Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr27 Φεβ 2022

Δύο Πρόεδροι της ROADPOL στην Παγκόσμια Αστυνομική Σύνοδο Κορυφής

 
273033983 167641622259433 9164092939262129211 n

15 Φεβρουαρίου 2022 - 

Δύο πρόεδροι της ROADPOL αναμένεται να μιλήσουν στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Αστυνομίας (WPS).
Ο σημερινός και επίτιμος πρόεδρος, αντίστοιχα, ο κ. Volker Orben και ο κ. Paolo Cestra, θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι, 14-17 Μαρτίου.

Εκδήλωση

Φιλοξενείται και υποστηρίζεται από την Αστυνομία του Ντουμπάι, η Παγκόσμια Αστυνομική Σύνοδος περιγράφει τον εαυτό της ως χώρο για την ανάπτυξη της ηγεσίας σκέψης, της κατεύθυνσης και των στρατηγικών που θα διαμορφώσουν το μέλλον της αστυνόμευσης ως απάντηση στις παγκόσμιες προκλήσεις ασφάλειας.

Θέματα

Ο κ. Orben, εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου, θα είναι μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών στο Συνέδριο Police Innovation & Resilience στο πλαίσιο του WPS. 

Επιλέχθηκε λόγω της τεράστιας εμπειρίας του στην πολιτειακή και ομοσπονδιακή κυκλοφορία. 

Ο κ. Orben θα παρουσιάσει μακροπρόθεσμες στρατηγικές και τεχνολογίες για την ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων. «Καθώς γίνονται διαθέσιμες περισσότερες τεχνολογίες όπως η αυτόνομη οδήγηση και μεγάλα δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης της κυκλοφορίας και την πρόβλεψη κινδύνων που σχετίζονται με την κυκλοφορία, ο κ. Orben θα ρίξει φως στον τρόπο με τον οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιούν νέες προσεγγίσεις για τη βελτίωση της συμμόρφωσης και την ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων». , ανακοινώνουν οι διοργανωτές. 

Η εκδήλωση, που διαμορφώθηκε ως συνεδρία Q&A, έχει σχεδιαστεί για να αναδείξει τον εξελισσόμενο ρόλο των αστυνομικών δυνάμεων μεταφορών για την ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων.

Διορατικότητα
Ο Πρόεδρος της τιμής της ROADPOL Paolo Cestra, Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής στην Ιταλική Αστυνομία, θα μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με στρατηγικές επιβολής και κυρώσεις οδικής ασφάλειας που θα πρέπει να εφαρμόζονται για παραβιάσεις οδηγών, καθώς και για τις μελλοντικές στρατηγικές, τη διαχείριση της κυκλοφορίας και τα προγράμματα ευαισθητοποίησης για την ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: