Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr20 Δεκ 2016

Το Δέντρο της Αγάπης 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Εκατοντάδες   μπάλες με αγάπη θα στολίσουν  για 8η χρονιά το « Δέντρο της ΑΓΑΠΗΣ», το Δέντρο της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, στον Πεζόδρομο του ΑΚΤΑΙΟΝ.
 Για ένα σκοπό… για ένα καλό… με τα στολίδια που θα κρεμάσετε στο «Δέντρο της Αγάπης» από 15 Δεκεμβρίου έως 29 Δεκεμβρίου 2016

Αγαπημένοι μας συμπολίτες.. Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, είναι ένα κομμάτι της Ροδιακής κοινωνίας… είμαστε όλοι εσείς
 Μαζί θα συνεχίσουμε και φέτος. Για ένα σκοπό… για ένα καλό… με 1€
Αγαπημένοι μας φίλοι, αυτά τα Χριστούγεννα, θα στολίσουμε και πάλι τo «Δέντρο της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ-Το Δέντρο της  Αγάπης» με εκατοντάδες μπάλες. Με το μικρό ή μεγάλο περίσσευμα ύλης και ψυχής, με οδηγό τις αξίες μας που φωτίζουν τον κόσμο χιλιάδες χρόνια και το αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις αλληλεγγύης.
Ας προσφέρουμε την σκέψη μας και την αγάπη μας στους αγωνιστές της Ζωής του Γ.Σ Δωδεκάνησος «Μπάσκετ με Αμαξίδιο» με μηνύματα της παρουσίας μας, της συμμετοχής μας και της  αισιοδοξίας για όλους..  για να συνεχίσουν να αγωνίζονται, να χαίρονται την συμμετοχή τους στη ζωή και να είναι παρόντες σε Ευρωπαϊκούς αγώνες.
Στηρίζουμε τους αγωνιστές της ζωής του Γ.Σ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ  «Μπάσκετ με Αμαξίδιο», Κυπελλούχος Ελλάδας δύο φορές
Στόχος, η αγορά αγωνιστικού αμαξιδίου και η στήριξη του σε Ευρωπαϊκούς Αγώνες
Ας μη χάσουμε την εμπειρία να φωτίσουμε τον άνθρωπο μέσα μας, φωτίζοντας το χαμόγελο τους την χαρά της ζωής
Ας γίνει το σύνθημά μας αυτά τα Χριστούγεννα: « Στολίδια στο Δέντρο της Αγάπης, στολίδια στο Δέντρο της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ», οι αξίες μας, το φως στη ζωή μας, το φώς της αλληλεγγύης, το φώς στην συμμετοχή μας.

 Θα ξεκινήσουμε να στολίζουμε το « Δέντρο της Αγάπης » στον πεζόδρομο του ΑΚΤΑΙΟΝ, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έως 29 Δεκεμβρίου  2016 από τις 11.00 πμ έως τις 18.00 μμ

Με την υποστήριξη: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Δήμος Ρόδου, Γ.Σ Δωδεκάνησος Μπάσκετ με αμαξίδιο, ΚΟΛΟΣΣΟΣ, Γ.Σ ΔΙΑΓΟΡΑΣ, τμήμα Στίβου, Μαζί Δύναμη για τη Ζωή, Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

Σας περιμένουμε.... η αλληλεγγύη, η σκέψη, η αξία εκδηλώνεται με την συμμετοχή μας .
Ημέρες Αγάπης…. Ημέρες προσφοράς… Μαζί μπορούμε
Ας γίνουμε Αϊ Βασιλίδες…  και ελάτε να στολίσουμε  το Δέντρο της Αγάπης…. Για ένα σκοπό… για ένα καλό… με 1€, τα λαμπερά στολίδια του «Δέντρου της Αγάπης»

Σας ευχαριστούμε

ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: