Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr8 Δεκ 2014

Απάντηση Χατζηδιάκου σε επιστολή μαθητών αναφορικά με τη Γέφυρα Κρεμαστής

gefira-kremastis-660

Τους μαθητές της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής συγχαίρει ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, για την πρωτοβουλία τους να αναδείξουν, με την επιστολή τους σε περιφερειάρχη και δήμαρχο, το μείζον θέμα της Γέφυρας Κρεμαστής και την ευαισθητοποίηση τους στο συγκεκριμένο ζήτημα. Τους διαβεβαιώνει  μάλιστα ότι ο Δήμος Ρόδου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την οριστική λύση στο θέμα της Γέφυρας Κρεμαστής.
Επισυνάπτεται η απάντηση του Δημάρχου στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής:
Θέμα : Απάντηση του Δημάρχου Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου στην επιστολή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής αναφορικά με τη Γέφυρα Κρεμαστής
Αγαπητά μου παιδιά,
Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας και να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας την οποία διάβασα με μεγάλη προσοχή.
Αναδείξατε πως η αξία του διαλόγου, της επικοινωνίας και της συνεργασίας δεν γνωρίζει ηλικία. Συνειδητοποιήσατε το ρόλο σας ως αναπόσπαστο και ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας, ευαισθητοποιηθήκατε, επικοινωνήσατε με την δημοτική και την περιφερειακή αρχή και με κριτικό πνεύμα και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον προτείνατε λύσεις.
Με την επιστολή σας συμμετέχετε με τη σειρά σας ενεργά στις δημοκρατικές διαδικασίες της κοινωνίας μας και διεκδικείτε από τους αρμόδιους φορείς το σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό με ορίζοντα όχι μόνο το σήμερα, αλλά και το αύριο του νησιού μας.
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ την δασκάλα σας, καθώς και τις οικογένειες σας, οι οποίοι σας παρότρυναν να εκφράσετε τις εμπειρίες, τις ανησυχίες και τις ιδέες σας για ένα θέμα τόσο σημαντικό για το νησί μας, καθώς και για τις προσπάθειες τους να σας προετοιμάσουν να γίνετε ενεργά μέλη μιας συμμετοχικής κοινωνίας, διεκδικώντας τα δικαιώματα σας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου δοθεί μια οριστική και αποτελεσματική λύση στο θέμα της Γέφυρας Κρεμαστής,  που θίξατε στην επιστολή σας.
Για άλλη μια φορά θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ για την εν λόγω πρωτοβουλία σας, την οποία εύχομαι να μιμηθούν και άλλα σχολεία.
Ευελπιστώ να μας δοθεί σύντομα η ευκαιρία να συζητήσουμε και από κοντά τα οράματα και τις ανησυχίες σας.
 
 
Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: