Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr8 Δεκ 2019

Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων στη ΡόδοΑυτή η Ημέρα είναι αφιερωμένη στη Μνήμη των Θυμάτων και  σε όλους όσους υπερασπίζονται τα δικαιώματα των θυμάτων καθώς και για την απόδοση φόρου τιμής στους εργαζόμενους στη διάσωση: πληρώματα ασθενοφόρων, τροχαίας, πυροσβεστικής και επαγγελματίες υγείας που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τα τραυματικά επακόλουθα του θανάτου και του τραυματισμού.

Η Ημέρα αυτή μας δίνει μια σημαντική ευκαιρία να προβληματιστούμε για όλους όσους χάθηκαν ή τραυματίστηκαν στους δρόμους όλου του κόσμου.

Επί πλέον μας δίνει την δυνατότητα να αναδείξουμε και την ανθρώπινη πλευρά της οδικής ασφάλειας γιατί πίσω από κάθε θύμα τροχαίου υπάρχει οικογένεια, φίλοι μια ολόκληρη κοινότητα που πλήττεται ανεπανόρθωτα.
Στη μνήμη ...δεν θέλουμε να ξεχάσουμε,   για την πρόληψη των τροχαίων  ενάντια στη διαχρονική μοιρολατρία.
      

Για το Όραμα Μηδέν:  όπου κανένας θάνατος στον δρόμο δεν είναι αποδεκτός. FEVR  #0by30
Για την πολιτική βούληση της χώρας μας...γιατί κυβερνήσεις που θέλησαν το πέτυχαν 
Εμείς οι οικογένειες θυμάτων, φίλοι ευαισθητοποιημένοι  ήλθαν κοντά μας στην  ετήσια συνάντηση μας, την Τρίτη Κυριακή του Νοέμβρη κάθε χρόνο. Φέτος 17 Νοεμβρίου 2019. 
Μεγάλη ανταπόκριση... όλοι εμείς μια οικογένεια Μια οικογένεια – μαζί με  τους αγαπημένους μας που λείπουν από κοντά μας , αλλά κρατούν την παντοτινή τους θέση στην καρδιά μας ...στην καθημερινότητά μας. 
Μια ξεχωριστή βραδιά στο ΚΟΝ-ΤΙΚΙ - στο πλωτό εστιατόριο -ηρεμία στη θάλασσα-σαν να μας νανούριζε όπως νανουρίζαμε τα παιδιά μας για να κοιμηθούν...τώρα δεν  είναι κοντά μας ...
Προσκεκλημένοι: Ο Αστυνομικός Δ/ντης Δωδ/σου κ. Μ. Καλυωράκης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Ρόδου κ Γ.Τσέτσικας, ο Δ/ντης του Ε.Κ.Α.Β Ρόδου κ.Σ. Καραταπάνης, Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών του Γ.Ν Ρόδου κ. Π. Γαλανού, η Προϊσταμένη της ΜΕΘ κ. Τ. Παπαντωνίου, η Προϊσταμένη του Τ.Ε.Π κ. Ν. Σαμαρά, τιμήθηκαν. Όλοι τους ..   καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με  τραυματικά επακόλουθα του θανάτου και του τραυματισμού στους δρόμους.
   
   
Επίσης παρόντες, οι Βουλευτές κ. Β.Υψηλάντης και Γ. Παππάς, ο  Αντιδήμαρχος κ Γ. Τριάντος, ο κ. Δ.Κριτικός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Χ. Μπάρδος., ο πρόεδρος του ΤΕΕ  κ. Α. Γιαννικουρής, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ν. Βενετοκλή
 Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης  οι φωτογραφίες των παιδιών μας δέσποζαν ...ήταν εκεί μας παρακολουθούσαν...μας έδιναν δύναμη....

Ο χαιρετισμός της  προέδρου  λιτός.. περιεκτικός με νοήματα.. δυστυχώς τα εκατομμύρια ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους  δεν στάθηκαν ικανά  να ωθήσουν τις περισσότερες κυβερνήσεις στη λήψη ουσιαστικών και μακροπρόθεσμων μέτρων που θα περιόριζαν και θα μείωναν   δραστικά τις τροχαίες συγκρούσεις στο οδικό τους δίκτυο...έδωσε  όνομα στον εφιάλτη όταν λέει (σύμφωνα με στοιχεία του Π. Ο. Υγείας) ότι ο πληθυσμός μιας ολόκληρης χώρας όπως η Ελλάδα εξαφανίζεται κάθε οκτώ χρόνια από τους θανάτους οδικής κυκλοφορίας.

Είμασταν  εκεί...εδώ...παντού...τραγουδήσαμε όλοι μαζί για τη ΖΩΗ
Μαζί μας : Νίκος Κατσάνος,  Λεωνίδας Σακελλαρίδης, Γιάννης  Παπαθεοδώρου,  Νατάσα Καρακατσάνη,  Δάμων Παπακυριακού,  Βαγγέλης Κατσογριδάκης,  Καίτη Κούκουρου, Θωμάς Γιαννίκης,  Γιάννης  Κατσιμπράκης,   Δημήτρης Ιωσήφ. Τους ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή τους...όπως είπαν ...είμαστε εδώ για την ΕΥΘΥΤΑ και την στηρίζουμε...
Στο τέλος της ξεχωριστής βραδιάς βγήκαμε έξω και αφήσαμε στον ουρανό της Ρόδου τα λευκά μας μπαλόνια...άγγιξαν τις καρδούλες των παιδιών μας ...εκεί ψηλά στα αστέρια... 
VIDEO:https://www.facebook.com/efthitarodou/videos/442704746657829/ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: