Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr















9 Οκτ 2023

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Δελτίο Τύπου

 
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το “11ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές – ICTR2023”
 
Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) συνδιοργάνωσαν το «11ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές – ICTR2023» με κεντρικό θέμα: «Καθαρές και Προσβάσιμες σε όλους Πολυτροπικές Μεταφορές» το οποίο διεξήχθη στις 20-22 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ηράκλειο Κρήτης (https://www.ictr.gr).
Το εν λόγω Διεθνές Συνέδριο αποτελεί εδώ και 22 έτη θεσμό στην έρευνα στον τομέα των μεταφορών και απευθύνεται στην εγχώρια και διεθνή επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και στους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών.
Με περισσότερους από 200 συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, 140 εργασίες, 20 συνεδρίες και 7 εργαστήρια, το ICTR2023 κάλυψε σφαιρικά όλες τις πτυχές του τομέα αναδεικνύοντας αποτελεσματικές εφαρμογές και καινοτόμες λύσεις για βιώσιμες, ασφαλείς και χωρίς αποκλεισμούς μεταφορές μέσω ειδικών από τον ακαδημαϊκό, βιομηχανικό και πολιτικό χώρο.
Παράλληλα στο πλαίσιο του συνεδρίου βραβεύθηκαν για την προσφορά τους στην επιστήμη των Μεταφορών οι κύριοι Κ. Ζέκκος (μελετητής) και Μ. Παπαγεωργίου (Ακαδημαϊκός), ενώ δόθηκαν και 3 βραβεία σε νέους ερευνητές
Το Συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, του Δήμου Ηρακλείου και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Αλεξάκης και ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Σισαμάκης.
 
  11o Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές – ICTR2023
20-22 Σεπτεμβρίου 2023 | Ηράκλειο Κρήτης
 
https://www.ses.gr/ictr2023-teleti-lixis/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ICTR2023 – Τελετή έναρξης / Βραβεύσεις

Στις 21 Σεπτεμβρίου, έλαβε χώρα η τελετή έναρξης του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου για την έρευνα στις μεταφορές (ICTR 2023), με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γεώργιο Γιαννόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή του ΑΠΘ και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Παναγιώτης Παπαντωνίου καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και παρουσίασε τους στόχους του συνεδρίου. Τους συμμετέχοντες καλωσόρισαν επίσης ο Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης, Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και η Δρ. Μαρία Πάνου, Διευθύντρια Ερευνών στο ΙΜΕΤ.
Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτησαν ο κ. Γεώργιος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα και ο κ. Γεώργιος Σισαμάκης, Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου & Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.
Στο Πλαίσιο του ICTR2023, δόθηκαν τιμητικά βραβεία στον Καθηγητή Μάρκο Παπαγεωργίου και τον Μελετητή Κωνσταντίνο Ζέκκο, για την συνολική προσφορά τους στην επιστήμη των Μεταφορών.

Περισσότερα

ICTR2023 – Παρουσία μελών ΔΣ ΣΕΣ

Στο συνέδριο ICTR2023 έντονη ήταν εκπροσώπηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΣ, βοηθώντας στην επιτυχημένη έκβαση του Συνεδρίου.

Συμμετείχαν ο Π. Παπαντωνίου, ο Θ. Τσιάνος, η Ι. Παγώνη, η Δ. Αλεξανδροπούλου και ο Κ. Κουρέτας.

Περισσότερα

ICTR 2023 – Απονομές / Βραβεύσεις
  • Βραβείο «Ματθαίος Καρλαύτης»
Το Βραβείο Νέου Ερευνητή «Ματθαίος Καρλαύτης» απονεμήθηκε στον Νέο Ερευνητή Κωνσταντίνο Κουρέτα για την εργασία του με τίτλο “Designing Combined UAV and Conventional Vehicle Delivery Operations under Constrained Airspace ”.
  • Βραβείο Καλύτερης Επιστημονικής Εργασίας στην Οδική Ασφάλεια
Το Βραβείο για την Καλύτερη Επιστημονική Εργασία στην Οδική Ασφάλεια απονεμήθηκε στον Νέο Ερευνητή Δημήτριο Νικολάου  για την εργασία του με τίτλο “Spatial analysis of telematics surrogate safety measures across road environments ”. Το Βραβείο Καλύτερης Επιστημονικής Εργασίας στην Οδική Ασφάλεια δίνεται σε ετήσια βάση από τη σύμπραξη του ΣΕΣ, της Hellastron και του ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ.
  • Βραβείο «Δημήτριος Τσαμπούλας»
Το Βραβείο Νέου Ερευνητή  «Δημήτριος Τσαμπούλας» απονεμήθηκε στην Νέα Ερευνήτρια Γεωργία Ξανθοπούλου για την εργασία της με τίτλο “Traffic Prediction for More Accurate Last-Mile Delivery Management”.
Περισσότερα

ICTR2023 – Τελετή λήξης

Στις 22 Σεπτεμβρίου, έλαβε χώρα η τελετή λήξης του ICTR 2023. Συντονιστές της συνεδρίας εκ μέρους του ΣΕΣ ήταν ο Πρόεδρος Π. Παπαντωνίου και η Αντιπρόεδρος, Ι. Παγώνη, μέλη της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής του Συνεδρίου. Ο Π. Παπαντωνίου διηύθυνε την τελετή ενώ η Ι. Παγώνη παρουσίασε τις εργασίες που βραβεύθηκαν.

Ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Δρ. Ε. Μπεκιάρης  παρουσίασε τη σύνοψη του συνεδρίου και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το συνέδριο εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συντελεστές.

Σημαντική στην διεξαγωγή του συνεδρίου ήταν η στήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, του Δήμου Ηρακλείου και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: