Ήδη στο τραμ της πόλης η επιβίβαση είναι ελεύθερη – χωρίς εισιτήριο, από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, το Μάιο του 2016 . (ΕΔΩ)
Kansas City
Η δωρεάν χρήση των λεωφορείων, που θα τεθεί σε εφαρμογή θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στους κατοίκους χαμηλού εισοδήματος που πρέπει να μετακινηθούν με μηχανοκίνητα μέσα για να φτάσουν στην εργασία τους.
Σήμερα το εισιτήριο στο λεωφορείο  στοιχίζει 1.5 δολάριο ανά διαδρομή,  ενώ η μηνιαία κάρτα κοστίζει 50 δολάρια. Πολύ μεγαλύτερο φυσικά είναι το κόστος για μετακίνηση με ΙΧ ή ταξί.
Ο Δήμος εισέπραττε μέχρι σήμερα πάνω από 8 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από τα εισιτήρια των λεωφορείων. Διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης της Δημόσιας συγκοινωνίας θα πρέπει να καθοριστούν στον νέο προυπολογισμό.
Ο νέος δήμαρχος Quinton Lucas δήλωσε: «Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απλώς ένα μνημειώδες, ομόφωνο βήμα προς το «Zero Fare Transit» που καθιστά το Kansas City την πρώτη μεγάλη μητροπολιτική πόλη που σύντομα θα διαθέτει δωρεάν υπηρεσία δημόσιων λεωφορείων»,
Ο δημοτικός σύμβουλος Eric Bunch δήλωσε «Όταν μιλάμε για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που είναι οι πιο ευάλωτοι πολίτες μας, δεν νομίζω ότι υπάρχει το ερώτημα που θα βρούμε αυτά τα χρήματα». «Αυτό δεν είναι κανένας τόνος χρημάτων, είναι χρήματα που εμείς ως πόλη, αν θέλουμε να δώσουμε προτεραιότητα στη Δημόσια Συγκοινωνία, είναι κάτι που μπορούμε να βρούμε».
Σε όλες τις πόλεις των ΗΠΑ η Δημόσια Συγκοινωνία αποτελεί τομέα έντονης πολιτικής δραστηριότητας, καθώς οι νέοι διαδηλωτές απαιτούν επενδύσεις στα  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
ΠΗΓΗ: 435mag  και kshb.com