Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr28 Ιαν 2012

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο που διπλώνεται μόνο του!

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο που διπλώνεται μόνο του!

  • (0)

Για να εξοικονομείτε χώρο στο παρκινγκ

Η Ισπανία θα αρχίσει να παράγει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το επόμενο έτος, το οποίο είναι στο ίδιο περίπου μέγεθος με ένα Smart. Η διαφορά του; Όταν παρκάρετε το όχημα και είναι σταθμευμένο, εκείνο διπλώνεται αυτόματα και εξοικονομεί αρκετό χώρο. Το αυτοκίνητο ονομάστηκε Hiriko, που σημαίνει «αυτοκίνητο πόλης» στη γλώσσα των Βάσκων, και αποτελεί το πνευματικό τέκνο ερευνητών του MIT Media Lab.

Επτά ισπανικές σχεδιαστικές εταιρίες συνεργάστηκαν με το MIT για τη δημιουργία του διθέσιου, 100 ιντσών, ηλεκτροκίνητου οχήματος. Το Hiriko εξοικονομεί χώρο αναπροσαρμόζοντας τους ηλεκτροκινητήρες του, το σύστημα διέυθυνσης, τα φρένα και τους τροχούς του. Όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου ελέγχονται ψηφιακά μέσω ενός συστήματος drive-by-wire.Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου στεγάζονται στο δάπεδο του οχήματος και προσφέρουν αυτονομία περίπου 120 χιλιομέτρων. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στο πλαίσιο της πόλης και δεν προσφέρεται για άνετη οδήγηση σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας.

Όταν το όχημα διπλώνεται, το μήκος του περιορίζεται στις 60 ίντσες, κάτι που σημαίνει ότι σε μία θέση παρκινγκ ενός κανονικού αυτοκινήτου, θα χωρέσουν άνετα τρία Hirikos. Κι αν αναρωτιέστε πως θα βγείτε από το όχημα μετά το παρκάρισμα, το παρμπρίζ του οχήματος είναι αναδιπλούμενο και ανυψώνεται σαν μια θύρα του πορτμπαγκάζ. Το μικρό του μέγεθος προσφέρει στον οδηγό πλεονέκτημα σε στενούς δρόμους της πόλης, καθώς επίσης μπορεί να στρέφεται 360 μοίρες γύρω από τον εαυτό του.

Το Hiriko παρουσιάστηκε εχθές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Hiriko Driving Mobility. Η Ισπανία σχεδιάζει να παράγει τα οχήματα και να τα νοικιάζει στους πολίτες της, ενώ η τιμή αγοράς του αναμένεται στα 12.425 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: