Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr8 Αυγ 2017

Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά συμβαίνει..Πανσέληνος με τζαζ.

Πανσέληνος με τζαζ.
Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά συμβαίνει..
Για έβδομη συνεχή χρονιά στον Αρχαιολογικό χώρο Τυλίσου.
Για μια ακόμη χρονιά με μια σύμπραξη σημαντικών μουσικών που θα συνεχίσουν
την παράδοση που έχει δημιουργηθεί και θα θέσουν τον πήχη ακόμα ψηλότερα.
Jazz απότη Γη στη Σελήνη. 
Όπως κάθε χρόνο η συναυλία είναι αφιερωμένη στον (καταγόμενο από την Τύλισο) τζαζ ντράμερ Κώστα Κουβίδη και σε όλα τα θύματα των τροχαίων συγκρούσεων. Σας περιμένουμε στην Τύλισο, για ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι.
Αλλά και για να δηλώσουμε τη θέληση μας να σταματήσουμε το μακελειό στους δρόμους.
Όσοι το θέλησαν στ αλήθεια μπόρεσαν και το σταμάτησαν. 

You Are What U Do – Κώστας Κουβίδης, Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου 
με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΕΝΑΡΞΗ 21.00
Full Moon Jazz Travellers:
Γιαννης Παπατριανταφυλλου -κοντραμπάσο
Ο Γιαννης Παπατριανταφυλλου εχει διπλωμα κοντραμπασσου απο την ταξη του Τακη Καπογιαννη και εχει σπουδασει jazz με τους Wayne Dockery, Ron Mc Clure, John Goldsby και Curtis Lundy.
Εχει συνεργασθει με σπουδαιους μουσικους απο την Ελλαδα και το εξωτερικο σε συναυλιες και ηχοφραφησεις οπως οι:Ralph Peterson,Jimmy Cob, Alex Foster, Ron Afiff, Soweto KInch, Abraham Wilson, Miles Grifith, Ray Santisi ,Tony Remy, Ron Savage,Τακη Πατερελη, Γιωργο Κοντραφουρη, Δημητρη Τσακα, Γιαννη Φλωρο, Γιωτη Σαμαρα, Αλεξανδρο Κτιστακη, Αντωνη Ανδρεου,  Δημητρη Καλατζη,Στρατο Βουγα  κ.α.
Το 2003 συμμετέχει στους Cinnamon Free παίζοντας μια μίξη φανκ, ριθμ εν μπλουζ, χιπχόπ, ρέγγε και γενικά γκρούβι ιδιωμάτων μαζι με τους Κώστα Κουβίδη (ντραμς), Ανδρέα Θερμό (σαξόφωνο), Γ. Κοντραφούρη (πλήκτρα), Αποστόλη Λεβεντόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα.
Ειναι για 25 χρονια καθηγητης κοντραμπάσου στο Μοντερνο τμημα του Ωδειου Φ.Νακας.
Δισκογραφια:
EAST VISION                    EAST  VISION GROUP
DON’T BE SHY                 G.KONTRAFOURIS TRIO
BREAKING LOOSE           S.VOUGAS QUARTET
TOO CLOSE                      G.KONTRAFOURIS TRIO
LET THE BLUES TALK     T.PATERELIS QUINTET
ABSENCE                          J.PAPATRIANTAFILOU
Δημήτρης Τσάκας -σαξόφωνο
Ο Δημήτρης Τσάκας ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κλασσική κιθάρα παίρνοντας δίπλωμα με άριστα, και σπούδασε jazz σαξοφωνο με υποτροφία στο Berklee College of Μusic (καθηγητές: Andy Mc Gee, Jerry Bergonzi, George Garzone, Steve Wilson). Έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές παραγωγές και ζωντανές εμφανίσεις πολλών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνων καθώς και της ελληνικής jazz σκηνής! Tο προσωπικό του jazz σχήμα συμμετέχει σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
To 2004 μαζί με τους Κώστα Κωνσταντίνου και Κώστα Κουβίδη ιδρύουν το Out to Lunch Trio.
Το 2007 συμμετείχε ως σολίστας στο τριπλό cd του Βαγγέλη Παπαθανασίου ‘Blade Runner Trilogy ‘ 25th anniversary.
Το 2013 παρουσίασε ως  σολίστ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασια με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ το ιστορικό έργο  “Charlie Parker with strings”, αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια και κριτικες.
Το 2015  σαν  σολιστας παλι συνέπραξε  με την Big Βand του Δήμου Αθηναίων και με τον εξαιρετικο ντράμερ Ralph Peterson
Tον Δεκέμβριο του 2015 παρουσιασε με τα μουσικα συνολα της ΕΡΤ  (χορωδια και συμφωνικη ορχήστρα ), στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία, σαν σολίστας για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θαυμάσιο έργο του Duke Pearson: Cristo Redentor
Το 2016 συνέπραξε με την Kρατική Oρχηστρα Aθηνών σαν σολίστας στο έργο του Stephane Tsapis «immigrant» και συμμετείχε στους «Μετασχηματισμους » της Στεγης Γραματων και Τεχνων με τους Θωμα Κωνσταντίνου και Πανο Δημητρακόπουλο
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
2010: κυκλοφόρησε το 1ο προσωπικό CD “Growing up”, ηχογραφημένο στη Νέα Υόρκη παίρνοντας εξαιρετικές κριτικές απο κορυφαίους μουσικούς οπως ο David Liebman.
2015: κυκλοφόρησε το 2ο  προσωπικο CD απο τη Minos EMI-universal “A man dreams».
Δημήτρης Αγγελάκης -βιμπράφωνο
Ο βιμπραφωνίστας Δημήτρης Αγγελάκης γεννήθηκε το 1983, στην Θεσσαλονίκη. Αφού ολοκλήρωσε τις κλασσικές σπουδές (κρουστά, ανώτερα θεωρητικά) αλλά και την μουσικολογία στο ΑΠΘ, μετακόμισε στην Αμερική (Φιλαδέλφεια) για να σπουδάσει τζαζ βιμπράφωνο με τον Tony Miceli, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, μέσω του προγράμματος Fulbright, απ’όπου αποφοίτησε τον Ιανουάριο του 2015. Παράλληλα έκανε και ιδιαίτερα μαθήματα με τους Χρήστο Ραφαηλίδη, Kenny Werner, Ed Saindon κ.α.
Έχει παρουσιάσει την δουλειά του τόσο στην Ευρώπη (Ελλάδα, Ισπανία, Ολλανδία, Αγγλία, Ουκρανία) αλλά και στην Αμερική.
Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ όπως είναι τα Δημήτρια, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Δισκογραφικά είναι επίσης ενεργός τόσο στο εξωτερικό, με τους University of the Arts ensemble (Αμερική), Marossa Jazz Project (Ισπανία), όσο και στην Ελλάδα (Hardgroove quartet, Γιάννης Παπατριανταφύλλου «Absence», Δημήτρης Καλαντζής κ.α.). Έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως είναι ο Γιώργος Κοντραφούρης, Γιώτης Σαμαράς, ο Αντώνης Ανδρέου, ο Γιάννης Παυλίδης, η Paris Strother, ο Τάκης Πατερέλης, ο Βασίλης Ξενόπουλος, ο Δημήτρης Τσάκας κ.α.
Νίκος Βαργιαμίδης  -τύμπανα
Ο Νίκος Βαργιαμίδης ξεκίνησε μαθήματα ντραμς στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης.  Το  1999 ξεκίνησε τις σπουδές του, με υποτροφία,  στο “Berklee College of Music” στη Βοστόνη με δασκάλους που συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους σύγχρονους μουσικούς, ανάμεσα τους με τους John Ramsey, Jackie Santos, Yoron Israel, Jamey Haddad, Kenwood  Dennard, Casey Scheuerell, Egguie Castillo, Ernesto Diaz, Ron Mahdi και άλλους.
Εντάχθηκε επαγγελματικά  στη μουσική σκηνή της Βοστόνης, παίζοντας σε διάφορα κλαμπ, και συμμετείχε  σε πολλες ηχογραφήσεις σε studio και δίδαξε drums στο Lexington School of Music και στο Belmond Music School.                                             Το 2002 έγινε μέλος του afro-pop group “Kumina”, συμμετέχοντας σε συναυλίες για δυο χρόνια σε διάφορες πόλεις (Boston , New Hampshire, Maine, NewYork κα).
Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το 2004, όπου έπαιξε με  μεγάλους καλλιτέχνες της  jazz ανάμεσα τους οι:  Chico Freeman , Milcho Leviev , Tony Lakatos , Barbara Hendricks , Guataca, Linard Jackson , Peter Sanchev Τάκης Πατερέλης, Γιώργος Κοντραφούρης, Αντώνης Ανδρέου, Κώστας Μπαλταζάνης, Κωστας Μαγγίνας, Δημήτρης Βασιλάκης, Δημήτρης Τσάκας, Χάρης Ιωάνου, Γιάννης  Παυλίδης, Εύη Σιαμαντά, Χρήστος Ραφαηλίδης, Ηλίας Ζάικος, Aroma Caribe.
Είναι συνιδρυτής  της funk μπάντας “Hardgroove Quartet”.
Διδάσκει drums στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στη Θεσσαλονίκης.
Ειρήνη Αραμπατζή  -τραγούδι
Η Ειρήνη Αραμπατζή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική το χορό και το θέατρο. Ξεκίνησε μαθήματα  στο ωδείο Athenaeum όπου ασχολήθηκε με το τραγούδι και τον αυτοσχεδιασμό . Πριν ένα χρόνο μετακόμισε στη Σκωτία για μεταπτυχιακές σπουδές στο Royal Conservatoire of Scotland ενώ απο τον προσεχή Σεπτέμβριο θα συνεχίσει τις σπουδές της στο Guildhall School of Music and Drama στο Λονδίνο. Κατά την παραμονή της στην Αθήνα συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες ενώ υπήρξε συνιδρυτής του φωνητικού τρίο «Les Trois Femmes» με τον Μάρκο Παπασηφακη και του ακαπελα σχήματος «Fonés» με τη Μαρίνα Σαττι.
Παράλληλα συμμετείχε στο μιούζικαλ «Σρεκ» στο Εθνικό Θέατρο και «West side story» στο Μέγαρο Μουσικής.
Τον τελευταίο χρόνο στη Μ.Βρετανια συνεργάστηκε με την «Scottish National Jazz Orchestra», τον Tommy Smith και την «Euroradio Jazz Orchestra» του BBC Radio.
 Αναδημοσίευση www.soste.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: