Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr12 Ιαν 2012

Το αστέρι και τα φώτα του «ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» του Δέντρου της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ


Το αστέρι και τα φώτα του «ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» του Δέντρου της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, που στόλισαν και φώτισαν την πλατεία της πόλης μας έσβησαν, αλλά στις καρδιές μας παραμένει η λάμψη της χαρά της προσφοράς, της ελπίδας με μια ευχή για καλύτερες μέρες.
Ένας καινούργιος χρόνος ήλθε με πολλές προσδοκίες για όλους μας.
Το «Δέντρο της Αγάπης» σηματοδότησε- σε όλους- την αγάπη, την προσφορά και την αλληλεγγύη πού όλοι την χρειαζόμαστε από όπου και αν προέρχεται σε διαφορετικές στιγμές της ζωής μας.
Στολίστηκε με πολύ αγάπη, γιατί όσοι από τους συμπολίτες μας ήρθαν- το πίστεψαν- γιατί όλοι έχουμε ανάγκη την αγάπη, αυτές τις ημέρες και μας έδειξαν το δρόμο που θα συνεχίσουμε μαζί.
Οι ευχές αμέτρητες στο σπίτι του Αϊ Βασίλη για καλή χρονιά με πολύ αγάπη.
Οι μαθητές ζωγράφισαν, έγραψαν στον Αϊ Βασίλη, και η επιτροπή θα αξιολογήσει τις ζωγραφιές τους και τα γράμματά τους, προκειμένου να γίνει το γραμματόσημο-λογότυπο της επόμενης χρονιάς.
Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν στα παιδιά θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων, που έχουν την ατυχία να βιώνουν την απώλεια αγαπημένου τους προσώπου.
Η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στη γιορτή της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης , της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του « ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ», της γιορτής που απέδειξε με το πιο πανηγυρικό τρόπο για Τρίτη χρονιά ότι τις ημέρες αυτές ο νους και η σκέψη είναι κοντά σε όσους μας έχουν ανάγκη και εμείς είμαστε κοντά στα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων.
Ευχαριστούμε τους μαθητές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, το Δ.Ο.Π.Α.Ρόδου, για την ένταξη του «ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» στο εορταστικό πρόγραμμα του, τον κ. Γιάννη Παπαϊωάννου (μέρος από τις πωλήσεις του βιβλίου του « Πίσω από το τζάμι») διέθεσε στην ΕΥΘΥΤΑ, τους εργαζόμενους των τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους εθελοντές της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου.
Οι τυχεροί μαθητές της κλήρωσης που έγινε στις 3 Ιανουαρίου 2012, στο Δημοτικό Θέατρο, είναι οι Πράντη Χρυσούλα και Ζαχαρίας Δημήτρης κέρδισαν από ένα ποδήλατο μαζί με το κράνος, τα γάντια και τις επιγονατίδες)
Ευχαριστούμε τους χορηγούς: κ. Ιωάννη Δ. Πάππου, Δ/ντή CAREEFUR-ACE, Σπύρο Τάντη και Γιάννη-Αλίνα Παπαβασιλείου
Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας:
ΜΜΕ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΠΡΟΟΔΟΣ, ΡΟΔΙΑΚΗ, ΠΑΛΜΟΣ FM, RODOSEVENTS, VERENA.GR, GRAFIDA.NET , ΙΡΙΔΑΤV, TV4, RED TV, KOSMOS TV, RHODOS.ONLINE, ΡΟΔΟΣυλλέκτης, Radioparis, tranzistoraki, όλα τα portal της Ρόδου και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.
• Συμμετείχαμε και φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις στις Πηγές Καλλιθέας, το Δέντρο μας γέμισε με κάρτες-ευχές με το μήνυμα «Οδηγώ με ασφάλεια, η επιλογή είναι δική μου»
• Το Δέντρο των ΕΥΧΩΝ, που στολίζεται από το 2006 στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» γέμισε και εφέτος από εκατοντάδες πολύχρωμες κάρτες με άπειρες ευχές.
Ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
«Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τους δρόμους ασφαλείς. Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2011-2020»
ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: