Τι θα γίνει με τη γέφυρα στ’ Αφάντου;
Δεν έχουν πρόβλημα με την απένταξη του έργου της γέφυρας στ’ Αφάντου, ωστόσο θα πρέπει να δοθεί ένα χρονοδιάγραμμα για το τι θα γίνει μετά αφού αυτό το έργο δεν μπορεί να πάει στις καλένδες, λέει ο Αντιδήμαρχος Ρόδου και πρώην Δήμαρχος Αφάντου κ. Σάββας Διακοσταματίου.
Δήλωσε, συγκεκριμένα, χθες, ο τελευταίος:
«Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τα εσωτερικά προβλήματα που μπορεί να έχει η Περιφέρεια με τους εργολάβους.

Οφείλουν να τα βρουν και να κατασκευάσουν τη γέφυρα διότι είναι γνωστή η επικινδυνότητά της και δεν θα ήθελε, προφανώς, να βρεθεί κανείς στη θέση αυτών, σε περίπτωση που συμβεί, ο μη γένοιτο, το οτιδήποτε.

Γι’ αυτό είναι ανάγκη να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία. Δεν ξέρω γιατί απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ και δεν ξέρω και αν μπορεί να απενταχθεί απ’ το ΕΣΠΑ. Είναι ένα ερώτημα.

Θα πρέπει να το εξετάσουμε τις επόμενες ημέρες αλλά νομίζω ότι η περικοπή χρημάτων από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης, πρέπει να υπάρχει ιεράρχηση και σπουδαιότητα και εδώ μιλάμε για επικινδυνότητα.

Κατά συνέπεια, θα παρακαλούσαμε πάρα πολύ τον κ. Περιφερειάρχη αλλά και τον ανάδοχο του έργου...Ο κ. Περιφερειάρχης έχει πει τις αιτιάσεις του αλλά ο ανάδοχος δεν τις έχει πει».

Ο κ. Διακοσταματίου ενημέρωσε, όπως είπε, τον Δήμαρχο για την εξέλιξη αυτή ενώ ο ίδιος, προχθές, προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας για να δει τι προβλέπει αυτή τη μελέτη, ωστόσο, όπως είπε, δεν κατέστη δυνατόν να βρει κάποιον.

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, εάν κατά την συνάντηση που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον Περιφερειάρχη τον είχε ενημερώσει, ο κ. Διακοσταματίου ανέφερε ότι του είπε ότι αν δεν συμφωνούσαν τελικά θα το απέντασσε το έργο και έπειτα από λίγο ανακοινώθηκε.

Και δήλωσε, στη συνέχεια:  «Το ερώτημα είναι πως απεντάσσεται το έργο, αν μπορεί να απενταχθεί το έργο και, δεύτερον, ποιες εγγυήσεις δίδονται ότι το έργο θα γίνει μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου».

Είπε, ακόμη, ότι και από μία συζήτηση που είχε με τον εργολάβο, δίχως να θέλει να αμφισβητήσει κανένα, θα γινόταν μία η παράκαμψη αυτή μέχρι να κατασκευαστεί μία υπόβαση όπου εκεί θα άρχιζε να εργάζεται πλέον ο εργολάβος για την κατασκευή της γέφυρας και δεν θα υπήρχε ταλαιπωρία.

«Άρα, το επιχείρημα θα ταλαιπωρηθεί ο κόσμος στην εθνική οδό, νομίζω ότι δεν ισχύει για δεκαπέντε-είκοσι μέρες-αν πρόκειται περί αυτού», τόνισε. Κλείνοντας είπε ότι θα επιδιώξει να έχει επαφή με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας την Τρίτη και θα τοποθετηθεί εκ νέου.

Ανέφερε, πάντως, ότι δεν είναι δικό του θέμα αλλά αυτό που λέει είναι ότι, ακόμα και αν απεντάσσεται ένα έργο για λόγους αναγκαίους, θα πρέπει να δίνεται δέσμευση με έναν ορίζονται για το πότε θα επανέλθει.

«Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να απενταχθεί το έργο, αρκεί να μας πει κάποιος έγκυρα ότι π.χ. τον Οκτώβρη θα ξεκινήσει. Διότι δεν μπορεί αυτό το έργο να πάει στις καλένδες», κατέληξε ο Αντιδήμαρχος.
Πηγή: www.rodiaki.gr