Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr28 Μαρ 2024

Ασφαλείς σχολικές διαδρομές και Τεχνητή νοημοσύνη στον αστικό σχεδιασμό. CIVINET FORUM Greece Cyprus

 

Λίγες μέρες εγγραφών ακόμα
στα CIVINET Forum Workshops

Ασφαλείς Σχολικές Διαδρομές &
Τεχνητή Νοημοσύνη στον Αστικό Σχεδιασμό

 

εγγραφές μέχρι 30 Μαρτίου
περιορισμένες θέσεις συμμετεχόντων

Το 2nd CIVINET Forum, ένα συνέδριο της κοινότητας του ευρωπαϊκού δικτύου CIVITAS (28-30 Μαΐου, Τεχνόπολη), καινοτομεί φιλοξενώντας δύο μοναδικά εργαστήρια που δεν έχουν υλοποιηθεί ξανά στην Ελλάδα!

H Dutch Cycling Embassy και το εργαστήριο “ασφαλείς σχολικές διαδρομές”!

Ο γνωστός σε όλους μας Chris Bruntlett (Dutch Cycling Embassy) και η εξαιρετική Moniek Jansen (Mobycon) θα μας διδάξουν πως η κινητικότητα στην Ολλανδία συμβάλλει στη δημιουργία ευτυχισμένων και υγειών τοπικών κοινωνιών και ποια η σημασία των ασφαλών σχολικών διαδρομών σε αυτό.

Τα παιδιά στην Ολλανδία κατατάσσονται ανάμεσα στα υγιέστερα και πιο ευτυχισμένα του κόσμου. Αυτό οφείλεται στην ενεργητική και ανεξάρτητη ζωή που έχουν και στο ότι μπορούν να ποδηλατούν, να περπατούν και να κινούνται με ασφάλεια και άνεση στο περιβάλλον της γειτονιάς τους.

Ο τρόπος που τα παιδιά και οι γονείς μετακινούνται από/προς το σχολείο στην Ολλανδία είναι πολύ διαφορετικός από τον τρόπο που γίνεται αυτό στην Αθήνα και τις λοιπές ελληνικές πόλεις. Στην Ολλανδία, το περιβάλλον γύρω από το σχολείο και το δίκτυο δρόμων που οδηγεί σε αυτό έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά, για να διασφαλίσουν ότι οι διαδρομές πρόσβασης είναι ασφαλείς και ελκυστικές, ώστε να αποτελούν μια φυσική εναλλακτική της μετακίνησης με αυτοκίνητο.

Πληροφορίες Συμμετοχής
Μέρα/ώρα: 28/5, 14.30-15.30
Τόπος: Innovathens
Γλώσσα εργαστηρίου: αγγλικά (δεν θα παρέχεται διερμηνεία)
Κόστος: 30 €/άτομο (ΦΠΑ 0%)
Φόρμα εγγραφής (έως 30/3)https://forms.gle/zCyCJmkz5WYEqyjs9

Περισσότερα

Χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη ως εργαλείο συμμετοχικού αστικού σχεδιασμού!

Ο Damiano Cerrone, πολεοδόμος, ερευνητής και εμπνευστής του πιο καινοτόμου και ισχυρού εργαλείου Τεχνητής Νοημοσύνης για συμμετοχικό σχεδιασμό στον κόσμο, θα μας παρουσιάσει μέσα από ένα πλήρως διαδραστικό εργαστήριο το UrbanistAI.

Το UrbanistAI είναι μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που έχει σχεδιαστεί ως εργαλείο συμμετοχικού σχεδιασμού, με στόχο να συμπληρώσει παραδοσιακά εργαλεία, όπως χάρτες, post-it και pinboard, και να προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες στους απλούς πολίτες να οπτικοποιήσουν τις ιδέες τους μέσα σε λίγα λεπτά με λίγες μόνο λέξεις!

Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου, η ομάδα συμμετεχόντων θα βγει στους δρόμους έξω από την Τεχνόπολη, θα τραβήξει φωτογραφίες, και στη συνέχεια θα δημιουργήσει μέσω του UrbanistAI ψηφιακές μακέτες των δρόμων που φωτογράφισε χρησιμοποιώντας μόνο μερικές λέξεις-κλειδιά. Λέξεις που αντιπροσωπεύουν τις ιδέες τους, τις επιθυμίες τους, τις ανάγκες τους και το όραμά τους για την πόλη ή την γειτονιά τους.

Για την συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση του εργαλείου ή γνώσεις μηχανικού. Αφορά κάθε απλό πολίτη.

Πληροφορίες Συμμετοχής
Μέρα/ώρα: 28/5, 15.30-17.00
Τόπος: Innovathens
Γλώσσα εργαστηρίου: αγγλικά (δεν θα παρέχεται διερμηνεία)
Κόστος: 50 €/άτομο (ΦΠΑ 0%)
Φόρμα εγγραφής (έως 30/3)https://forms.gle/zCyCJmkz5WYEqyjs9

Περισσότερα
Η πληρωμή του εισιτηρίου των εργαστηρίων πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 8/4 για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας. 
Μπορεί να γίνει είτε τραπεζικώς (με αναγραφή του ονόματός σας στην αιτιολογία)
είτε μέσω ειδικού συνδέσμου που θα σας σταλεί μετά την εγγραφή σας.
ΙΒΑΝ: GR2801100670000006700260851 (ΕΘΝΙΚΗ)
Δικαιούχος: CIVINET CY-EL SECRETARIAT AMKE

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το 2nd CIVINET Forum;


Περιηγηθείτε στην νέα ιστοσελίδα του συνεδρίου και μάθετε για το πρόγραμμα, τους ομιλητές και τους χορηγούς. Εκεί θα βρείτε όλα τα υλικά επικοινωνίας και τους τρόπους συμμετοχής.
πρόγραμμα συνεδρίου

Προηγούμενες διοργανώσεις

Επικοινωνία

Συμμετοχή: Μάρω Σαμαρά | 2107710979 | ms@civinet.gr
Χορηγίες: Χαρά Λιάκου | 2107710979, 6989454505 | hl@civinet.gr
Τύπος: Μηνάς Κωνσταντίνου | 6947891885 | marketing@civinet.gr

Ομιλητές: Κοσμάς Αναγνωστόπουλος | 2107710979 | ka@civinet.gr
Street Transformation Lab: Σάββας Στρούμπας | 2107710979 | sa@civinet.gr
Το συνέδριο συγχρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, το CIVITAS Initiative και τους χορηγούς του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: