Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr14 Οκτ 2016

Μεγάλη απάτη με ασφάλειες αυτοκινήτου! Πάνω από 80 είναι τα θύματα


Στην άκρη του νήματος μίας σοβαρής υπόθεσης με θύματα πάνω από 80 πολίτες στο Ηράκλειο, έφτασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, η οποία για περισσότερους από πέντε μήνες δούλευε την υπόθεση με προσοχή και διακριτικότητα.
Η υπόθεση που όλους αυτούς τους μήνες απασχολούσε τους αστυνομικούς έχει να κάνει με απάτες ασφαλιστικών γραφείων εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εδώ και πέντε μήνες δέχονταν καταγγελίες από πολίτες που είχαν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα ότι τελικά η ασφάλεια του αυτοκινήτου που είχαν κάνει δεν ίσχυε, για λόγους που και οι ίδιοι δεν μπορούσαν να εξηγήσουν.
Κι αυτό διότι σε πολλές περιπτώσεις, οι ασφαλιστές, έπαιρναν το παλιό συμβόλαιο του πελάτη τους και πάνω σε αυτό προσάρμοζαν την καινούρια ισχύ του συμβολαίου (πλαστογραφία) ενώ άλλες φορές, δεν κοινοποιούσαν την ισχύ του συμβολαίου στο επικουρικό κεφάλαιο.
Οι αστυνομικοί, έχοντας συγκεντρώσει ένα αρκετά μεγάλο προανακριτικό υλικό, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι όσο 4 κούτες Α4, προχωρούσαν παρακάτω σε μία προσπάθεια να φτάσουν εκεί που ήθελαν. Και το κατάφεραν.
'Σύμφωνα με το ekriti.gr τα αποτελέσματα των ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου έδειξαν ότι 88 πολίτες είχαν πέσει θύματα των συγκεκριμένων ασφαλιστικών γραφείων και μάλιστα από 2-3 φορές ο καθένας ενώ στην υπόθεση εξαπάτησης των πολιτών εμπλέκονται 14 διαφορετικά ασφαλιστικά γραφεία. Συγκεκριμένα, οι ασφάλειες που είχαν στα χέρια τους οι πολίτες, είτε ήταν πλαστές είτε αναγραφόταν μεγαλύτερο κόστος από αυτό το οποίο προβλεπόταν, κάτι που όπωςλένε οι αστυνομικοί, θεωρείται απάτη.
Για τις απάτες αυτές έχει συλληφθεί ένας άτομο που εργαζόταν ως ασφαλιστής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ekriti.gr στο "μικροσκόπιο" των ερευνών έχουν μπει και συνεργεία αυτοκινήτων στο Νομό Ηρακλείου τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης.
Πηγή: ekriti

Δεν υπάρχουν σχόλια: