Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr30 Σεπ 2021

Κινητικότητα ήταν και πάει….ουφ!

 


Τελειώνει σήμερα 22 Σεπτέμβρη η 20η Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας.

Αξίζει να σημειώσουμε/τιμήσουμε τρεις ελληνικούς Δήμους που με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο έδειξαν πως αντιλαμβάνονται την βιώσιμη κινητικότητα. Οι δύο, ο Δήμος Πειραιά και ο Δήμος Πατρέων δεν είχαν καν δηλώσει συμμετοχή στην εβδομάδα κινητικότητας, ο τρίτος ο Δήμος Αλίμου συμμετείχε αλλά έκανε και τις απαραίτητες παράλληλες εκδηλώσεις.

Ο Δήμος Πειραιώς φιλοξένησε … τριάντα Ferrari.

Από την Πειραϊκή στο Μικρολίμανο και στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

 Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου:

12:00 Έκθεση Ferrari στο Πασαλιμάνι – Παραλιακή βόλτα αυτοκινήτων από την Πειραϊκή στο Μικρολίμανο.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου:

12:00 Κινηματογράφηση – Φωτογράφιση οχημάτων Ferrari στο λιμάνι του Πειραιά και σε αξιοθέατα της πόλης.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου:

11:00 Έκθεση Αυτοκινήτων – Συνοδηγήσεις με Ferrari, πάρκινγκ Γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

18:30 Επίσημη Παρουσίαση του Ferrari Club Passione Rossa, πάρκινγκ Γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Διοργάνωση: Δήμος Πειραιά & Περιφέρεια Αττικής, με τη συνδρομή της Media World Advertising και της Active Media.

Με την υποστήριξη: ΠΑΕ Ολυμπιακός, Λιμεναρχείο Πειραιά, Ελληνική Αστυνομία, Ο.Λ. Πειραιώς.   Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης δήλωσε σχετικά: «… υποδεχόμαστε με χαρά στον Πειραιά, το συγκεκριμένο club Ferrari, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως, με θαυμαστές που παρακολουθούν φανατικά τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του.

Για ένα τριήμερο, ο Πειραιάς θα γίνει πόλος έλξης για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και για όσους θελήσουν να δουν από κοντά τα μοναδικά αυτά αυτοκίνητα…»

Περισσότερα: ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμος Πατρέων φιλοξένησε το 13ο Διεθνές σιρκουί κάρτ

18&19 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Πάτρας πραγματοποιήθηκε χωρίς να ολοκληρωθεί το 13ο PICK (ΕΔΩ) αφού ο οδηγός ενός κάρτ έχασε τον έλεγχο χτύπησε στα άδεια από νερό πλαστικά «προστατευτικά», ανετράπη, χτύπησε στα κιγκλιδώματα που παραβαίνοντας τις προδιαγραφές οι διοργανωτές είχαν τοποθετήσει σε επαφή με τα άδεια πλαστικά δοχεία και όχι στην προβλεπόμενη απόσταση ενός μέτρου και προσγειώθηκε στο κεφάλι του 6χρονου θεατή Φώτη (περαστικού κατά την ανακοίνωση των οργανωτών) με αποτέλεσμα το παιδί να βρίσκεται διασωληνωμένο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη ΜΕΘ…

37.200,00 ευρώ προσέφερε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για δαπάνες για την συναρμολόγηση, τοποθέτηση, αποσυναρμολόγηση και απομάκρυνση μέτρων ασφαλείας (ΕΔΩ) για να  στηθεί αυτό το αρπακολατζίδικο κατασκεύασμα που κανένα δεν μπορούσε να προφυλάξει.

Και η Πάτρα αποτέλεσε πόλο έλξης για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, για να θυμηθούμε τα λόγια του Δημάρχου Πειραιά, γιατί δηλώσεις του δημάρχου Πατρέων δεν είδαμε.

Είδαμε όμως περσινές δηλώσεις του υφυπουργού  Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη που συμμετείχε ο ίδιος στους αγώνες και δήλωσε συγχαίροντας τους διοργανωτές πως ούτε λίγο ούτε πολύ « Ο συγκεκριμένος θεσμός προωθεί την οδική ασφάλεια και την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά!»  (ΕΔΩ)

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και εδώ και της ΓΓΑ.

Με πλήθος χορηγών, και υποστηρικτών (στο καλό όλοι θα βοηθήσουν!)

Ο Δήμος Αλίμου φιλοξένησε… 100+ ιστορικά αυτοκίνητα

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Αλίμου φιλοξένησε πάνω από 100 «ιστορικά αυτοκίνητα». Φαίνεται το γεγονός πως είναι «ιστορικά»: 30+ χρόνια αναιρεί το ότι είναι αυτοκίνητα. 30,40, ή 50 χρόνια πριν δεν είχαμε τροχαία εγκλήματα, ούτε νέφος, ούτε νεκρούς, ήταν όλα τόσο αγνά και ρομαντικά..

Εμβληματικές περσόνες της παλιάς καλής εποχής όπως ο Νίκος Μαστοράκης και ο Ζάχος Χατζηφωτίου τίμησαν την προσπάθεια. Ο Μαστοράκης, εμπνευστής της Ιδέας σημείωσε: «Και σε μια δεδομένη στιγμή, θα ανάψουν όλες αυτές οι υπέροχες, πανίσχυρες μηχανές σε ένα «μαρσάρισμα- βρυχηθμό» του ενός λεπτού!» (ΕΔΩ)

Διαβάζοντας τα μας ήρθε απρόσκλητος στο μυαλό ο στίχος του τουμπίστα – ποιητή Γιάννη Ζουγανέλη: «ενός λεπτού σιγή είμαστε όλοι»…

Άντε και του χρόνου να είμαστε καλά για μια βδομάδα βιώσιμης κινητικότητας με περισσότερο αυτοκίνητο και περισσότερους αγώνες σε περισσότερους Δήμους. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το βίο μας αβίωτο.

Αναδημοσίευση: https://sostegr.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: