Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr26 Ιαν 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Τα φώτα του «Δέντρου της Αγάπης» της ΕΥΘΥΤΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΡΟΔΟΥ, έσβησαν και φέτος!!!


 Ένας καινούργιος χρόνος ήλθε με πολλές προσδοκίες για όλους μας.

Τα φώτα του «ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»,   που στόλισαν και φώτισαν την πλατεία Κύπρου όλες τις ημέρες των εορτών έσβησαν, αλλά στις καρδιές μας παραμένει η λάμψη τους –η χαρά-  η προσφορά-η ελπίδα με μια ευχή για καλύτερες μέρες.  Στολίστηκε με πολύ αγάπη, γιατί όσοι από τους συμπολίτες μας ήρθαν- το πίστεψαν- το πιστεύουν -το στήριξαν- το στηρίζουν,  γιατί όλοι έχουμε ανάγκη την αγάπη, αυτές τις ημέρες και μας δείχνουν το δρόμο για να συνεχίσουμε μαζί- μια δράση-εκδήλωση  μοναδική σε πανελλαδική εμβέλεια. Στηρίζουν την ΕΥΘΥΤΑ …

Η ΕΥΘΥΤΑ, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στη γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης τις Χριστουγεννιάτικες  γιορτές και όχι μόνο. Αποδείξατε με το πιο πανηγυρικό τρόπο ότι τις ημέρες αυτές ο νους και η σκέψη είναι κοντά σε όσους μας έχουν ανάγκη και προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν για τη αξία της ανθρώπινης ζωής με μηδέν τροχαία στους δρόμους.
Η ΕΥΘΥΤΑ, ευχαριστεί όλους εσάς, τους υποστηρικτές και χορηγούς καθένα χωριστά:
·         Μ.Μ.Ε και Portal της Ρόδου
·         Δήμο Ρόδου
·         Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου
·         Πρόεδρο Δημοτικής Ενότητας Ρόδου κ. Παγκά Μίλτο
·         Πρόεδρο του Φ.Ο.Χ Κολοσσός, κ. Στυλιανού Κωνσταντίνο
·         Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» Χριστουγεννιάτικο Bazaar
·         Πολιτιστικό Σύλλογο «Μια Αγκαλιά» 3Ο SANTA RUN Rhodes
·         Μιχάλη Σεϊτη το δικό μας.. Παραολυμπιονίκη τον Αθλητή της καρδιάς μας, καλεσμένος της εκπομπής Celebrity Travel- ΟPEN TV, πρόσφερε  το ποσό που συγκεντρώθηκε κατόπιν δοκιμασίας στην ΕΥΘΥΤΑ
·         Κολλέγιο Ρόδου
·         ΣΥΦΑΡΟ κ. Δασκαλάκη Γιώργο ( Συναιτεριζόμενα Φαρμακεία Ρόδου και Κρήτης), μοιράστηκαν πάνω από 900 τεμάχια αλκοτέστ κατά την διάρκεια των εορτών
·         Δημοτική Επιχείρηση Ρόδου Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε
·         Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου «Εμμανουήλ και Μαρίας Σταματίου»
·         Ξενοδοχείο Ialysos Bay, κ Μαίρη Καμπουράκη, Ξενοδοχείο HLEKTRA Palace, κ. Δεληγιάννη Σπύρο, κ Ξάνθη Αγαπητό, Σχολή Χορού «Μαρί Γκίκα» University press (στήριξη για την  έκδοση νέων τετραδίων με έργα μαθητών  από την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας 2017
·         PrintFactory, έκδοση ημερολογίου 2019, με έργα μαθητών 
από την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας 2017
·         Κ. Καλεσγιά  Φαναράκη  «Δημιουργίες Χαράς»
·         ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ Γ – JOY
·         Τους υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου
·         Γιάννη Ντούσκου και Ρίκο
·         Ζήση Τρομπούκη
·          Όλους τους εθελοντές φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το χάρηκαν με τη  ψυχή τους- η ελπίδα όλων των δράσεων της ΕΥΘΥΤΑ… τα μέλη μας και τους φίλους μας.
Αγαπητοί μας, θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από τον πυρήνα μιας μικρής ομάδας που αποτελείται από το προεδρείο και τα μέλη της ΕΥΘΥΤΑ, αλλά στηρίζεται και από την δική σας αγάπη την ανιδιοτελή προσφορά σας και σας ευχαριστούμε.
Στόχος μας, να προβάλουμε το θέμα της Οδικής Ασφάλειας-να διεκδικήσουμε το αυτονόητο-την οδική ασφάλεια για όλους μας -να γίνουν οι δρόμοι ασφαλείς -να κυκλοφορούμε σε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο - εμείς ως οδηγοί και ως πεζοί να τηρούμε τους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας.
Ευχή της ΕΥΘΥΤΑ, Υγεία για όλους. Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με αίσθημα ευθύνης για να συμπεριφερόμαστε σωστά στους δρόμους, τηρώντας τον Κ.Ο.Κ, τον Κώδικα Ζωής, με σκέψη τους αγαπημένους μας. Νοιαζόμαστε και τους περιμένουμε να επιστρέψουν με ασφάλεια στο σπίτι.
Νοιαζόμαστε ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, με την ευχή να φέρει σε όλους το 2019, υγεία,  θέληση,  δύναμη, πίστη, αυτοκριτική για το καλό  όλων.

Ευχόμαστε σε όλους από την καρδιά μας,
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ για το 2019….γιατί η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ είμαστε όλοι εσείς και τις 365 μέρες του χρόνου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: