Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr















27 Μαΐ 2020

1o Διαδικτυακό Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο


1o Διεθνές Διεπιστημονικό Διαδικτυακό Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας "Η Κοινωνία της Κυκλοφορίας".
Μια ολοκληρωμένη θεώρηση παραμέτρων για την αυριανή κινητικότητα..!
https://congress.driving.org.gr/

Μια ολοκληρωμένη θεώρηση παραμέτρων για την αυριανή κινητικότητα
29 και 30 Μαΐου 2020
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής (ΠΣΕΟ), θέλοντας να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός πιο ασφαλούς, υγιούς και ανθρώπινου, βιώσιμου και δίκαιου αστικού περιβάλλοντος και να υπερασπιστεί για όλους το “δικαίωμα στον δρόμο”, συνεχίζει τις δράσεις του μέσα από παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν την οργάνωση των μετακινήσεων και την οδική ασφάλεια και στην ενεργοποίηση των αρμόδιων θεσμών της πολιτείας.
Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), τη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ) και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.)  Διοργανώνουν το 1ο Διαδικτυακό Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας με θέμα: Η Κοινωνία της Κυκλοφορίας. Μια ολοκληρωμένη θεώρηση παραμέτρων για την αυριανή κινητικότητα
Το συνέδριο θα διεξαχθεί με τη βοήθεια ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας, στις 29 και 30 Μαΐου 2020.













Στόχοι του συνεδρίου:
  • 1.        Αξιολόγηση της κινητικότητας και της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας
  • 2.        Εντοπισμός υπαρχόντων και η ανίχνευση ενδεχομένων μελλοντικών προβλημάτων που σχετίζονται με την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στην Ελλάδα, υπό το πρίσμα της διεύρυνσης της χρήσης νέων τεχνολογιών
  • 3.        Μεταφορά αρνητικής και θετικής εμπειρίας από επιστημονικές μελέτες, δράσεις και πρακτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό 
  • 4.        Διαμόρφωση Οράματος, Στόχων και Προτάσεων Πολιτικών και Μέτρων προς την Πολιτεία και άλλους φορείς που σχετίζονται με την κινητικότητα και την οδική ασφάλεια
  • 5.        Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και ένταξη σχετικών εφαρμογών στην καθημερινότητα και την εκπαίδευση των πολιτών
  • 6.        Υποστήριξη, Προώθηση και Αξιοποίηση των Στρατηγικών Βιώσιμης Κινητικότητας

     Οι κύριες θεματικές ενότητες του συνεδρίου:
         Α.       Αστικά δίκτυα, πολεοδομική οργάνωση και σύγχρονη  κινητικότητα.
      Β.       Θεσμικό πλαίσιο, Διαχείριση, και Πολιτική οδικής ασφάλειας.
         Γ.       Οδικό περιβάλλον, υποδομές και χρήστες. Συμπεριφορές, αλληλεπιδράσεις, επιλογές, μεταφορικές οντότητες και πρότυπα της “Οικονομίας Κοινής Χρήσης”
     Δ.       Πρόβλεψη, ανάλυση και αντιμετώπιση τροχαίων συμβάντων.
     Ε.       Νέες τεχνολογίες και προδιαγραφές για ασφαλέστερα οχήματα, για μειώσεις στην κατανάλωση ενέργειας και στην παραγωγή αερίων του θερμοκηπίου
   ΣΤ.     Δια βίου εκπαίδευση και πολιτικές για τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου





Κοινός παρονομαστής “ο Δρόμος” ως τόπος αναφοράς και αλληλεπίδρασης ανθρώπων και οχημάτων, κινητικότητας, εκπαίδευσης και διαμόρφωσης συμπεριφορών.




Οργανωτική Επιτροπή      

Άρης Ζωγράφος, Πρόεδρος
Αναγνωστόπουλος Απόστολος
Αντώνης Μαραμπότης
Βλάσης Κουτσούκος
Ελένη Μαυροπούλου
Ζωή Ολυμπίσιου 
Ηρώ Τζαμάκου
Θοδωρής Ζαφείρης
Κατερίνα Θεοδοσέλη
Κηπουρού Ευαγγελία
Λευτέρης Μιχελάκης
Λυδία Ζωγράφου
Μαργαρίτα Κάρκα
Νίκος Λουπάκης
Παναγιώτης Μοσχόπουλος
Πάρις Ζωγράφος
Πόπη Βιτζηλαίου
Σπύρος Παπαγεωργίου
Σκανδάμη Μαρία - Ουρανία
Χρήστος Αργυριάδης


Επιστημονική Επιτροπή      

Θάνος Βλαστός, Πρόεδρος
Άγγελος Μπεκιάρης
Αθανάσιος Δρίγκας
Αλεξάνδρα Σολδάτου
Γεώργιος Γρούϊος
Γεώργιος Μίντσης
Γιώργος Γιαννής
Γιώργος Κανελλαΐδης
Δημήτριος Κολοκοτρώνης
Δημήτριος Λιόβας
Ελευθερία Τσάλτα
Εύα Γιαννούλη
Ευάγγελος Ματσούκης
Ευθύμιος Μπακογιάννης
Ζωή Χριστοφόρου
Θεοχάρης Τσούτσος
Μαρία Πλατσίδου
Μαριάνθη Μπατσίλα
Νίκος Ηλιού
Σωκράτης Μπάσμπας
Χαρίλαος Τσιχουρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: