκφράζουμε την ανησυχία μας πως η συμπαράσταση που βρήκαν μέχρι σήμερα από διάφορες πλευρές οι δράστες δεν θα πάψει να υπάρχει..
Καλούμε όλες τις οικογένειες θυμάτων τροχαίων και κάθε πολίτη που πια έχει φτάσει στα όρια του με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους με το πογκρόμ θανατηφόρων συγκρούσεων που προκαλείται από επιθετικούς οδηγούς για τους οποίους η ελληνική Δικαιοσύνη ακόμα και όταν εγκαταλείπουν τα θύματα τους τους κατηγορεί για πλημμέλημα να είναι σε ετοιμότητα για να απαιτήσουμε δυναμικά την ΑΜΕΣΗ έκδοση της οικογένειας Ηροδότου στην Κύπρο και την ΑΜΕΣΗ διαλεύκανση του ζητήματος της υπόθαλψης τους.
8 Ιανουαρίου 2017
Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα                                                  Από το site της Europol το Δεκέμβρη 2016:  Η Εφη Ηροδότου επικεφαλής των πλέον καταζητούμενων στην Ευρώπη
Ενημερωτικά για την υπόθεση
Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 συνελήφθη στην Ελλάδα η καταζητούμενη με Διεθνές ένταλμα σύλληψης Έφη Ηροδότου που στις 27 Δεκέμβρη του 2007 στην Κύπρο οδηγώντας μεθυσμένη σκότωσε και εγκατέλειψε τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου. (σχετικά με την σύλληψη: ΕΔΩ)
Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στον ηλεκτρονικό τύπο της Κύπρου η σύλληψη έγιναν σε εκκλησιαστικό χώρο…

Μαζί της συνελήφθησαν οι επίσης καταζητούμενοι γονείς της Ηρόδοτος Ηροδότου, στρατιωτικός και Νίτσα Ηροδότου. Και οι τρεις είχαν εγκαταλείψει την Κύπρο εν όψει της εκδίκασης της έφεσης που άσκησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου μετά από πλήθος στοιχείων που κατέδειξαν πως η πρωτόδικη εν μέρει αθωωτική για τη δράστη απόφαση στηρίχτηκε σε ψευδομαρτυρίες, πλαστά έγγραφα και διάφορα άλλα. Τους καταζητούσε η Κυπριακή Αστυνομία από το 2012 και η Europol εκτιμούσε ότι βρίσκονταν στην Ελλάδα ή το  Ηνωμένο βασίλειο.  irodotou                          Απο το site της Europol: Στις 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007 το καταζητούμενο πρόσωπο είχε εμπλακεί σε ένα τροχαίο δυστύχημα, στη Λεμεσό. Σαν αποτέλεσμα αυτού, ένας μαθητής 17 ετών τραυματίστηκε και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι το δυστύχημα συνέβη λόγω υπαιτιότητας της καταζητούμενης και αυτή κατηγορήθηκε για την πρόκληση τροχαίου δυστυχήματος, ενώ οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ,  για ανθρωποκτονία από αμέλεια ή από έλλειψη προσοχής ή από επικίνδυνη οδήγηση, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και εγκατάλειψη του τόπου του συμβάντος χωρίς να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια στο θύμα. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού την έκρινε αθώα σχετικά με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της μέθης και της παραβίασης σηματοδότη και ένοχη για την εγκατάλειψη. Και της επέβαλε 2 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Ο Γενικός εισαγγελέας άσκησε έφεση στη δικαστική απόφαση και παραπέμφθηκε για να  δικαστεί εκ νέου. Κατά τη διάρκεια της δίκης διαπιστώθηκε ότι η καταζητούμενη παρουσίασε πλαστά έγγραφα προκειμένου να παραπλανήσει το Δικαστήριο και παρουσίασε επίσης παραπλανητικές μαρτυρίες προκειμένου να αποφύγει την καταδίκη. Παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας Κύπρου δεν στάθηκε δυνατό να εντοπιστεί και σύμφωνα με πληροφορίες που έφυγε από την Κύπρο για άγνωστο προορισμό, πιθανώς την Ελλάδα ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Πιθανόν μαζί της βρίσκονται και οι επίσης καταζητούμενοι με διεθνές ένταλμα σύλληψης γονείς της  Ηροδότου Ηρόδοτος (ημερομηνία γεννήσεως 11/10/1955) και η μητέρα της Ηροδότου Νίτσα (ημερομηνία γεννήσεως 02/06/1959)                                                 interpolΗ πρωτοφανής αυτή υπόθεση εγκατάλειψης θύματος και στη συνέχεια οικογενειακής εγκατάλειψης της χώρας θα μας απασχολήσει και στην συνέχεια μια και προφανώς άνθρωποι που δεν διστάζουν να συμπεριφέρονται έτσι (και που σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος στηρίχτηκαν για να πετύχουν την πρώτη απόφαση σε πολιτικές γνωριμίες) θα έχουν και τις ανάλογες γνώσεις και υποστήριξη για να καθυστερήσουν όσο γίνετε ή και να αποτρέψουν την έκδοση τους στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: