Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr2 Ιουλ 2024

2nd CIVINET Forum! Ένα συνέδριο που έθεσε ως στόχο να κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες!

 

2nd CIVINET Forum

Moving more sustainably, making our lives better together
 

Ένα συνέδριο που έθεσε ως στόχο να κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες!


2nd CIVINET Forum Aftermovie photo album 


Με λίγα λόγια


Τρείς γεμάτες μέρες (28-30 Μαΐου), εντός και εκτός της Τεχνόπολης, «ενορχηστρωμένες» από τη διεθνή κοινότητα του CIVITAS και την εγχώρια επιστημονική και καλλιτεχνική κοινότητα, με πρόταγμα τη βιωσιμότητα στις πόλεις, τα νησιά και τον πολιτισμό.

Πάνω από 250 μοναδικοί συμμετέχοντες, εκπροσωπώντας 140 φορείς:
 • 6 κυβερνητικοί και μητροπολιτικοί φορείς
 • 8 μέσα μαζικής ενημέρωσης
 • 18 πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα
 • 20 διεθνείς οργανισμοί
 • 23 φορείς της κοινωνίας των πολιτών
 • 25 πολιτιστικοί οργανισμοί και συλλογικότητες
 • 26 επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα
 • 27 φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης
έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα, ότι πρέπει όλοι μας να δράσουμε πιο γρήγορα και αποτελεσματικά για την ανάπτυξη κλιματικά ουδέτερων και κοινωνικά βιώσιμων πόλεων, χωριών και νησιών, με σύμμαχό μας την επιστήμη και τον πολιτισμό.

Για την αναλυτική λίστα των φορέων που εκπροσωπήθηκαν δείτε εδώ.

sessions videos

Ξεχωριστές στιγμές του τριημέρου

 • οι 11 μοναδικές συνεδρίες για τη βιώσιμη κινητικότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των συγκλονιστικών ομιλιών του Παναγιώτη Ράπτη (Πρεσβευτής Νεολαίας της UNICEF στην Ελλάδα) και των Cool Crips.
 • τα 10 διαδραστικά εργαστήρια, μεταξύ αυτών της Dutch Cycling Embassy και του UrbanistAI, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
 • η ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα νησιά και η πρώτη επίσημη παρουσίαση του οδηγού για το «Sustainable Island Mobility Plan (SIMP)».
 • η ημερίδα για τη βιωσιμότητα στον πολιτισμό και η συζήτηση για την ίδρυση του «Creative Cities and Spaces Network».
 • η σπάνια παρουσίαση του Eye Harp, του μοναδικού μουσικού οργάνου στον κόσμο που παίζεται με τα μάτια.
 • η έκθεση καινοτόμων προϊόντων του ιδιωτικού τομέα, με άμεση αξιοποίηση του Micromobility Hub από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής.
 • η έκθεση των κατασκευών του έργου LAMPSCAPES από τους LUDD και το στρογγυλό τραπέζι με τους KAENA στην πλατεία του Σταθμού Μετρό «Κεραμεικός».
sessions powerpoints

Χαρακτηριστικές φωτογραφίες

LAMPSCAPES project photos

Από τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διεθνή διοργάνωση στην ιστορία του (με 150 συντελεστές) το δίκτυο CIVINET και τα μέλη του βγαίνουν με ένα ακόμα πιο ισχυρό δίκτυο συνεργασιών που αναμφίβολα θέτει πολύ ψηλά τον πήχη για το μέλλον.

Το 2nd CIVINET Forum υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα υψηλού κύρους φορέων και χάρη στην υποστήριξη των χορηγών του.

Θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας στο συναρπαστικό ταξίδι που ακολουθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: