Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr8 Δεκ 2020

Εμπορικοί παράγοντες καθοριστικοί για την Οδική Ασφάλεια. (Διαδικτυακή συζήτηση).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020, 16.00 – 17.00 (ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικτυακή Συζήτηση με θέμα:

Οι εμπορικοί παράγοντες που είναι καθοριστικοί για την Οδική Ασφάλεια.

Με ομιλητές την Marta Hijar, Professor, Senior Researche, The National Institute of Public Health of Mexico και τον Etiene Krug, Director, Department for Social Determinants of Health, W.H.O.

Συντονιστής θα είναι ο Adnan Hyder, CCDH, Senior Associate Dean for Research, Milken Institute School of Public Health, George Washington University.

Η συζήτηση εντάσσεται στη δέσμη διαδικτυακών συζητήσεων με θέμα την κατανόηση των Εμπορικών Παραγόντων που επιδρούν Καθοριστικά στην Υγεία τις οποίες διοργανώνει το Center on Commercial Determinants of Health – CCDH, Milken Institute School of Public Health του George Washington University.

Δηλώσεις συμμετοχής στο: https://bit.ly/33xFDBN

Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν ασχοληθεί επί δεκαετίες με την πρόληψη του τροχαίου τραύματος και την διερεύνηση των αιτιών της εκρηκτικής αύξησης του. Είναι από τους πρωτοπόρους που πασχίζουν να αναγνωσθεί το θέμα των τροχαίων συγκρούσεων σαν μείζον θέμα Δημόσιας Υγείας και υποστηρίζουν δραστήρια όλες τις πρωτοβουλίες των συλλόγων οικογενειών θυμάτων και άλλων συλλογικοτήτων που αγωνίζονται για την οδική ασφάλεια.  

Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε πως από ένα άλλο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, από τη Μονάδα Έρευνας Τραύματος του Johns Hopkins προσφέρεται δωρεάν ένα διαδικτυακό πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Road Traffic Injury Prevention and Control in Low and MiddleIncome Countries”, που περιλαμβάνει τις ενότητες: Βασικά δεδομένα για το τροχαίο τραύμα, Πρόληψη Τραυματισμών, Παράγοντες κινδύνου και επιλογή παρεμβάσεων για τραυματισμούς στην οδική κυκλοφορία, Αξιολόγηση παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας, Πολιτική επιρροής για την πρόληψη τραυματισμών στην οδική κυκλοφορία.

Το πρόγραμμα προυποθέτει βασικές γνώσεις στατιστικής και ιατρικής ορολογίας, αλλά δεν απευθύνεται μόνο σε εργαζόμενους του χώρου της υγείας. Περισσότερα – Δηλώσεις συμμετοχής: ΕΔΩΔεν υπάρχουν σχόλια: