Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr11 Οκτ 2016

Εξ αναβολής… Πινάκιον Οκτωβρίου.

Μιά μπάλα υπήρξε η ζωή μου                                                                   κλώτσ΄από δώ                                                                                        κλώτσ΄ από κεί                                                                                     γκόλ! γκόολ!!!                                                                                   το χάσαμε το παιχνίδι                                                                             Κώστας Ταχτσής
Μερικές σημαντικές δίκες που θα γίνουν (:) μέσα στον Οκτώβρη. Κοινό χαρακτηριστικό: Αλλεπάλληλες αναβολές, πέντε χρόνια και πλέον για να ξεκινήσει το πρωτόδικο και κατηγορία για ανθρωποκτονία ή απόπειρα ανθρωποκτονίας  από «αμέλεια» σε όλες τις περιπτώσεις…
Οσοι/ες μπορούν καλό είναι να παρευρεθούν για να στηρίξουν τις οικογένειες στο νέο μαρτύριο που τις περιμένει.
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 0ΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
– Ναυτοδικείο Ακτή Μουτσοπούλου 66Α, θα εκδικαστεί μετα από έξι(;) αναβολές το πρωτοδικο με κατηγορούμενο Επαγγελματία Οπλίτη που οδηγούσε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού με υπερβολική ταχύτητα, χωρις άδεια οδήγησης, παραβίασε το κόκκινο  τραυμάτισε βαριά και εγκατέλειψε  τα 7χρονα διδυμα David & Claudia Maciorowski και την μητέρα τους που περπατούσαν πηγαίνοντας για το σχολείο σε διάβαση πεζών. Το περιστατικό συνεβει στην Λ. Πατησίων τον Ιούνιο του 2012
Ερωτήματα γεννά η καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης δεδομένου ότι στα στρατιωτικα δικαστηρια οι χρονοι εκδικασης είναι πολύ συντομοτεροι από τα πολιτικα. Το γεγονός προφανως και δεν εχει να κάνει με το ότι τα θύματα είναι μετανάστες από την Πολωνία.  Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα απέστειλε σχετική επιστολή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο απάντησε ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.
Περισσότερα: ΕΔΩ 
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 0ΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ
–ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΥΡΙΛΟΥ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ Θα εκδικαστεί μετά από αναβολή η έφεση για τον φόνο του 21χρονου Αποστόλη Μολυβιάτη τον Αυγουστο του 2009 απο παράνομη διαφημιστική πινακίδα που είχε τοποθετηθεί σε νησίδα στη Λ. Κηφισίας για την οποία πρωτόδικα καταδικάστηκαν ο τοτε δήμαρχος Χαλανδρίου Ζαφειροπουλος και ο υπεύθυνος της διαφημιστικής εταιρίας.
Περισσότερα: ΕΔΩ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 12 0ΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ                                                             
–  Τριμελες Πλημελειοδικείο θα εκδικαστεί το πρωτόδικο για τον φόνο του 28χρονου Γιάννη Σταθάκη στη Λεωφόρο Σχιστού στις 15/12/2010. Εξι χρόνια μετά και μετα από ισάριθμες τουλάχιστον αναβολές, η δίκη ξεκίνησε  την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 9.30 το πρωί στα δικαστήρια της πρωην Σχολής Ευελπίδων, κτίριο13 αίθουσα 2.
Κατηγορούμενοι εκπρόσωποι του ΥΠΕΧΩΔΕ και των κατασκευαστικών ΑΚΤΩΡ & ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ.
Όπως κατατέθηκε από τον πατέρα του Γιάννη  συμφωνα με βεβαίωση της Τροχαίας στον δρόμο αυτό εχουν σημειωθεί την τελευταία  δεκαετία 128 «ατυχήματα» εκ των οποίων αρκετά θανατηφόρα. Μάρτυρας κάτοικος της περιοχής κατέθεσε πως ο ίδιος έχει βγάλει τέσσερις νεκρους από αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια  και ότι η κολώνα πάνω στην οποία προσέκρουσε παρασυρμένο απο τα νερα το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γιάννης έχει κοπεί και αντικατασταθει επανειλημμένα από προσκρούσεις οχημάτων.
Για τον Γιαννη και την υπόθεση περισσότερα: ΕΔΩ  
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 0ΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ                                                           
– Τριμελες Πλημελειοδικείο, Δικαστήρια πρώην σχολής Ευελπίδων. Μετα απο πλήθος αναβολών, πέντε χρόνια μετα το συμβάν θα εκδικαστεί (:) το πρωτόδικο για τον φόνο του 15χρονου πεζού Αλέξανδρου Γκαραγκάνη στις 24 Αυγούστου 2011 στην Λ. Συγγρού απο οδηγό μεγάλου κυβισμου ματοσικλέτας ο οποίος είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Για τον Αλέξανδρο: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: