– Σήμερα είναι η πρώτη μέρα του καλοκαιριού και ήδη φέτος έχουν επιβεβαιωθεί 16 θάνατοι μικρών παιδιών από θερμοπληξία μέσα σε υπερθερμανθέντα αυτοκίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάθε χρόνο κατά μέσο όρο, 37 παιδιά πεθαίνουν από θερμοπληξία μέσα σε αυτοκίνητα στη χώρα μας. Πέρυσι, 43 μικρά παιδιά πέθαναν.
Αυτές οι τραγωδίες είναι προβλέψιμες και μπορούν να προληφθούν.
Η πρόεδρος και ιδρυτής της οργάνωσης, Janette Fennell, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν οικογένειες σε ολόκληρη την Αμερική που έχουν αγκαλιά τώρα τα πολύτιμα μωρά τους, αγνοώντας πως μπορεί να τα χάσουν σε ένα καυτό αυτοκίνητο αυτό το καλοκαίρι. Αλλά αυτά τα παιδιά δεν πρέπει να πεθάνουν. Οι γονείς και όσοι τα φροντίζουν έχουν τη δυνατότητα να βεβαιωθούν ότι αυτό δεν θα τους συμβεί.
Ολόκληρη η ανακοίνωση: ΕΔΩ
Έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στο θέμα αυτό που δυστυχώς λόγω της κλιματικής αλλαγής που είναι ιδαίτερα αντιληπτή και στη χώρα μας και της ολοένα αυξανόμενης χρήσης του ΙΧ δυστυχώς θα αποτελεί μια επιπλέον απειλεί και στη χώρα μας.
Είναι αδιανόητο να αγνοούμε τον κίνδυνο που αποτελεί η μακρόχρονη παραμονή μικρών παιδιών σε αυτοκίνητα, ακόμα και σε μια σχετικά δροσερή μέρα, ακόμα και με το παράθυρο μισάνοικτο. Αν θέλετε να ενημερωθείτε μπορείτε να δείτε την σχετική ανάρτηση μας: ΕΔΩ