Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr23 Φεβ 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ της Ελένη Καρύδη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Από τα βάθη της καρδιάς μου και με πολύ συγκίνηση θα ήθελα να σας ευχαριστήσω  όλους που  με τιμήσατε με την παρουσία  σας στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου μου «Ο ‘Ήρωας μου» το Σάββατο στις 19 Φεβρουαρίου 2022 στην αίθουσα του Νεστοριδείου Μελάθρου. 

Το βιβλίο «Ο Ήρωας μου» είναι η παρακαταθήκη μου και  έγινε πραγματικότητα στην προσπάθεια μου να μεταφέρω συναισθήματα, βιώματα, επιστημονικές γνώσεις με μοναδικό στόχο  να εκμηδενιστούν οι θάνατοι και τραυματισμοί στους δρόμους της χώρας μας, στην πόλη μας.

 Ζωντανός με τα μάτια της ψυχής μου, του γραπτού κειμένου, κεφάλαιο προς κεφάλαιο, ήταν και θα είναι ο Δημήτρης μου, η διαρκής έμπνευση για μένα… ο Ήρωας μου.  Οι ευχαριστίες  πολλές και σε πολλούς  και αποτελούν ένα ακόμη παράδειγμα της δύναμης προς την εκπλήρωση ενός ονείρου μου  που είχε ξεκινήσει να συντροφεύει τη σκέψη μου από το 2002.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον κ. Μάνο Κόκκινο, τον κ. Παναγιώτη Παπαντωνίου, τον κ. Μανώλη Ανδριωτάκη και τον κ Αγαπητό Ξάνθη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου να μιλήσουν για το βιβλίο μου, την κ Donna Price, Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Διεθνούς Σύμπραξης Θυμάτων Τροχαίων - International Road Victims’ PartnershipIRVP και τον κ Filippo Randi, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων- European Federation of Road Traffic Victims-FEVR για τα μηνύματά τους.

Ευχαριστώ τον κ Σέργιο Αϊβάζη  πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου  για την αποδοχή της συνδιοργάνωσης  της παρουσίασης το βιβλίου μου.

Ευχαριστώ το Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου στην υποστήριξη της έκδοσης του βιβλίου μου, την Ειρήνη Βαζούκου για την εικονογράφηση του βιβλίου,  την πληθώρα καθηγητών που με βοήθησαν να κατανοήσω μέσα από το συγγραφικό τους έργο την σπουδαιότητα της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας και τον εκδοτικό οίκο Ελληνική Παιδεία Α.Ε

Ευχαριστώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με τους οποίους μοιραζόμαστε καθημερινά τον αγώνα για την προστασία της ζωής στους δρόμους.  Ευχαριστώ τα Μέλη και τους υποστηρικτές μας, χωρίς τους οποίους δε θα είχαμε καταφέρει όσα έχουμε πετύχει στη διάρκεια των 18  χρόνων της συνεχούς δράσης μας.   

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους εθελοντές φοιτητές  του Πανεπιστημίου Αιγαίου που πάντα θα είναι δίπλα μου και μαζί θα προγραμματίζουμε δράσεις  για να πετύχουμε το στόχο  «Μηδέν Θανατηφόρα».   Ευχαριστώ όλα το Μ.Μ.Ε της Ρόδου, της Καλαμάτας και της Κέρκυρας (ΡΟΔΙΑΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, Ραδιοφωνικούς Σταθμούς, social media, Lotos info, Εφημερίδα Συντακτών ) για την προβολή της παρουσίασης του βιβλίου μου. Θα συνεχίσουμε το έργο μας, πιστοί στο όραμά μας για:

 Ένα κόσμο  γεμάτο χαρά με ειρήνη στους δρόμους χωρίς πόνο και δάκρυα.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατίθενται για τους σκοπούς και τους στόχους της ΕΥΘΥΤΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 

 Video ΕΔΩ:: https://www.youtube.com/watch?v=MX3jKGlZy-w
Δεν υπάρχουν σχόλια: