Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr















11 Ιουλ 2022

Best in Rhodes 2022 για την «Κοινωνία»- Πρόσωπο της χρονιάς η Ελένη Καρύδη, Πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου

 


Πραγματοποιήθηκε η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ανοικτής διαδικασίας για την ανάδειξη των καλύτερων στη Ρόδο, των Best in Rhodes 2022 – για τη θεματική ενότητα «Κοινωνία». Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε την περίοδο 17/01-15/02/2022, ηλεκτρονικά μέσα από τους αναγνώστες του rhodes.online και των χορηγών επικοινωνίας της διαδικασίας.

Tα Best in Rhodes – Reader’s Choice Awards 2022, είναι μία ανοικτή πρωτοβουλία του rhodes.online για την ανάδειξη των καλύτερων στη Ρόδο για τo 2022. Τα Best in Rhodes είναι ένας νέος θεσμός που δίνει φωνή στο κοινό της Ρόδου, ντόπιους και ξένους, με σκοπό να αναδείξει τα καλύτερα στη Ρόδο: τα καλύτερα στο φαγητό, στη ψυχαγωγία, στα τοπικά προϊόντα, στη μόδα, την ομορφιά, τον πολιτισμό, την κοινωνία.

Η ψηφοφορία στα Best in Rhodes πραγματοποιείται με ανοικτή, διαδικτυακή διαδικασία, που εξασφαλίζει την πλήρη ανωνυμία του συμμετέχοντα, την ελεύθερη υπόδειξη των προτιμήσεων και ότι κάθε άτομο ψηφίζει μία φορά. Έτσι, επιτυγχάνεται η συλλογή μίας σειράς «ψηφοδελτίων» με τις προτιμήσεις του ροδιακού κοινού σε μία σειρά από κατηγορίες, και ταυτόχρονα συλλέγονται χρήσιμα δημογραφικά στοιχεία.

Η ψηφοφορία για τη θεματική ενότητα «Κοινωνία» πραγματοποιήθηκε 17/01-15/02/2022, σε 13 κατηγορίες που περιλάμβαναν πρόσωπα, γεγονότα, οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, εκπαιδευτικούς και επιχειρήσεις με κοινωνικό και πράσινο προσανατολισμό. Συνολικά δόθηκαν 229 μοναδικές υποδείξεις, και βάσει των ψήφων που συγκέντρωσε κάθε μία από αυτές, προέκυψαν συνολικά 50 βραβεία. Το βραβείο «Καλύτερη Επιλογή» παίρνει η πρώτη υπόδειξη αρκεί να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 25% επί του συνόλου των ψήφων, ενώ οι επόμενες τέσσερις (έως έξι σε περίπτωση ισοβαθμίας) βραβεύονται εφόσον έχουν λάβει τουλάχιστον 5% επί του συνόλου των ψήφων της κατηγορίας. Οι κορυφαίες επιλογές παρατίθενται αλφαβητικά και είναι ισότιμες.

 Τα αποτελέσματα της θεματικής ενότητας «Κοινωνία» είναι

 Πρόσωπο της χρονιάς

Καλύτερη Επιλογή: Ελένη Καρύδη μεταξύ 24 προσώπων που υποδείχθηκαν. Δεν διακρίθηκαν κορυφαίες επιλογές.

 Γεγονός της χρονιάς

Καλύτερη Επιλογή: “Φως στην Ελπίδα” Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων, από την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, 20/11/2021

Κορυφαία επιλογή: Rhodes Model Regional Cooperation – RhodesRMC 2021, 18-21 Νοεμβρίου, 2021 μεταξύ 19 γεγονότων.

 Καινοτόμα επιχείρηση

Δεν προέκυψε «Καλύτερη Επιλογή».

Οι κορυφαίες επιλογές ήταν: Aegean EcoPlastics, Aegean Fish, Ανέμη – Κέντρο Τέχνης, Ψυχοκινητικής Ανάπτυξης & Δημιουργικής Έκφρασης, D’Amboise Café Bar Bistro, ΜΥΓΑ., Republica Pool Bar, μεταξύ 21 υποδείξεων.

 Πράσινη επιχείρηση/φορέας

Καλύτερη επιλογή: Θάλλω

Κορυφαίες επιλογές: Δ.ΑΝ.Α.Ε.Κ.Κ., Aegean EcoPlastics, μεταξύ 18 υποδείξεων.

 Κοινωνικά υπεύθυνη επιχείρηση

Δεν προέκυψε «Καλύτερη Επιλογή».

Οι κορυφαίες επιλογές ήταν: Aegean EcoPlastics, ΜΥΓΑ. μεταξύ 22 υποδείξεων.

 Καλύτερος Εργοδότης

Δεν προέκυψε «Καλύτερη Επιλογή».

Οι κορυφαίες επιλογές ήταν: Rodolac – Γιακουμής ΑΕΒΕ, Virginia Family Resort, Βιβλιοπωλείο Μακρής, ΜΥΓΑ. μεταξύ 26 υποδείξεων.

 

Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών με το σημαντικότερο έργο

Καλύτερη επιλογή: Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ – Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας

Κορυφαίες επιλογές: Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου, INKA12 Νοτίου Αιγαίου – Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών, Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος», Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, μεταξύ 16 υποδείξεων.

 

Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών με το σημαντικότερο έργο για τον άνθρωπο

Καλύτερη επιλογή: Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ – Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας

Κορυφαίες επιλογές: Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου, INKA12 Νοτίου Αιγαίου – Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών, Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, μεταξύ 22 υποδείξεων.

 

Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών με το σημαντικότερο έργο για το περιβάλλον

Καλύτερη Επιλογή: Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νήσου Ρόδου

Κορυφαίες επιλογές: Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ – Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας, ΚΟΙΝΣΕΠ Για τη Φύση, Πολίτες για μια Πράσινη Ρόδο, Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS), Save Your Hood – Ρόδος, Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, μεταξύ 12 υποδείξεων.

 

Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών με το σημαντικότερο έργο για την εκπαίδευση και τους νέους

Καλύτερη Επιλογή: Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ – Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας

Κορυφαίες επιλογές: Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου, Όμιλος Cine-Εκπαίδευση, Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος», Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο μεταξύ 7 υποδείξεων.

 

Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών με το σημαντικότερο έργο για τον πολιτισμό

Καλύτερη επιλογή: Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο

Κορυφαίες επιλογές: Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου, Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ – Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας, Arte Con Anima, Όμιλος Cine-Εκπαίδευση, μεταξύ 14 υποδείξεων.

 

Καλύτερος Εκπαιδευτικός Α’Βάθμιας

Καλύτερη επιλογή: Πάριζας, Στέργιος

Κορυφαίες επιλογές: Παπαπαύλου, Βαλασία, Δρακόπουλος, Πάνος, μεταξύ 15 υποδείξεων.

 

Καλύτερος Εκπαιδευτικός Β’Βάθμιας

Καλύτερη επιλογή: Καραΐσαρλη, Μαρία

Κορυφαίες επιλογές: Φιλιππάκη, Λίνα, Γρηγοριάδης, Δημήτρης, μεταξύ 13 υποδείξεων.

 

Στις κατηγορίες για τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών είναι επιλέξιμες εκτός από τα σωματεία προσώπων, τις ΑΜΚΕ και τις ΚΟΙΝΣΕΠ, επίσης και άλλες κοινωφελείς, μη κυβερνητικές, οργανώσεις και άτυπες ομάδες, σε ελάχιστη αναγνώριση όλων των φορέων με ενεργή παρουσία και του αντίκτυπου που έχει αυτή στο τοπικό κοινό.

 Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γίνεται ζωντανά στο Facebook, στην σελίδα των Best in Rhodes (https://www.facebook.com/bestinrhodes). Συγκεκριμένα ακολουθούν οι θεματικές ενότητες: Πολιτισμός (11/07), Προορισμός (18/07), Υγεία & Ομορφιά (21/07), Κορυφαίες Επιλογές (25/07), Φαγητό (28/07) και Ποτό & Ψυχαγωγία (11/08).

 

Τα Best in Rhodes | Reader’s Choice Awards διοργανώνει το rhodes.online και η mgk.advertising σε συνεργασία με την nettings, το Ροδιακό Κέντρο Ιστορικών και Κοινωνικών Ερευνών – Rhodes Project και το λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο Iraklidis & associates. Αντίστοιχα την Εκτελεστική Επιτροπή, που επιβλέπει τη διαδικασία, αποτελούν ο Μιχαήλ Γ. Καβουκλής, ιδρυτής του rhodes.online, CEO της mgk.advertising και εμπνευστής των Best in Rhodes, η Κατερίνα Σταματελοπούλου, από την nettings, η Μαρία-Ελίζα Θεοδώρου, δικηγόρος, ο Ιωάννης Β. Παπαγεωργίου, Διευθυντής Ερευνών του Rhodes Project, ο Ιωάννης Εκτ. Ηρακλείδης, της Iraklidis & associates, και η Ματίνα Χαστά, δικηγόρος-συγγραφέας.

Τη διαδικασία στηρίζουν ως χορηγοί επικοινωνίας η εφημερίδα Δημοκρατική, η εφημερίδα Το Βήμα της Δωδεκανήσου, η τηλεόραση Ίριδα, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Radio1 88FM, Μελωδία Ρόδου 103.7, Notos News 97.8, Rodos FM 90,7, BestFM 103,1 και οι ιστοσελίδες lotosmag.gr, rodos.nu, 12vima.gr, Rhodes in Style και flust.gr.

Πηγή: https://www.dimokratiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: