Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr3 Σεπ 2016

Ο Ιαβέρης «γκαζώνει» στην Κarfitsa

Ο Ιαβέρης «γκαζώνει» στην Κarfitsa για τους... «Σουμάχερ» της περιφερειακής Θεσσαλονίκης
27 Αυγούστου 2016
Συνέντευξη στον Λευτέρη Ζαβλιάρη
Πηγή: http://www.karfitsa.gr
Σε μια χώρα με τεράστια έλλειψη παιδείας στην οδήγηση, υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει κάνει σκοπό της ζωής του να σταματήσει τον βαρύ φόρο αίματος που πληρώνει η Ελλάδα. Ο λόγος φυσικά για τον Αναστάσιο Μαρκουίζο, γνωστό και ως Ιαβέρη.
Πρώην οδηγός αγώνων, πέρασε στην αντίπερα όχθη και προσπαθεί μέσα από τον σκληρό του λόγο να μάθει τους Έλληνες να οδηγούν ασφαλέστερα, όσο και αν ακούγεται δύσκολο. Ο Ια-
βέρης, χειμαρρώδης όπως πάντα μιλά στην Karfitsa για την έλλειψη οδηγικής παιδείας των Ελλήνων, τον χειρότερο δρόμο της Ελλάδας την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, αλλά και την ανώριμη αντιμετώπιση που έχει η οδηγική ασφάλεια από πλευράς της ελληνικής πολιτείας.
Η περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης δεν
είναι και από τους καλύτερους δρόμους στην Ελλάδα. Είναι γνωστό αυτό. Το κυριότερο πρόβλη-
μα είναι όμως στο μυαλό αυτών των ανθρώπων που ταξιδεύουν. Κάθε φορά που έρχομαι στη
Θεσσαλονίκη μένω άναυδος στον περιφερειακό για το πόσο γρήγορα τρέχουν όλοι και προσπερ-
νούν λες και είναι Σουμάχερ. Σε έναν δρόμο με χαμηλή υποδομή υποστήριξης, λάθος κλίσεις,
με κατσαρό δρόμο και αστεία δυνατότητα πρόσφυσης, έχει και τους ανόητους που τρέχουν, μια
ψιχάλα να πέσει θα βρεθούν όλοι ανάποδα. Ο περιφερειακός εκφράζει την ανοησία των Ελλή-
νων, που είτε κατασκευάζουν δρόμους, είτε τους οδηγούν, είτε παραλαμβάνουν δρόμους, είτε εί-
ναι συνοδηγοί, δεν έχουν το νου τους στο πιο σημαντικό, δηλαδή να σηκωθούν το πρωί από το
κρεβάτι τους και να μπορούν να περπατήσουν. Άνθρωποι αλλάζουν με αυτόν τον τρόπο τη ζωή
τους προς το χειρότερο χωρίς λόγο. Όλοι αυτοί που τρέχουν σαν παλαβοί στον περιφερειακό ο
τελικός χρόνος που κερδίζουν είναι μερικά δευτερόλεπτα, αλλά αυτό δυστυχώς δεν θα τους το
πει κανένας πολιτικός γιατί είναι ψηφοφόροι. Μην ξεχνάμε ότι και οι πολιτικοί κάνουν τα ίδια
και χειρότερα. Όλοι έχουμε δει υπουργικά αυτοκίνητα με τους επιβάτες όλους μέσα χωρίς να φορούν ζώνη, να περνούν με κόκκινα και να τρέχουν σαν τρελοί μόνο και μόνο για να μην ιδρώσει η μασχάλη του υπουργού. Όταν ένα παιδί βλέπει αυτά τα πράγματα πώς θα έχει παιδεία κ ήθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: