Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr13 Δεκ 2009

ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ 15ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ

Ζητούν πεζογέφυρα στην Κηφισίας
Διαμαρτυρίες από μαθητές ,για τον χαμό 15χρονου μαθητή που παρασύρθηκε από ασυνείδητο οδηγό και κατέληξε μετά από τρεις μέρες στην Μ.Ε.Θ.
Ο 15χρονος μαζί με δύο φίλους του επέστρεφαν στα σπίτια τους έπειτα από μια εκδήλωση του Κολεγίου και, έχοντας προτεραιότητα από τον πράσινο σηματοδότη των πεζών, άρχισαν να διασχίζουν τον δρόμο. Τότε ένα αυτοκίνητο έτρεχε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δύο φίλων του 15χρόνου, με υπερβολική ταχύτητα, χτύπησε τον άτυχο μαθητή, εκσφεντινίζοντας τον αρκετά μέτρα μακρυά, ενώ ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε αμέσως μεγαλύερη ταχύτητα, εγκαταλείποντας το θύμα του. Μεταξύ των μαθητικών ηλεκτρονικών διευθύνσεων έχει διανεμηθεί ένα βίντεο μερικών δευτερολέπτων, όπου απεικονίζεται το όχημα και ζητείται η βοήθεια όποιου γνωρίζει κάτι, προκειμένου να εντοπιστεί ο οδηγός.
Αίτημα πολλών χρόνων, μαθητών των διδασκόντων, αλλά και της Δημοτικής Αρχής Ψυχικού να κατασκευαστεί πεζογέφυρα για την ασφαλή διέλευση.
Το αίτημα αυτό κυριαρχούσε στα δεκάδες πανό που απάρτισαν για 30λεπτά της διαμαρτυρίας τους οι συγκεντρωμένοι " ΌΧΙ ΆΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΆΣΦΑΛΤΟ " και
" ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΤΩΡΑ".
Ο Υπουργός κος Ρέππας δεσμεύτηκε στους μαθητές και στους γονείς ότι η πεζογέφυρα θα κατασκευαστεί, τώρα μετά τον χαμό του 15χρονου;
Ποιος θα απαντήσει και θα απολογηθεί στους γονείς του 15χρονου μαθητή, για τις ευθύνες της Πολιτείας να δίνει στους πολίτες της , δρόμους για να κυκλοφορούν με ασφάλεια;
Ποιος θα απαντήσει στους γονείς, για το ότι οι κατασκευαστές του οδικού δικτύου δεν ολοκληρώνουν τα έργα και παραδίδονται χωρίς να ελέγξουν οι αρχές, την ασφάλεια των δρόμων;
Ποιος θα απαντήσει στους γονείς, ότι η οδική ασφάλεια, ποτέ δεν τέθηκε ως θέμα πρώτης προτεραιότητας και εθνικού σχεδιασμού;
Ποιος θα απαντήσει, ποιος μπορεί να νοιώσει τον πόνο των γονέων του 15χρονου και τόσο άλλων γονέων, όταν τα παιδιά τους τα σκότωσαν , ασυνείδητοι οδηγοί;
ΠΟΙΟΣ;
ΠΟΙΟΣ; ΑΣ μας απαντήσουν επιτέλους

1 σχόλιο:

D.K. είπε...

ti video einai auto sto opoio anafereste?
video tou atuximatos? mporw na exw to link g auto to video parakalw polu?
o solon itan 3adelfos mou, an yparxei video sxetiko to theloume