Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr1 Δεκ 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ενημερωτική ημερίδα με θέμα την οδηγική συμπεριφορά


Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα με θέμα την οδηγική συμπεριφορά στην αίθουσα διαλέξεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου και το φιλανθρωπικό σωματείο ΜΑΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ.
Την ομιλία πλαισίωσαν οι εξής ομιλητές:
1. Τάσος Μαρκουίζος-Ιαβέρης: Εκπαιδευτής σχολής οδηγικής συμπεριφοράς
2. Γιώργος Στέργου :Διοικητής Τροχαίας Ρόδου
3. Δημήτρης Ιωσήφ: Ιατρός
4. Αλεξία Κυπριώτη: Ψυχολόγος
Η συγκεκριμένη ημερίδα ήταν μία ιδιαίτερη εμπειρία για όλους όσους παρευρέθηκαν στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Συζητήθηκαν πραγματικά γεγονότα που αφορούσαν σε εμπειρίες και βιώματα για στιγμές τραγικές, που σημάδευσαν ανεπανόρθωτα, σωματικά και ψυχικά ανθρώπους και οικογένειες εξαιτίας των τροχαίων δυστυχημάτων. Όλοι οι ακροατές βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την ευθύνη αλλά και την ανευθυνότητα που μας διακατέχει την ώρα της οδήγησης, συνειδητοποιώντας το αυτονόητο χρέος καθενός από εμάς απέναντι στον εαυτό μας, στα παιδιά μας και σε όσους αγαπάμε. Το σίγουρο είναι ότι ολοκληρώνοντας την ενημερωτική συνάντηση και οδηγώντας ξανά στους ελληνικούς δρόμους, γίναμε όλοι πιο ευαισθητοποιημένοι πολίτες και πιο προσεκτικοί οδηγοί.
Ο εκρηκτικός και χειμαρρώδης, Αναστάσιος Μαρκουΐζος γνωστός σε όλους μας ως Ιαβέρης , παρενέβη μεσω skype και με τον καυστικό του λόγο,όπως πάντα, καθήλωσε το ακροατήριο, καθώς αναφέρθηκε στην επικίνδυνη οδήγηση των γονιών, όσο και στην ανάγκη να σκεφτούμε πόσες αγκαλιές μας περιμένουν, όταν γυρνάμε πίσω στο σπίτι μας σώοι , έτσι ώστε να σταματήσει το έγκλημα και η γενοκτονία που συντελείται καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους.
Ευχαριστούμε θερμά τους ομιλητές και την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ για τη συνεργασία και όλους εσάς τους ευσυνείδητους γονείς που γεμίσατε την αίθουσα, γιατί αποδείξατε ότι κατέχετε κοινωνική συνείδηση και αληθινό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

 Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, στην είσοδο από την ομάδα εθελοντών φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου μοίρασε στους συμμετέχοντες ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους το dvd animation "Κάνουμε το δρόμο φίλο μας" και το παιχνίδι με τις κάρτες "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" Χορηγός η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: