Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr19 Οκτ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Προβολή της βραβευμένης ταινίας: "Μέχρι τη θάλασσα" του Μάρκου Γκαστίν

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ: Προβολή της βραβευμένης ταινίας: "Μέχρι τη θάλασσα" του Μάρκου Γκαστίν


                                                                             

23 Οκτωβρίου 2020, κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ

    

            Καθώς ο αυξημένος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων στο νησί μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία, ο Όμιλός μας, θέλοντας να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, ιδιαίτερα των νέων σε θέματα τα οποία προάγουν την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια για την πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, θέτει στην υπηρεσία αυτού του στόχου τη δύναμη της εικόνας μέσω του κινηματογράφου.

            Με συνδιοργανωτές το Kινηματογραφικού εργαστήρι «Cine Chevalier», την Εταιρία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.), τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και με την υποστήριξη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων (Κ.Π.Ε.), διοργανώνει την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Marco Gastine "Μέχρι τη θάλασσα" στις 23 Οκτωβρίου 2020 στον Κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ.

            Στο ντοκιμαντέρ έχουν απονεμηθεί τα παρακατω βραβεία:

-Βραβείο Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ AegeanDocs", Οκτώβρης 2020

-Βραβείο  Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας 2020.

            Ο καταξιωμένος ντοκιμαντερίστας, Μάρκος Γκαστίν (Marco Gastine) με την ταινία τεκμηρίωσης (παραγωγής 2019) στρέφει την κάμερά του στην Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του ΚΑΤ, καταγράφοντας την καθημερινή πάλη των ασθενών που νοσηλεύονται μετά από σοβαρά ατυχήματα.

            Η επιλογή του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ επιλέχθηκε, επειδή οι συνδιοργανωτές θεωρούν πως η κινηματογραφική ταινία και ειδικότερα το ντοκιμαντέρ μπορεί να συμβάλλει στη συνειδητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων για την αξία της ανθρώπινης ζωής, της σωματικής και ψυχικής τους υγείας.

            Στην προβολή της ταινίας  θα παρευρίσκεται και ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

            Ώρα προσέλευσης 19:45-20:00. Λόγω περιορισμένου αριθμού θεατών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

            Aπαραίτητη η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

 

Λίγα  λόγια για τον βραβευμένο σκηνοθέτη

 

Ο Μάρκος Γκαστίν (Marco Gastine) είναι σκηνοθέτης και παραγωγός. Γεννήθηκε στο Παρίσι και από το 1978, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Παρίσι και Σκηνοθεσία στην Αθήνα. Μετά από μια σύντομη καριέρα ως αρχιτέκτονας, ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο ως σκηνοθέτης και παραγωγός.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Trailer της ταινίας εδώ https://youtu.be/NziJkzapd7c

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: