Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr23 Ιαν 2021

Η αστυνομία καταγράφει ταχύτητες από κινητή τουαλέτα

 

Η μονάδα Midden-Nederland της Ολλανδικής Εθνικής Αστυνομίας έχει βρει έναν νέο τρόπο απόκρυψης εξοπλισμού φλας: σε κινητή τουαλέτα.

 

Μετά την κατασκευή ή την ανακατασκευή ενός δρόμου από την οδική αρχή, που δεν έχει ολοκληρωθεί.

Οι δρόμοι χρειάζονται τακτική συντήρηση, όπως το κούρεμα του δρόμου ή τους θάμνους και τα δέντρα περικοπής, καθώς και το φρεσκάρισμα ή την προσαρμογή των οδικών σημάνσεων και την επισκευή των εμποδίων σύγκρουσης.

Αυτό πρέπει φυσικά να γίνει με έναν όσο το δυνατόν ασφαλέστερο τρόπο για τους εργαζόμενους στο δρόμο.

Στο Waterlinieweg, έναν επαρχιακό δρόμο στην Ουτρέχτη, έχει γίνει εμφανές τα τελευταία χρόνια ότι αυτή η ασφάλεια διακυβεύεται.

12

Επίσης αυτή τη φορά, ο ειδικός της αστυνομίας για την πόλη της Ουτρέχτης προσεγγίστηκε από την επαρχία για να δει αν η αστυνομία μπορούσε να βοηθήσει.

Ο ειδικός της κυκλοφορίας ζήτησε από την Ομάδα Επιβολής Κυκλοφορίας να παρακολουθήσει την ταχύτητα κατά τη διάρκεια της συντήρησης, αλλά μόνο εάν πράγματι γινόταν εργασία. Αυτό το έχουμε κάνει πολλές φορές, για παράδειγμα με τη χρήση λέιζερ (κάμερα) και τη χρήση του ραντάρ. Σε αυτήν την περίπτωση, τόσο το ραντάρ όσο και ο χειριστής λέιζερ τοποθετήθηκαν σε ένα προσαρμοσμένο "Dixi" (κινητή τουαλέτα). Με αυτόν τον τρόπο καταγράφηκε  πλήρωςη παράβαση του οδηγού.

 
Κατά τη διάρκεια της εργασίας, η κανονική μέγιστη ταχύτητα των 70 km / h μειώθηκε στα 50 km / h.
Σε μία εβδομάδα, εκδόθηκαν 143 πρόστιμα για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Αυτή η δέσμευση εκτιμήθηκε πολύ από τους εργαζόμενους στο δρόμο, κατάφεραν να ολοκληρώσουν την εργασία γρήγορα και με ασφάλεια.

3

4   Μια κάμερα ταχύτητας είναι κρυμμένη σε αυτήν την κινητή τουαλέτα © skoften.net © PolitieNL

 

https://www.roadpol.eu/index.php/nl-police-catches-speeders-from-customized-toilet


 Τυπώνω 

Δεν υπάρχουν σχόλια: