Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr2 Ιουλ 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο ποδηλατικός αγώνας δεξιοτεχνίας και η παράσταση κουκλοθέατρου για μικρά παιδιά της ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ Ρόδου»

 

 

 

 

 

 

 


 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 ο ποδηλατικός αγώνας δεξιοτεχνίας για μικρά παιδιά και η παράσταση κουκλοθέατρου που διοργανώθηκαν από τη Διεύθυνση της ΣΑΕΚ Δ.ΥΠ.Α ΡΟΔΟΥ (πρώην ΙΕΚ ΟΑΕΔ ΡΟΔΟΥ) σε συνεργασία με την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ. Η δράση αυτή είχε ευρεία  απήχηση και προσέφερε χαρά και διασκέδαση στους μικρούς μας φίλους.

 

Η εκδήλωση αυτή είχε στόχο την προώθηση της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και της ασφάλειας στον δρόμο, μέσα από το παιχνίδι με ποδήλατα και διαδραστικές δραστηριότητες. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν τις βασικές αρχές της κυκλοφοριακής αγωγής με διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό τρόπο.

 

Η ΣΑΕΚ Δ.ΥΠ.Α ΡΟΔΟΥ εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε:

·         Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χρήστο Ευστρατίου για την ευγενική προσφορά των κώνων.

·         Το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου και τον Διοικητή του κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη για την άδεια απαγόρευσης κυκλοφορίας στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα.

·         Την κα Ευαγγελία-Σουσάνα Καρδούλια, Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου, για την παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου.

·         Το 20ο Νηπιαγωγείο πόλεως Ρόδου και την Διευθύντρια κα Φεβρωνία Στεφούδη για την παραχώρηση εξοπλισμού.

·         Τον κ. Βασίλειο Καλαφατά για την παραχώρηση ειδικού εξοπλισμού για τη δημιουργία της ποδηλατικής πίστας δεξιοτεχνίας.

·         Το Wheels bike shop και τον κ. Σπυρίδων Τάντη για την παραχώρηση τεντών.

 

Επίσης, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους συνεργάτες-εκπαιδευτές μας που συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία, καθώς και στις καταρτιζόμενες του τμήματος “Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας” που ετοίμασαν με ζήλο και αγάπη την εξαιρετική παράσταση κουκλοθέατρου, προσφέροντας ένα υπέροχο πρωινό στους παρευρισκόμενους. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές της ΕΥΘΥΤΑ για την πολύτιμη βοήθειά τους στη διεξαγωγή του ποδηλατικού αγώνα δεξιοτεχνίας.

 

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την Πρόεδρο της ΕΥΘΥΤΑ – Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου κα Ελένη Καρύδη για την άψογη συνεργασία και την αμέριστη στήριξή της.

 

Η δράση αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συμβολή όλων των ανωτέρω και για αυτό τους είμαστε βαθιά ευγνώμονες.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: