Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr















21 Νοε 2015

Δελτίο τύπου: Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015: Ρόδος: Επιμνημόσυνη Δέηση-Κατανυκτική Συναυλία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων

Στη σκιά των θλιβερών γεγονότων του Παρισιού πραγματοποιήθηκαν σ’ ολόκληρο τον κόσμο εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, με ένα κοινό μήνυμα μεταφρασμένο σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. «ΘΗΜΥΣΟΥ.. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΘΥΜΑΤΑ… να πούμε ΟΧΙ στο έγκλημα του δρόμου/ στο έγκλημα των δρόμων-Ώρα για αποτελέσματα»
Στόχος και αξία αυτού του ενιαίου μηνύματος είναι  να αποδείξουμε ότι δεσμευόμαστε ως Μέλη της Παγκόσμιας Συμμαχίας ΜΚΟ για την οδική ασφάλεια,  ότι εργαζόμαστε από κοινού, ελπίζοντας ότι θα αναδείξουμε την σοβαρότητα  του θέματος για τα επόμενα χρόνια και ότι θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις  από τους παγκόσμιους, τους  διεθνείς οργανισμούς, τις κυβερνήσεις όλων των χωρών…. για να γίνουν οι δρόμοι ασφαλείς για όλους ….
Συγκίνηση και κατάνυξη στον χώρο του Θεού, εκεί που συναντάται η αγάπη του Θεού….  με τον άνθρωπο….. η φλόγα του κεριού… το φως της ελπίδας, η  προσευχή μας, μαζί με τη σιωπή μας,  με το νου μας, με την  ψυχή μας, … μας θύμιζαν  έντονα το πέρασμα τους απ αυτόν τον κόσμο των αγαπημένων προσώπων… με δυνατή την παρουσία τους με το φτερούγισμά τους ανάμεσά μας…
Οι δικοί μας άνθρωποι… εκεί ψιλά στους ουρανούς….. που είναι….  χαίρονταν που τους αφιερώσαμε την Κατανυκτική Συναυλία… φτερούγιζαν  οι ψυχούλες  τους…. μας έβλεπαν… μας άκουαν….. ήταν και είναι κοντά μας… και ήταν  το πιο όμορφο μήνυμα στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Στη χώρα μας εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα.  Διοργανώθηκαν από τον Πανελλαδικό Σύλλογο SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ του οποίου η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ είναι Ιδρυτικό Μέλος.
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, θα ήθελε να εκφράσει δημόσια  τις ευχαριστίες  της, στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κκ Κύριλλο, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-συνδιοργάνωση, στο Δήμο Ρόδου, στον ΔΟΠΑΡ, στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στους χορηγούς Ωδείο Α.Corelli, Λυμπέρης Νίκος Α.Ε Ξενοδοχείο Ialyssos Bay, BEYOND group, CAZINO RODOS, ΟΠΕΡΑ ΝΕΩΝ, Αττιτή Φωτεινό «ΤΡΟΠΑΙΟΝ», Καταστήματα Μοσχάκη,  Αφοί ΣΙΕΧ, ΒΑΚΑΡ Α.Ε, Τοπικά ΜΜΕ έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο  (ΡΟΔΙΑΚΗ για τη δημιουργία του Social Wall #WDR2015RHO,  Δημοκρατική, Τηλεοπτικούς & Ραδιοφωνικούς  Σταθμούς, Rodos Events και όλα τα Social media-portal), την κ. Ευγενία Κατσαρά, στους εθελοντές και μέλη  της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ.
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ιδιαίτερα ευχαριστεί  τους συντελεστές της Κατανυκτικής Συναυλίας για την ανιδιοτελή τους προσφορά  στην ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων
1)      Τον Σωτήρη Δεσπότη και Σάββα Καρατζιά, συνθέτες του έργου «Φως εξ Ουρανού»
2)      Τους Αναστάσιο Στέλλα Αφηγητή-Τενόρο , Λεωνίδα Σακελλαρίδη Τενόρο, Ματίνα Μακέστα Πιάνο, Βιβή Παπαϊωάννου Φλάουτο, Δέσποινα Σπανού Τσέλο, Γιώργο Ξανθόπουλο Κρουστά
3)      Τη Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου υπό τη Δ/νση του Μιχάλη Καλαεντζή
4)      Τους Φαραμίτσα Καμέλια Βιολί 1,  Στάτη Παρασκευή Βιολί 2, Καλοπέτρη Αναστασία Βιόλα, Σπανού Δέσποινα Βιολοντσέλλο,  Σταυρίδη Αγγελική Τσέμπαλο  και
5)      Τις μικρές χορωδούς Αλεξίου Νεφέλη, Πανιέρα Έφη, Πανιέρα Βενετσιάνα
6Ας κάνουμε πιο δυνατή την φωνή μας, απαιτώντας ότι η  καλύτερη ένδειξη για την Ημέρα Μνήμης, είναι η ριζική ανατροπή της κατάστασης που επικρατεί στο οδικό δίκτυο προς όφελος των χρηστών του.   Κανένας θάνατος από τροχαίο δεν είναι αποδεκτός!
Ας κάνουμε το 2011-2020 μια δεκαετία δράσης για την οδική ασφάλεια που θα τη  θυμόμαστε. Τα τροχαία μπορούμε να τα περιορίσουμε ακόμα και να εξαλείψουμε γιατί είναι προβλέψιμα και κατά συνέπεια μπορούν και να προληφθούν.
Σας ευχαριστούμε που ήσασταν κοντά μας, κατακλίσατε  τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην  εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης και  είναι το στοιχειώδες που έχουμε να κάνουμε. Δεν είναι απλά μια εκδήλωση Μνήμης, είναι σεβασμός για τους ανθρώπους που έφυγαν… είναι όμως και μια έμπρακτη  δήλωση για πρόληψη και μείωση των τροχαίων στη πόλη που ζούμε… που δημιουργούμε… που ελπίζουμε… που ονειρευόμαστε… που κυκλοφορούμε….


ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ



Φωτογραφίες ΕΔΩ:#WDR2015 , #WDR2015RHO  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.890223457727597.1073741941.179205038829446&type=3



















Δεν υπάρχουν σχόλια: