Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr23 Ιαν 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Τα φώτα του «Δέντρου της Αγάπης 2021 » έσβησαν και φέτος!!!

 

 Ένα καινούργιο χρόνο υποδεχτήκαμε με πολλές προσδοκίες για όλους μας. 

Οι εκατοντάδες   μπάλες, τα ρόδια με μηνύματα Κ.Ο.Κ  και τα φώτα του «ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»,    στόλισαν και φώτισαν την πλατεία Κύπρου όλες τις ημέρες των εορτών.

Στολίστηκε με πολύ αγάπη, γιατί  οι συμπολίτες μας που ήρθαν το πιστεύουν και το στηρίζουν χρόνια τώρα-  μας δείχνουν το δρόμο για να συνεχίσουμε μαζί - μια μοναδική δράση σε πανελλαδική εμβέλεια. Προσπαθούμε με κάθε ευφάνταστο τρόπο να μεταφέρουμε την υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά στο δρόμο είτε  ως πεζοί, είτε  ως οδηγοί.

«Το Δέντρο της Αγάπης» είναι  θεσμός για τη Ρόδο. Μια δράση που ξεκίνησε  το 2009 από την πλατεία Δημαρχείου, στηρίζοντας θύματα τροχαίων, μέλη οικογενειών θυμάτων (ψυχολογική υποστήριξη, οικονομική στήριξη  5 οικογενειών που είχαν την ατυχία να βιώσουν την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων,  μετακινήσεις σε Κέντρα Φυσικής Αποκατάστασης, φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία, έκδοση αεροπορικών  εισιτήριων θύματος τροχαίου - συνοδού ιατρού και βαλίτσας ΚΑΡΠΑ, πληρωμή ενοικίων, μεταφορά οικιακών συσκευών θύματος στην πατρίδα του,  στήριξη του Παγκόσμιου Παραολυμπιονίκη Μιχάλη Σείτη του «αθλητή της καρδιάς» μας για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς του ΡΙΟ,  προμήθεια ιατρονοσηλευτικού υλικού για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και Τμήματος Επειγόντων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, στήριξη του Γ.Σ. Δωδεκάνησος στο μπάσκετ με καρότσι για τη πρώτη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκούς αγώνες  , στήριξη άνεργων θυμάτων, στήριξη 10χρονου θύμα τροχαίου, εισιτήρια - Νοσοκομείο Παίδων Αθήνα, στην έκδοση εισιτηρίων ειδικής θέσης , νοσηλεία στο ΚΑΤ ανύπαντρης μητέρας-τρόφιμα κλπ στην προμήθεια αναλώσιμου υλικού-Καύσιμα-Ασφάλεια αυτοκινήτου μεταφοράς ασθενών κλπ, στο Γ.Ν. Ρόδου- ΤΕΠ & ΜΕΘ  και ΚΑΦΚΑ, κάλυψη  διατροφής- αγοράς υλικών αλλαγής άνεργου θύματος, βοήθεια τετραραπληγικού θύματος, βοήθεια παραπληγικού θύματος και προμήθεια υλικού για τη σήμανση επί του οδοστρώματος έξω από σχολεία της πόλης μας.   

Ταυτόχρονα στις 19/12, υλοποιήθηκε   και  δράση-ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας  στο θέμα της οδικής ασφάλειας όπου  η Μασκότ της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ μαζί με τον Άγιο Βασίλη, τον χορηγό μας ΣΥΦΑΚ (Συνεταιρισμένα  Φαρμακεία Κρήτης & Ρόδου) και μέλη μας, μοίρασαν στους οδηγούς και στους επισκέπτες  αλκοτέστ μιας χρήσης και έντυπα «ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ: ΘΥΜΗΣΟΥ»

Η ΕΥΘΥΤΑ, αισθάνεται την ανάγκη να σας  ευχαριστήσει από καρδιάς  όλους σας. Αποδείξατε… ότι στηρίζετε την προσπάθεια μας χρόνια τώρα.

Αγαπητοί μας, θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από τον πυρήνα μιας μικρής ομάδας που αποτελείται από το προεδρείο και τα μέλη της ΕΥΘΥΤΑ, αλλά στηρίζεται και από την δική σας αγάπη την ανιδιοτελή προσφορά σας και σας ευχαριστούμε.

Στόχος μας, να προβάλουμε το θέμα της Οδικής Ασφάλειας- να διεκδικήσουμε το αυτονόητο- δικαίωμά μας να κυκλοφορούμε σε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο  και  εμείς οι οδηγοί… οι πεζοί… να τηρούμε τους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας .. να μην αδιαφορούμε. Τα τροχαία δεν είναι μοιραία..τα τροχαία συμβάντα  μπορούν να εκμηδενιστούν. Χώρες που θέλησαν το πέτυχαν.  Θα συνεχίσουμε με την ίδια δύναμη και θέληση

Η Ευχή της ΕΥΘΥΤΑ να φέρει σε όλους η νέα χρονιά υγεία, δύναμη, πίστη, αυτοκριτική για το καλό  όλων, θέληση   με αίσθημα ευθύνης για  να συμπεριφερόμαστε σωστά στους δρόμους τηρώντας τον Κ.Ο.Κ, τον Κώδικα Ζωής.

 
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: