Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr9 Ιουν 2016

Tα χέρια πάνω απ την πόλη, ή, ποιoς έχει το πάνω χέρι στην πόλη;

Έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές στην κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα και ιδιαίτερα στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων σε σχέση με την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση και την ασυλία που αυτή απολαμβάνει. (Σχετικά- ενδεικτικά: ΕΔΩ).
Τον Οκτώβρη του 2015 μετά απο παράσταση του SOS Τροχαία Εγκλήματα, των Φίλων της Φύσης και κατοίκων της περιοχής, η Τροχαία Αθηνών προχώρησε σε μήνυση κατά του καναλιού Ε για τις παράνομες διαφημίσεις του στην Λ. Αθηνών και Αχιλλέως, καλώντας ταυτόχρονα το Δήμο Αθηναίων να τις κατεβάσει και την Περιφερειακή Διοίκηση να επιβάλει τα σχετικά πρόστιμα. Τον ίδιο μήνα αντιπροσωπεία των παραπάνω συλλογικοτήτων συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας κο Α. Καφετζόπουλο και ζήτησε να κατεβουν οι παρανομες πινακίδες. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας εκπροσωπος των κατοίκων της περιοχής. Ο αντιδήμαρχος δέχτηκε ότι οι πινακίδες είναι παράνομες υποσχέθηκε ότι θα τις κατεβάσει αλλά δεν δεσμεύτηκe για το πότε θα γίνει αυτό χρονικά.
Ο γνωστός τηλεοπτικός αναλυτής τροχαίων συγκρούσεων σε μια απόπειρα να πρωταγωνιστήσει.
Λεωφόρος Αθηνών: Ο γνωστός τηλεοπτικός αναλυτής τροχαίων συγκρούσεων σε μια απόπειρα να γίνει και πρωταγωνιστής.
Τέλη Νοέμβρη του 2015, δυστυχώς πέθανε ο Μηνάς Χατζησάββας. Οι πινακίδες ήταν ακόμα στη θέση τους και μάλιστα είχαν τοποθετηθεί νέες διαφημίσεις του ίδιου πάντοτε τηλεοπτικού ευαγούς ιδρύματος.
Μέσα Φεβρουαρίου του 2016 ο αντιδήμαρχος  κος Καφετζόπουλος παραιτήθηκε από τη θέση του. Οι πινακίδες ήταν ακόμα στη θέση τους και μάλιστα είχαν τοποθετηθεί νέες διαφημίσεις του ίδιου πάντοτε τηλεοπτικού ευαγούς ιδρύματος.
Τέλος Μαίου 2016, ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζει Διεθνές Συνέδριο για την Βιώσιμη κινητικότητα (ΕΔΩ). Οι πινακίδες είναι ακόμα στη θέση τους και μάλιστα έχουν τοποθετηθεί νέες διαφημίσεις του ίδιου πάντοτε τηλεοπτικού ευαγούς ιδρύματος.
Και όχι μόνον αυτές στη Λ. Αθηνών.A
Στην γωνία οδού Πειραιώς και Ιεράς Οδού εχει εμφανιστεί νέο γιγαντιαίο δίδυμο παράνομων πινακίδων που στην οδο Πειραιώς στηρίζεται σε κατασκευή που καταλαμβάνει περισσότερο απο το μισό πεζοδρόμιο σε μήκος 40 περίπου μέτρων!
Απέναντι ακριβώς από την γιγάντια προσωπογραφία του Μένιου Φουρθιώτη, στο Τεχνόπολις, οι σύνεδροι θα αναλύουν την βιώσιμη κινητικότητα!! Θάταν παράλογο άραγε να τον αναγορεύσουν επίτιμο πρόεδρο του συνεδρίου;B
Λένε πώς κάποτε ο τότε πρωθυπουργός  Κ. Καραμανλής με αφορμή την δολοφονία Λαμπράκη αναρωτήθηκε δημόσια «ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;»
Μετά τις τόσες δολοφονίες νέων παιδιών απο παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, όταν αυτές παραμένουν στη  θέση τους ίσως πρέπει και μεις με την σειρά μας να αναρωτηθούμε «ποιος είναι δήμαρχος σ αυτή την πόλη;»
Η απάντηση δεν είναι καθόλου προφανής.
Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Τάσου Τέλογλου με τίτλο ο Καναλάρχης που δημοσιεύτηκε στο insidestory.gr  (ΕΔΩκαι ίσως βρεθείτε κοντά στη λύση. Εκτός κι αν όλα αυτά που βλέπουμε στους δρόμους της ευρωπαικής μας πρωτεύουσας οφείλονται σε οφθαλμαπάτη λόγω της καταπόνησης μας απο το ταξίδι στην έρημο.

Πηγή: www.soste gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: