Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr1 Φεβ 2012

Ενημέρωση: Περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Φίλοι και φίλες, όλα δείχνουν πως οδηγούνται στα άκρα. Και αυτό είναι φυσιολογικό για ένα κράτος που έχει αφεθεί στην πορεία της κατάρρευσης εδώ και πολλά χρόνια, πολύ πριν εμφανιστεί η τρόικα.

Οι αναγνώστες μας αναφέρουν πως υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στις πληρωμές των προνοιακών επιδομάτων σε όλη την Ελλάδα. Η απογραφή των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων ξεκινάει στις 1 Φεβρουάριου και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για το πώς θα απογραφούν οι άνθρωποι που βρίσκονται για λόγους υγείας ή επαγγελματικούς στο εξωτερικό ή σε άλλες πόλεις από αυτές που έχουν δηλώσει ως κατοικία. Αυτό όμως φαίνεται πως δεν απασχολεί κανέναν μολονότι απασχολεί την ελίτ της κοινότητας των ανθρώπων με αναπηρίες.

Η πληροφόρηση από το μέτωπο του ΕΟΠΥΥ είναι επίσης αντιφατική. Αλλού συνταγογραφούνται τα πάντα με τον παλιό τρόπο και αλλού διαπιστώνονται προβλήματα στην συνταγογράφιση. Προς το παρόν όμως δεν ξέρουμε τι ακριβώς πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ ούτε το πώς πληρώνεται.

Οι περικοπές έτσι και αλλιώς ήταν αναμενόμενες και οι κυβερνήσεις εδώ και πολλά χρόνια μας ενημέρωναν για αυτές. Εάν εμείς δεν θέλαμε να καταλάβουμε αυτά που διαβάζαμε και θέλαμε να καταλαβαίνουμε αυτά που θα θέλαμε να γίνουν είναι δικό μας πρόβλημα. Εάν ανατρέξετε στις παλιές ειδήσεις στοhttp://news.disabled.gr/ όπου υπάρχει αρχείο ειδήσεων από το 2003 μέχρι σήμερα θα διαβάσετε πως εδώ και χρόνια μας είχαν ενημερώσει για το κακό που μας ήρθε.

Ήταν πλέον βέβαιο πως κάποια στιγμή ο συσσωρευμένος ανορθολογισμός του συστήματος κοινωνικής υποστήριξης θα έσκαγε. Το http://www.disabled.gr/ και το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ εδώ και χρόνια ενημέρωναν για αυτά που έρχονται και τελικά ήρθαν.

Τώρα πλέον όμως δεν έχει καμία σημασία. Το κακό έχει έρθει και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Ο μόνος τρόπος είναι η ορθολογική αντιμετώπιση. Ας αρχίσουμε έστω και με καθυστέρηση να ενημερωνόμαστε με σοβαρότητα:

Διευκρινίσεις για την απογραφή των ΑμεΑ που δικαιούνται προνοιακά επιδόματα μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=42948

Πληροφορίες για την συνταγογράφηση αναλώσιμων υλικών από το ΕΟΠΥΥ μπορείτε να διαβάσετε στοhttp://www.disabled.gr/lib/?p=42953

Τροποποιήθηκε (πάλι) η υπουργική απόφαση για το οικιακό κοινωνικό τιμολόγιο της Δ.Ε.Η.http://www.disabled.gr/lib/?p=42898

Διευκρινίσεις για την παροχή ιατρικής περίθαλψης μέσω ΕΟΠΥΥ μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνσηhttp://www.disabled.gr/lib/?p=43004

Χορήγηση λογοθεραπείας από τον ΕΟΠΥΥ http://www.disabled.gr/lib/?p=43008

Προετοιμάζονται νέες περικοπές σε 89 επιδόματα http://news.disabled.gr/?p=43394

και για να πούμε κάτι καλό και υποστηρικτικό: Στο http://www.disabled.gr/ φιλοξενείται η μεγαλύτερη ψηφιακή κοινότητα ανθρώπων που έχουν κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον για τις αναπηρίες στη διεύθυνσηhttp://www.disabled.gr/forum/ και ενδεχομένως να μπορεί να δώσει απαντήσεις στις απορίες των αναγνωστών. Εδώ που φτάσαμε η μόνη αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης είναι οι ίδιοι οι χρήστες και το μόνο μέρος που συγκεντρώνονται χρήστες με πολλές εμπειρίες είναι το http://www.disabled.gr/forum/ του Disabled.GR.

Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

--

Δεν υπάρχουν σχόλια: